ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

David Suchet: Ο εμβληματικός "Ηρακλής Πουαρό" επιστρέφει με νέες περιπέτειες

Ο εμβληματικός ήρωας που από το 1989 έως το 2013 έγραψε τη δική του τηλεοπτική ιστορία στη σειρά "Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό", επιστρέφει στη νέα σειρά "Ταξίδια με την Αγκάθα".

Η βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας μας χάρισε 33 βιβλία με τον Ηρακλή Πουαρό (κι ένα θεατρικό). Και αναμφίβολα ο Ντέιβιντ Σάτσετ τον ενσάρκωσε με μεγάλη επιτυχία και κυρίως με αξιοπρέπεια επί 25 χρόνια.

Είναι αδύνατο να μπορέσει κάποιος να πει με βεβαιότητα πού αρχίζει ο Ηρακλής Πουαρό και πού τελειώνει ο Ντέιβιντ Σάτσετ και το αντίστροφο. Ο βρετανός ηθοποιός και ο θρυλικός ντετέκτιβ, καρπός της φαντασίας της Αγκάθα Κρίστι, είναι αχώριστοι. Τελειομανείς, μεθοδικοί, εμμονικοί με τη γεωμετρία και την τάξη, παλιομοδίτες, εκκεντρικοί και αξιόπιστοι.

Ο εμβληματικός ήρωας έγραψε τη δική του τηλεοπτική ιστορία, από το 1989 έως το 2013 με τη σειρά "Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό".

Πριν ξεκινήσει την επιτυχημένη της καριέρα, η συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, Αγκάθα Κρίστι ξεκίνησε μια παγκόσμια περιοδεία το 1922, σε ηλικία 31 ετών.

Το δεκάμηνο δρομολόγιό της στην τότε Βρετανική Αυτοκρατορία την οδήγησε στη Νότια Αφρική, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Χαβάη και τον Καναδά.

Τώρα, 100 +χρόνια μετά, ο Sir David Suchet, ο πιο διάσημος ηθοποιός που υποδύθηκε τον πιο διάσημο χαρακτήρα της τον Hercule Poirot, πρόκειται να έρθει πιο κοντά από ποτέ στον λογοτεχνικό του ήρωα, ακολουθώντας πλέον τα βήματα της συγγραφέας.

Η νέα αυτή σειρά-ντοκιμαντέρ με τίτλο "Travels with Agatha with Sir David Suchet", θα εξερευνήσει μέρη που επισκέφτηκε η συγγραφέας Αγκάθα Κρίστι τη δεκαετία του ΄20 από τον Καναδά, τη Χαβάη, τη Νότια Αφρική, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία και την ενέπνευσαν για τα λογοτεχνικά της αριστουργήματα.

Η αληθινή Αγκάθα Κρίστι

Οι αντιλήψεις για τον χαρακτήρα της Αγκάθα Κρίστι τείνουν να θυμίζουν την περσόνα που υιοθέτησε στη δημόσια ζωή, όταν την έβλεπαν ως ένα ντροπαλό κορίτσι που αντιπαθούσε τη φήμη.

Αλλά αυτό ήταν απλώς,έ να αμυντικό τείχος που "έστησε" η ίδια η Αγκάθα. Αυτό το ταξίδι είναι μια ευκαιρία για τον Sir David, και όλους τους θαυμαστές του συγγραφέα, να ανακαλύψουν μια λιγότερο γνωστή Αγκάθα – τη γυναίκα που ήταν πραγματικά.

Ο Ντέιβιντ Σάτσετ σχολιάζει σχετικά με την σειρά: "Έχοντας περάσει ένα τέταρτο του αιώνα προσωποποιώντας τον εμβληματικό χαρακτήρα της Αγκάθα Κρίστι του Ηρακλή Πουαρό, νιώθω τεράστια τιμή να ξεκινήσω ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο, όπως εγώ - στα χνάρια του ίσως του μεγαλύτερου συγγραφέα εγκληματιών από όλους φορές. Νιώθω ότι θα κάθεται στους ώμους μου κάθε στιγμή και με προτρέπει να μοιραστώ το πάθος της για τη γνώση, τα ταξίδια, την αρχαιολογία και φυσικά το μυστήριο".

Διαβάστε Επίσης

Read Next

22 Σεπ 2024

Art Athina 2024: Με έμφαση στο design, την οικολογία, τη βιωσιμότητα και τη συμπερίληψη

Συνεπής στο ετήσιο ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό της πόλης, η Art Athina, άνοιξε τις πύλες της στο ιστορικό μέγαρο του Ζαππείου.Από τις 19–23 Σεπτεμβρίου.

22 Σεπ 2024
Περισσότερα από

News

22 Σεπ 2024

Έρικ Ρόμπερτς: Η δημόσια συγγνώμη στην Τζούλια Ρόμπερτς

"Ελπίζω ότι η Τζούλια θα δεχτεί αυτή τη δημόσια συγγνώμη. Ήταν ανόητο που το είπα", δηλώνει ο 68χρονος ηθοποιός.

22 Σεπ 2024

Ντένης Ηλιάδης και Εβελίνα Παπούλια μιλούν για το αγωνιώδες θρίλερ "Buzzheart"

Μια συνέντευξη με τους συντελεστές της ταινίας που θέλει τη διάσημη ηθοποιό να υποδύεται μια καταπιεστική μητέρα η οποία φτάνει στα άκρα για να προστατέψει την κόρη της

22 Σεπ 2024

Φαίη Σκορδά: Η συμβουλή που της έδωσε η μητέρα της όταν έχασε τον πατέρα της

Η παρουσιάστρια του "Buongiorno" μοιράστηκε τις βαθύτερες σκέψεις της για τις δυσκολίες που έχει βιώσει, κυρίως με αφορμή την απώλεια του πατέρα της.

22 Σεπ 2024
22 Σεπ 2024

Φθινοπωρινή Ισημερία- Θα αρχίζει να νυχτώνει νωρίτερα

Κατά τη διάρκεια της ισημερίας, η ημέρα και η νύχτα έχουν σχεδόν ίση διάρκεια.

21 Σεπ 2024

Αντζελίνα Τζολί: Έκανε ασορτί τατουάζ με την κόρη της Βίβιεν και υπάρχει λόγος γι' αυτό

Η Αντζελίνα Τζολί μίλησε για το τατουάζ που μοιράζεται με την κόρη της.

21 Σεπ 2024

Τζον Κένεντι Τζούνιορ -Κάρολιν Μπεσέτ: Ο πιο λαμπερός και τραγικός έρωτας της Αμερικής γίνεται τηλεοπτική σειρά

30 χρόνια πριν, ο πιο περιζήτητος εργένης της Αμερικής Τζον Κένεντι Τζούνιορ και η Κάρολιν Μπεσέτ ξεκινούσαν ένα ειδύλλιο που όμως θα είχε μια τραγική κατάληξη.

21 Σεπ 2024

Λένα Μαντά: Μετά την απώλεια του συντρόφου της κάνει μια νέα αρχή

Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι: To βιβλίο της Λένας Μαντά γίνεται σειρά και μας μιλά γι΄αυτό. Το νέο βήμα στην καριέρα της.

21 Σεπ 2024

Ντέμι Μουρ: "Είμαι η 'Yaya', ξέρετε Yaya σημαίνει γιαγιά στα ελληνικά"

Η Ντέμι Μουρ δηλώνει ξετρελαμένη με την εγγονή της, Λουέτα. "Είναι ένα πλάσμα μαγικό" λέει η Μουρ, που το καλοκαίρι ήταν και πάλι στην Ελλάδα.