ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πίσω από κάθε Αλ Φαγέντ και Σον Κομπς (Diddy) υπάρχει ένας μικρός στρατός από ανθρώπους που συγκαλύπτει τα εγκλήματά τους

Γιατί παραμένουν για χρόνια στο απυρόβλητο τα σεξουαλικά εγκλήματα των διασήμων;

Τουλάχιστον 37 γυναίκες κατηγορούν για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, ο οποίος πέθανε τον περασμένο χρόνο σε ηλικία 94 ετών. Τουλάχιστον 5 εξ αυτών λένε ότι τις βίασε ο ίδιος.

Η ομάδα των δικηγόρων που εκπροσωπούν τα θύματα έλαβε "περισσότερα από 150 νέα αιτήματα" για ενημέρωση, μετά την προβολή την Πέμπτη το βράδυ από το BBC μιας έρευνας με τίτλο "Αλ Φαγέντ: ένα αρπακτικό στα Harrods".

Οι αποκαλύψεις στη Βρετανία, έχουν συγκλονίσει την αγγλική κοινή γνώμη. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά αποκάλυψε το ντοκιμαντέρ του BBC, υπάρχουν πολλές ακόμη γυναίκες που δεν "τόλμησαν” να φτάσουν σε μία καταγγελία.

Όπως όμως χαρακτηριστικά γράφει η δημοσιογράφος Marina Hyde στην Guardian, "Πάντα πίσω από κάθε Αλ Φαγέντ ή Σον Κομπς (Diddy) ", υπάρχει ένας μικρός στρατός που συγκαλύπτει τα εγκλήματά τους. Και χαρακτηριστικά συνεχίζει:

" Πριν λίγο καιρό, ο πλανήτης ολόκληρος παρακολούθησεαπό τις οθόνες της τηλεόρασής του ένα βίντεο του 2016, στο οποίο εμφανίζεται ο Σον Κομπς (πρώην Puff Daddy και P. Diddy) ντυμένος μόνο με μια πετσέτα να σέρνει την πρώην σύζυγό του, Κάσι Βεντούρα στο πάτωμα ενός διαδρόμου ξενοδοχείου και μετά να την κλωτσά επανειλημμένα πριν τη σύρει αναίσθητη πίσω προς το δωμάτιο από το οποίο μόλις είχε ξεφύγει.

Και το πιο τραγικό είναι πως η Κάσι Βεντούρα κατήγγειλε πολλές φορές στη δικαιοσύνη τον κακοποιητή της, αλλά κάθε φορά εκείνος την γλύτωνε. Αναμενόμενο, μια που όλοι γνωρίζουμε πως πίσω από κάθε πλούσιο ή διάσημο, υπάρχει μια ολόκληρη στρατιά από ανθρώπους που θα τον προστατεύσουν. Και βέβαια όχι μόνοn οι δικηγόροι τους. Στο ζήτημα συγκάλυψης εμπλέκεται και η μεγάλη ξενοδοχιακή αλυσίδα. Διότι προφανώς και υπάρχουν εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης – είναι δουλειά ενός ολόκληρου τμήματος να τις παρακολουθεί. Και εδώ προκύπτει το μεγάλο ερώτημα: Ενημερώθηκε η διοίκηση; Πού ήταν η αστυνομία;

Όσον αφορά τον Σον Κομπς (Diddy) μπορούμε μια χαρά να κατανοήσουμε, πόσα άτομα από την βιομηχανία του θεάματος κλήθηκαν να εξαφανίσουν το συγκεκριμένο γεγονός. Δικηγόροι, ειδικοί διαχείρισης κρίσεων – ποιος ξέρει άραγε τον ακριβή συνδυασμό όλων όσων συγκάλυψαν το φρικιαστικό βίντεο, ώσπου και το δημοσίευσε το CNN τον Μάιο, οκτώ χρόνια μετά. Και πίστεψαν πως πραγματικά το είχαν καταφέρει, μέχρι πριν λίγες μέρες που τελικά ο 53χρονος ράπερ συνελήφθη στη Νέα Υόρκη για κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Οι κατηγορίες εναντίον του Κομπς είναι πολλές. Από διάφορα άτομα. Τον έχουν καταγγείλει για βιασμό ανήλικου κοριτσιού, για σεξουαλική επίθεση, ξυλοδαρμό, σεξουαλική διακίνηση, αλλά ο δικηγόρος του δηλώνει ότι θα "καθαρίσει" το όνομά του στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για "άδικη δίωξη".

