ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η νέα Μις Τουρκία "καταπατά" τα κλασσικά πρότυπα ομορφιάς

Εδώ και μία εβδομάδα, η στέψη της Μπιλγκέν έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων λόγω της"ασυνήθιστης" ομορφιάς της.

Εδώ και μία εβδομάδα, η στέψη της Μπιλγκέν (κόρη του πρεσβευτή της Τουρκίας στο Κίεβο) έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.

Η 24χρονη Ιντίλ Μπιλγκέν (Idil Bilgen) εστέφθη στις 11 Σεπτεμβρίου Μις Τουρκία, αλλά σίγουρα – όπως σχολίασαν οι χρήστες των social media– δεν είναι η πιο ωραία γυναίκα της χώρας.

Εδώ και μία εβδομάδα, η στέψη της Μπιλγκέν έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων λόγω της… ασυνήθιστης ομορφιάς της, που δεν ταιριάζει με το προφίλ των γυναικών που συμμετέχουν στα καλλιστεία, πόσο μάλλον των εστεμμένων.

Σχόλια που έγιναν στα social media ανέφεραν ότι "δεν είναι αρκετά όμορφη ώστε να είναι η βασίλισσα της ομορφιάς της Τουρκίας", μέχρι και πιο… κακοπροαίτερα, όπως το ότι "μοιάζει με άντρα".

Μάλιστα, πολλοί χρήστες έκαναν χιουμοριστικές αναρτήσεις στην οποία συνέκριναν την Μις Τουρκία με χαρακτήρες από τουρκικές ταινίες της δεκαετίας του '70, στις οποίες οι άνδρες μεταμφιέζονται σε γυναίκες για κωμικούς λόγους. Η Ιντίλ Μπιλγκέν διορισμένη γιατρός - δήλωσε ότι αδιαφορεί για τις επικρίσεις στον διαγωνισμό ομορφιάς και τόνισε ότι "η κατανόηση της ομορφιάς δεν είναι μόνο σωματική αλλά και ολιστική έννοια".

Τώρα, σύμφωνα με την Ηurriyet, η 24χρονη εστεμμένη θα επισκεφθεί τον πατέρα της στην Ουκρανία (παρεπιπτόντως, είναι κόρη του πρεσβευτή της Τουρκίας στο Κίεβο, Μουσταφά Λεβέντ Μπιλγκέν) και στη συνέχεια θα αρχίσει να εργάζεται στο Κοινοτικό Κέντρο Υγείας του Μπινγκόλ Γιαιλαντέρ.

Πολλά δημόσια πρόσωπα της Τουρκίας, έχουν συστρατευθεί για την υπεράσπιση της 24χρονης εστεμμένης, τονίζοντας τη σημασία της εσωτερικής ομορφιάς, της ευφυΐας και της ατομικότητας, τασσόμενοι με την άποψη ότι η εξωτερική ομορφιά είναι κάτι το υποκειμενικό και πως θα πρέπει να μετρούν και άλλα πράγματα στην απόφαση να χαρακτηριστεί κάποιος όμορφος.

Η Νεμπαχάτ Τσεχρέ, Μις Τουρκία 1960, εξέφρασε τον θαυμασμό της και ευχήθηκε στη Μπίλγκεν συνεχή επιτυχία. Η Τσαγλά Σικέλ Μις Τουρκία 1997, καταδίκασε τις επιθέσεις ως απαράδεκτες και προέτρεψε τους άλλους να σταθούν ενάντια σε τέτοια αρνητικότητα.

Από την άλλη υποάρχει το απέναντι στρατόπεδο που αποκαλεί τους παραπάνω αφελείς. Η αιτιολογία τους είναι το ότι καθετί στην Τουρκία είναι πολιτικοποιημένο και το γεγονός ότι η Μπιλγκέν είναι η κόρη του Μουσταφά Λεβέντ Μπιλγκέν, ο οποίος είναι πρεσβευτής της Τουρκίας στο Κίεβο δεν έπρεπε να ξεφεύγει της προσοχής, λίγες μάλιστα μέρες αφότου ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τη θέση του περί ανάγκης επιστροφής της Κριμαίας στην Ουκρανία.

Read Next

19 Σεπ 2024

Κωνσταντίνος Καβακιώτης. Ποιος είναι "ο εραστής του Τζορτζ Μάικλ" που πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Netflix;

Ο Κωνσταντίνος Καβακιώτης είναι ο Βίκινγκ του Netflix και είναι σταρ στο Λονδίνο.

19 Σεπ 2024

Ρούπερτ Έβερετ: Αναγνώρισες τον συμπρωταγωνιστή της Τζούλια Ρόμπερτς στον 4ο κύκλο του Emily in Paris;

O Ρούπερτ Έβερετ έκανε μία αξέχαστη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος του νέου κύκλου της σειράς του Netflix.

Περισσότερα από

News

19 Σεπ 2024

Τζίλιαν Άντερσον: "Θα μπορούσα να είμαι πιο ενεργή στη σεξουαλική μου ζωή απ' ό,τι ήμουν"

Η Τζίλιαν Άντερσον αποκάλυψε ότι θα ήθελε να είχε υπάρξει πιο ενεργή σεξουαλικά όταν ήταν ελεύθερη, μιλώντας στο The Modern Love Podcast, των New York Times.

18 Σεπ 2024

Εβελίνα Παπούλια: Η σπάνια κοινή οικογενειακή εμφάνιση με τον πρώην σύζυγο Γιώργο Λιάντο και την κόρη τους Αφροδίτη

H Εβελίνα Παπούλια, στην αβάν πρεμιέρ της ταινίας "Buzzheart", στην οποία πρωταγωνιστούν η ίδια και ο πρώην σύζυγός της.

18 Σεπ 2024

Μυρτώ Αλικάκη: "Η γονεϊκότητα σου μαθαίνει πως δεν είσαι το κέντρο του κόσμου"

H Μύρτω Αλικάκη μιλά στο Womantoc για τη γονεϊκότητα, τη διαφορετικότητα και το πώς μπορεί να γίνει ο κόσμος λίγο καλύτερος με αφορμή τη νέα της ταινία, Name Day.

18 Σεπ 2024

Μάρθα Καραγιάννη, το δικό μας ερωτικό σύμβολο

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο κινηματογραφικός θρύλος, η περήφανη γυναίκα.

18 Σεπ 2024