ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το 6χρονο αγόρι που απήχθη από πάρκο της Καλιφόρνια το 1951 βρέθηκε ζωντανός μετά από επτά δεκαετίες

Ένα τεστ DNA βοήθησε να βρεθεί ο θείος της, που τον είχαν απαγάγει πριν από επτά δεκαετίες.

Ένας άνδρας που απήχθη όταν ήταν εξάχρονος ενώ έπαιζε σε ένα πάρκο στην Καλιφόρνια το 1951 βρέθηκε ζωντανός μετά από επτά δεκαετίες χάρη στη βοήθεια ενός διαδικτυακού προγονικού τεστ, παλαιών φωτογραφιών και αποκομμάτων εφημερίδων.

Το Bay Area News Group ανέφερε την Παρασκευή ότι η ανιψιά του Luis Armando Albino στο Όκλαντ, με τη βοήθεια της αστυνομίας, του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης, εντόπισε τον θείο της που ζούσε στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Ο Albino, πατέρας και παππούς, είναι συνταξιούχος πυροσβέστης και βετεράνος του Σώματος Πεζοναυτών που υπηρέτησε στο Βιετνάμ, σύμφωνα με την ανιψιά του, την 63χρονη Alida Alequin. Βρήκε τον θείο της και τον επανένωσε με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια τον Ιούνιο.

Πώς έγινε η απαγωγή

Στις 21 Φεβρουαρίου 1951 μια γυναίκα δελέασε τον εξάχρονο Albino από το πάρκο στο δυτικό Όκλαντ, όπου έπαιζε με τον μεγαλύτερο αδελφό του, και του υποσχέθηκε ότι θα του αγόραζε γλυκά. Αντ' αυτού, η γυναίκα απήγαγε το αγόρι που γεννήθηκε στο Πουέρτο Ρίκο και το πέταξε στην ανατολική ακτή, όπου κατέληξε σε ένα ζευγάρι που το μεγάλωσε σαν να ήταν δικός τους γιος, ανέφερε η ειδησεογραφική ομάδα.

Για περισσότερα από 70 χρόνια, ο Albino παρέμενε αγνοούμενος, αλλά ήταν πάντα στις καρδιές της οικογένειάς του και η φωτογραφία του κρεμόταν στα σπίτια των συγγενών, δήλωσε η ανιψιά του. Η μητέρα του πέθανε το 2005, αλλά δεν έχασε ποτέ την ελπίδα ότι ο γιος της ήταν ζωντανός.

Η αστυνομία του Όκλαντ αναγνώρισε ότι οι προσπάθειες της Alequin "έπαιξαν ρόλο στην ανεύρεση του θείου της" και ότι "το αποτέλεσμα αυτής της ιστορίας είναι αυτό για το οποίο αγωνιζόμαστε". Σε συνέντευξή της, είπε ότι ο θείος της την αγκάλιασε και της είπε: "ευχαριστώ που με βρήκες".

Με ένα online τεστ DNA βρέθηκε ο θείος της

Η πρώτη ιδέα ότι ο θείος της μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός ήρθε το 2020, όταν, "έτσι για πλάκα", είπε η Alequin, έκανε ένα online τεστ DNA. Έδειξε 22% ταύτιση με έναν άνδρα που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ο θείος της, χωρίς ωστόσο να έχουν κάποια άλλη απάντηση για το τι συμβαίνει.

Στις αρχές του 2024, η ίδια και οι κόρες της άρχισαν να ψάχνουν ξανά. Σε μια επίσκεψη στη δημόσια βιβλιοθήκη του Όκλαντ κοίταξε σε μικροφίλμ άρθρα της Tribune, μεταξύ των οποίων και ένα που είχε φωτογραφία του Luis και του Roger. Έτσι κατάλαβε ότι βρισκόταν στο σωστό δρόμο και την ίδια μέρα πήγε στην αστυνομία.

Οι ερευνητές συμφώνησαν τελικά ότι το νέο στοιχείο ήταν ουσιαστικό και άνοιξε νέα υπόθεση εξαφάνισης. Η αστυνομία του Όκλαντ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η υπόθεση εξαφάνισης έκλεισε, αλλά η υπόθεση της απαγωγής παραμένει ανοιχτή.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

25 Σεπ 2024

H Σάλμα Χάγιεκ εύχεται στην κόρη της Βαλεντίνα μ' ένα τρυφερό ποστ

Η κόρη της Σάλμα Χάγιεκ και του Φρανσουά- Ενρί Πινό έγινε 17 ετών.

25 Σεπ 2024

Κατιάνα Μπαλανίκα: "Στην τηλεόραση δεν μας θυμούνται πια, είναι ηλικιακό το ζήτημα"

"Εδώ δεν υπάρχει βιομηχανία και δεν υπάρχει και αυτό το σταρ-σύστεμ", τόνισε η ηθοποιός.

Περισσότερα από

News

25 Σεπ 2024

Μαράια Ρίντλσπρινγκερ-Αντετοκούνμπο: "Mία στις δύο οικογένειες στο Μιλγουόκι αγωνίζονται να αγοράσουν πάνες για τα μωρά"

Η Μαράια Ρίντλσπρινγκερ-Αντετοκούνμπο στο πλευρό των οικογενειών του Μιλγουόκι που βρίσκονται σε οικονομική ανάγκη.

25 Σεπ 2024

Sean "Diddy" Combs: Τι συμβαίνει νε τον ράπερ που κατηγορείται για trafficking και σεξουαλική κακοποίηση;

Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ μας αποκαλύπτει τα πάντα για την άνοδο και την πτώση του μεγιστάνα της ραπ Sean "Diddy" Combs.

24 Σεπ 2024

Τζο Νέσμπο: Στη μεγάλη οθόνη θα μεταφέρει το μυθιστόρημα του"The Night House". Κι εμείς ανυπομονούμε να το δούμε

Ο μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας, Jo Nesbø (Τζο Νέσμπο) θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το "The Night House".

24 Σεπ 2024

Η Νία Βαρντάλος κλείνει τα 62 με νέο έρωτα και νέα ζωή

Η σταρ του " Γάμος αλά Ελληνικά" μεγαλώνει υπέροχα.