ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αποφυλακίζεται υπό όρους ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας - Θα δικαστεί για πλημμέλημα

Ο Απόστολος λύτρας αποφυλακίζεται άμεσα με περιοριστικούς όρους - Μετατράπηκε σε πλημμέλημα η κακουργηματική κατηγορία για ενδοοικογενειακή βία

λυτρας

Την αποφυλάκιση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών το πρωί της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Απόστολος Λύτρας με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών παραπέμπεται να δικαστεί για πλημμέλημα σχετικά με το επεισόδιο βίας κατά της συζύγου του, για το οποίο απαγγέλθηκε σε βάρος του κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου αποδέχθηκαν την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε να μετατραπεί η κακουργηματική κατηγορία σε πλημμέλημα και έτσι με το βούλευμά τους διατάσσουν την παραπομπή του δικηγόρου σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο ποινικολόγος θα δικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση στο πλαίσιο ενδοοικογνειακής βίας, αντί της κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που του απαγγέλθηκε μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, με το βούλευμα αντικαθίσταται η προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Οι όροι που επιβάλλουν οι δικαστές είναι οι εξής:

1. Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.

2. Απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.

3. Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου, ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.

4. Ο κατηγορούμενος να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης.

Την αποφυλάκιση του ποινικολόγου ζήτησε και η πρώην σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι την αποφυλάκιση του εν διαστάσει συζύγου της, Απόστολου Λύτρα, είχε ζητήσει και η Σοφία Πολυζωγοπούλου, λίγες μέρες μετά και την εισαγγελική πρόταση για μετατροπή της ποινής και την αποφυλάκισή του ποινικολόγου υπό όρους για την υπόθεση της καταγγελλόμενης κακοποίησης της συζύγου του.

Διάβασε περισσότερα στο thetoc.gr

Read Next

18 Σεπ 2024

Μάρθα Καραγιάννη, το δικό μας ερωτικό σύμβολο

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο κινηματογραφικός θρύλος, η περήφανη γυναίκα.

Περισσότερα από

News

18 Σεπ 2024
18 Σεπ 2024

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου: Πότε θα δούμε το εντυπωσιακό "Φεγγάρι του Καλαμποκιού"

Κορυφώνεται την Τετάρτη 18/9 η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου, γνωστή με την ονομασία "φεγγάρι του καλαμποκιού" ή "φεγγάρι του θερισμού'.

18 Σεπ 2024

Η Ζιζέλ Πελικό καταχειροκροτήθηκε στο δικαστήριο - "Ζιζέλ! Μπράβο!" της φώναζε ο κόσμος

Ο κόσμος στέκεται στο πλευρό της 72χρονης γυναίκας που αποφάσισε να καταγγείλει τον σύζυγό της που τη νάρκωνε και καλούσε άντρες να τη βιάζουν.

18 Σεπ 2024

Η σπάνια εμφάνιση του τελευταίου έρωτα της Μαίρης Χρονοπούλου

Ο 61 ετών ζεν πρεμιέ των ’90s, παραμένει γοητευτικός.

18 Σεπ 2024

Kinofest: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας επιστρέφει από τις 18 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου

Το KinoFest δίνει μια νέα ζωή στους χώρους της ιστορικής οινοποιείας Castro Clauss στην Πάτρα και τους μετατρέπει σε ένα θερινό σινεμά!

18 Σεπ 2024

Ράνια Τζίμα: "Ο Γαβριήλ, που είναι καλούλης και γλυκούλης, μπορεί να σου κάνει… δαντέλα το νευρικό σύστημα"

H Ράνια Τζίμα βρέθηκε καλεσμένη στην παρέα του Buongiorno και η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA μίλησε για όλους και για όλα.

18 Σεπ 2024

H Έλενα Τοπαλίδου ξεσκεπάζει την αγριότητά μας

Πιθανόν να μην είχε απασχολήσει ποτέ αυτούς που πλέον γνωρίζουν το όνομά της, αν δεν είχε κάνει σχέση με έναν από τους πιο γοητευτικούς και ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, τον Νίκο Κουρή.

18 Σεπ 2024

1997: Το πρασινοκίτρινο φόρεμα του Galliano για τη Νικόλ Κίντμαν σηματοδότησε την έναρξη του Red Carpet

Μπορεί τώρα ο ερωτικός δεσμός Μόδας- Χόλιγουντ να θεωρείται δεδομένος, όμως κάποτε οι ηθοποιοί απέφευγαν να φοράνε brands φοβούμενες ότι δεν θα τις πάρουν στα σοβαρά για την Τέχνη τους.