ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Σοφία Λόρεν γίνεται...90 και όλη η Ρώμη θα γιορτάσει μαζί της

Με ένα μεγάλο πάρτι στα κινηματογραφικά στούντιο της Cinecittà θα την τιμήσει το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας.

Η θρυλική Ιταλίδα ηθοποιός Σοφία Λόρεν, μια από τις τελευταίες σταρ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, θα γιορτάσει τα 90ά γενέθλιά της στη Ρώμη την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού θα γιορτάσει το ορόσημο διοργανώνοντας ένα ιδιωτικό πάρτι για την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό και την οικογένειά της στα κινηματογραφικά στούντιο Cinecittà, ενώ καλεσμένοι από όλο τον κόσμο αναμένεται να ευχηθούν στην σταρ για τα γενέθλιά της.

Θα υπάρξουν περαιτέρω εορτασμοί προς τιμήν της Λόρεν στο εξωτερικό, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, με μια αναδρομική έκθεση των ταινιών της να έχει προγραμματιστεί στο Μουσείο της Ακαδημίας στο Λος Άντζελες τον Νοέμβριο.

Γεννημένη ως Σοφία Σικολόνε στη Ρώμη το 1934, το κινηματογραφικό είδωλο ξεκίνησε την κινηματογραφική της καριέρα αφού τερμάτισε φιναλίστ στα καλλιστεία Miss Italia το 1950.

Ο Ιταλός κινηματογραφικός παραγωγός Κάρλο Πόντι άλλαξε το όνομά της σε Σοφία Λόρεν για να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό και ο ρόλος της που την έκανε να κάνει την επανάστασή της ήταν στην ταινία Ο χρυσός της Νάπολης (1954), σε σκηνοθεσία Βιτόριο Ντε Σίκα.

Έγινε ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα του σεξ της δεκαετίας του 1950 και συμπρωταγωνίστησε σε μια σειρά ταινιών με τον επίσης Ιταλό γόη, Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι και αστέρες του Χόλιγουντ. όπως ο Κάρι Γκραντ και ο Άντονι Πέρκις.

Η ερμηνεία της ως Cesira στην ταινία La Ciociara (Δύο γυναίκες) του De Sica το 1961 της χάρισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, καθιστώντας την την την πρώτη ηθοποιό ή ηθοποιό που κέρδισε Όσκαρ ξενόγλωσσης ερμηνείας.

Τις επόμενες δεκαετίες η Σοφία Λόρεν κέρδισε επίσης επτά βραβεία ρεκόρ David di Donatello για την καλύτερη ηθοποιό, πέντε ειδικές Χρυσές Σφαίρες, ένα τιμητικό Όσκαρ το 1991 και ένα βραβείο Visionary το 2021.

Η Λόρεν που ζει σήμερα στη Γενεύη, ήταν παντρεμένη με τον Κάρλο Πόντι μέχρι το θάνατό του το 2007. Έχει δύο γιους, τον Εντουάρντο και τον Κάρλο Πόντι Τζούνιορ.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Διαβάστε Επίσης

Read Next

Περισσότερα από

News

19 Σεπ 2024

Οι Coldplay δωρίζουν μέρος των εσόδων από συναυλίες τους για την ενίσχυση μικρών συναυλιακών χώρων

Άλλωστε και οι ίδιοι ξεκίνησαν την πορεία τους από το The Laurel Tree, ένα μικρό nightclub στο Camden.

19 Σεπ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Η έκπληξη που της έκανε ο σύζυγός της στα πρώτα της γενέθλια μακριά από το σπίτι

Η Ελεονώρα Μελέτη περνά για πρώτη φορά τα γενέθλια της στο Στρασβούργο, μακριά από την οικογένειά της. Όμως, κάτι την περίμενε!

19 Σεπ 2024

Κωνσταντίνος Καβακιώτης. Ποιος είναι "ο εραστής του Τζορτζ Μάικλ" που πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Netflix;

Ο Κωνσταντίνος Καβακιώτης είναι ο Βίκινγκ του Netflix και είναι σταρ στο Λονδίνο.

19 Σεπ 2024

Ρούπερτ Έβερετ: Αναγνώρισες τον συμπρωταγωνιστή της Τζούλια Ρόμπερτς στον 4ο κύκλο του Emily in Paris;

O Ρούπερτ Έβερετ έκανε μία αξέχαστη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος του νέου κύκλου της σειράς του Netflix.

19 Σεπ 2024

Τζίλιαν Άντερσον: "Θα μπορούσα να είμαι πιο ενεργή στη σεξουαλική μου ζωή απ' ό,τι ήμουν"

Η Τζίλιαν Άντερσον αποκάλυψε ότι θα ήθελε να είχε υπάρξει πιο ενεργή σεξουαλικά όταν ήταν ελεύθερη, μιλώντας στο The Modern Love Podcast, των New York Times.

19 Σεπ 2024

Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μάρκλ: Αποκαλύπτουν ποια θα είναι η στάση τους στις εκλογές των ΗΠΑ

Παλαιότερα είχαν "κατηγορηθεί" ότι στήριζαν τον Τζο Μπάιντεν.