Η βιομηχανία του θεάματος έχει τους δικούς της κανόνες και σε πολλές περιπτώσεις που συντρέχουν ειδικοί λόγοι, όπως μια σεξουαλική κακοποίηση προσπαθεί να ξεφύγει από τα γρανάζια του Νόμου. Γιατί μπορεί;

Κάπως έτσι συνέβη (κάπως καθυστερημένα) και με την υπόθεση Αλ Φαγέντ. Δικηγόροι που εκπροσωπούν τα θύματα, τώρα τον συγκρίνουν με τους ειδεχθείς εγκληματίες Τζίμι Σάβιλ, Τζέφρι Έπσταϊν και Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ενώ τα πολυκαταστήματα πολυτελείας Harrods αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη για τις σεξουαλικές επιθέσεις του Αιγύπτιου δισεκατομμυριούχου σε πολλές γυναίκες πρώην υπαλλήλους.

"Είμαστε απολύτως συγκλονισμένοι από τους ισχυρισμούς για κακοποίηση που διαπράχθηκαν από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ", ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα Harrods. "Αυτές ήταν ενέργειες ενός ατόμου που ήταν αποφασισμένος να καταχραστεί την εξουσία του".

"Αναγνωρίζουμε επίσης πως στη διάρκεια αυτής της περιόδου απογοητεύσαμε τους υπαλλήλους μας που έπεσαν θύματά του και γι΄ αυτό ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη", ανέφεραν τα Harrods, προσθέτοντας πως το πολυκατάστημα είναι σήμερα ένας "πολύ διαφορετικός οργανισμός" από εκείνον που ανήκε και ελεγχόταν από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ. Τα Harrods μπορεί να άλλαξαν και να είναι πραγματικά ένας διαφορετικός οργανισμός από αυτόν που έκτισε ο Αιγύπτιος τύραννος όπως τον περιγράφουν όσοι τον γνώρισαν (και τι να την κάνεις στην τελική αυτή την συγγνώμη αν έχεις ζήσει την κόλαση) αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί ακόμη Αλ Φαγέντ και τόσοι Σον Κομπς (Diddy), όπως με πικρία καταλήγει η δημοσιογράφος Marina Hyde. Πότε θα εξαφανιστούν; Ίσως ποτέ.

Read Next

25 Σεπ 2024

H Σάλμα Χάγιεκ εύχεται στην κόρη της Βαλεντίνα μ' ένα τρυφερό ποστ

Η κόρη της Σάλμα Χάγιεκ και του Φρανσουά- Ενρί Πινό έγινε 17 ετών.

Περισσότερα από

News

25 Σεπ 2024

Έλον Μασκ- Τζόρτζια Μελόνι: Ανατέλλει ένα νέο ειδύλλιο;

Η Πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο ιδιοκτήτης- μεταξύ άλλων- της Tesla φάνηκε να ενδιαφέρονται πολύ ο ένας για τον άλλον στην τελετή απονομής των βραβείων Atlantic Council.

25 Σεπ 2024

Κατιάνα Μπαλανίκα: "Στην τηλεόραση δεν μας θυμούνται πια, είναι ηλικιακό το ζήτημα"

"Εδώ δεν υπάρχει βιομηχανία και δεν υπάρχει και αυτό το σταρ-σύστεμ", τόνισε η ηθοποιός.

25 Σεπ 2024

Σοφία Κούστα Γιαννακοπούλου | Σε παράσταση για φιλανθρωπικό σκοπό

Η δημόσια εμφάνιση της Σοφίας Κούστα Γιαννακοπούλου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

25 Σεπ 2024

Μαράια Ρίντλσπρινγκερ-Αντετοκούνμπο: "Mία στις δύο οικογένειες στο Μιλγουόκι αγωνίζονται να αγοράσουν πάνες για τα μωρά"

Η Μαράια Ρίντλσπρινγκερ-Αντετοκούνμπο στο πλευρό των οικογενειών του Μιλγουόκι που βρίσκονται σε οικονομική ανάγκη.

25 Σεπ 2024

Το 6χρονο αγόρι που απήχθη από πάρκο της Καλιφόρνια το 1951 βρέθηκε ζωντανός μετά από επτά δεκαετίες

Ένα τεστ DNA βοήθησε να βρεθεί ο θείος της, που τον είχαν απαγάγει πριν από επτά δεκαετίες.

25 Σεπ 2024

Angelina Jolie | Το κρυφό μήνυμα πίσω από τα matching tattoos που έχει με τα παιδιά της

Η Angelina Jolie απέκτησε πρόσφατα ένα παρόμοιο τατουάζ με την κόρη της, Vivienne.