ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Τζόνι Κας έγινε ο πρώτος μουσικός με άγαλμα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

Τα "αποκαλυπτήρια" του αγάλματος έγιναν την Τρίτη.

Ο Τζόνι Κας έγινε ο πρώτος μουσικός που τιμήθηκε με την τοποθέτηση του αγάλματός του στην αίθουσα γλυπτών του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, όπου φιλοξενούνται μορφές που σημάδεψαν την αμερικανική ιστορία.

Στην τελετή, που διήρκεσε μία ώρα, η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ερμήνευσε το διάσημο τραγούδι του "I Walk the Line", προσδίδοντας έναν ιδιαίτερο τόνο στο γεγονός.

Η Ροζάν Κας, κόρη του θρυλικού μουσικού, τόνισε ότι ο πατέρας της, ο οποίος γεννήθηκε στο Άρκανσο, "έζησε το απόλυτο αμερικανικό όνειρο". Η τοποθέτηση του αγάλματός του δίπλα σε σπουδαίες προσωπικότητες, όπως η Ντέιζι Μπέιτς, υπέρμαχος των πολιτικών δικαιωμάτων, που αγωνίστηκε για την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων στην πολιτεία, το επιβεβαιώνει.

"Τι μέρα γεμάτη συγκίνηση. Ούτε στα πιο άγρια όνειρά μου δεν θα μπορούσα να το φανταστώ", δήλωσε η Ροζάν Κας, κάνοντας αναφορά στον πατέρα της και την αδελφή του, Τζόαν, που ήταν παρόντες στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος.

"Η τελευταία επιζήσασα της αρχικής οικογένειας Κας από την πόλη Ντιάζ του Άρκανσο", ανέφερε η Ροζάν Κας, μιλώντας για τη θεία της, Τζόαν. "Έχει χάσει την όρασή της και ρώτησε αν θα μπορούσε να αγγίξει το άγαλμα για να το νιώσει. Και το έκανε", συμπλήρωσε με συγκίνηση.

Η Ροζάν εξέφρασε την περηφάνια της για τη μοναδική τιμή που αποδόθηκε στον πατέρα της, λέγοντας: "Οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουν πόσο υπερήφανοι νιώθουμε που ο πατέρας μου είναι ο πρώτος μουσικός στην ιστορία που καταλαμβάνει μια θέση στην αίθουσα γλυπτών του Καπιτωλίου".

Το άγαλμα του Τζόνι Κας, φιλοτεχνημένο από τον Κέβιν Κρέσε, τον απεικονίζει να κρατά μια Βίβλο, με την κιθάρα του περασμένη στον ώμο. Στην επιγραφή του αγάλματος διαβάζουμε: "Τραγουδιστής, τραγουδοποιός, καλλιτέχνης και ανθρωπιστής".

"Αυτός ο άνθρωπος ήταν η ζωντανή προσωποποίηση της λύτρωσης. Αντιμετώπισε το σκοτάδι και το απάντησε με αγάπη", δήλωσε η Ροζάν Κας για τον πατέρα της. "Ήταν βαθιά αφοσιωμένος στα δικαιώματα των κρατουμένων, των ιθαγενών Αμερικανών, των φτωχών παιδιών και όλων εκείνων που πάλευαν για μια καλύτερη ζωή, έχοντας ελάχιστες ευκαιρίες", πρόσθεσε με έμφαση.

Ο Τζόνι Κας, θρύλος της κάντρι μουσικής, πέθανε το 2003, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια μουσική κληρονομιά με περισσότερα από 600 τραγούδια, όπως τα θρυλικά "Folsom Prison Blues", "Don't Take Your Guns to Town" και "I Walk the Line". Στα 45 χρόνια καριέρας του κυκλοφόρησε πάνω από 70 άλμπουμ και κέρδισε 11 βραβεία Grammy, καθιερώνοντάς τον ως έναν από τους πιο σημαντικούς τραγουδιστές-τραγουδοποιούς της εποχής του.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

27 Σεπ 2024

Τζορτζ Κλούνεϊ για Αμάλ: "Είμαι τόσο περήφανος να βρίσκομαι στο ίδιο δωμάτιο με εκείνη"

O Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ, γιορτάζουν 10 χρόνια γάμου πιο ερωτευμένοι απο ποτέ - H έκπληξη του ηθοποιού

27 Σεπ 2024

Γιάννης Μπέζος: "Δεν τρελαίνομαι για τη σάτιρα, είναι αμιγώς πολιτική"

Τους λόγους που δεν προτιμά τη σάτιρα εξέφρασε ο Γιάννης Μπέζος.

Περισσότερα από

News

27 Σεπ 2024

Έλεν Μίρεν: Η εμφάνιση της αγαπημένης 79χρονης ηθοποιού είναι ο ορισμός της κομψότητας

Η Έλεν Μίρεν για άλλη μια φορά αποδεικνύει πως είναι πρότυπο κομψότητας.

27 Σεπ 2024

Όταν έκλαψε η Ναόμι

Η Ναόμι Κάμπελ δακρύζει μιλώντας για το σκάνδαλο με το φιλανθρωπικό της ίδρυμα.

27 Σεπ 2024

Έμιλι Άσερ: "Το μόνο που έκανα ήταν να παρτάρω, μέχρι που η μικρή μου αδερφή μου ζήτησε να τη βοηθήσω να γεννήσει"

Είναι οι "απλές" καθημερινές εμπειρίες που μας αλλάζουν για πάντα. Η εικαστικός και συγγραφέας Έμιλι Άσερ εξηγεί πόσο άλλαξε τον ρου της ζωής της η γέννηση του ανιψιού της.

27 Σεπ 2024

Η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς προσφέρει ένα steamy δώρο στον Μάικλ Ντάγκλας για τα γενέθλιά του: Τον εαυτό της γυμνό

Το αγαπημένο ζευγάρι του Χόλιγουντ γιορτάζει τα γενέθλια του με καυτές φωτογραφίες.

27 Σεπ 2024

Λούκας Μπράβο: Συμφωνεί με τη σκληρή κριτική που δέχεται ο ρόλος του στο Emily in Paris

Ο σεφ Γκάμπριελ, που υποδύεται ο Λούκας Μπράβο, μοιάζει πολύ διαφορετικός στον τέταρτο κύκλο από αυτό που έχουμε συνηθίσει.

26 Σεπ 2024

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: 4 εστιατόρια για κορυφαίο sushi σε ειδικές τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική αφορμή για επίσκεψη σε 4 από τα καλύτερα εστιατόρια για sushi στη χώρα, με ειδικά μενού που κάνουν τις τιμές… sashimi.

26 Σεπ 2024

Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης για τις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

Όλα τα must-see του επετειακού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας που διεξάγεται 2-14/10.

26 Σεπ 2024

Λι Μίλερ: "Έπλυνα ακόμη και τη βρωμιά του Νταχάου στην μπανιέρα του Χίτλερ"

Καθώς η ταινία "Lee" παίζεται στις αίθουσες με την Κέιτ Γουίνσλετ στον πρωταγωνιστικό ρόλο θυμόμαστε 10 ρήσεις της σπουδαίας φωτογράφου.