ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μάγκι Σμιθ: Σήκωσαν τα ραβδιά τους στον αέρα προς τιμήν της έξω από το Χόγκουαρτς

Φανατικοί του "Χάρι Πότερ" συγκεντρώθηκαν έξω από το Κάστρο Χόγκουαρτς στο Ορλάντο της Φλόριντα στη μνήμη της Μάγκι Σμιθ.

Η Μάγκι Σμιθ έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, σκορπώντας θλίψη όχι μόνο στο θάτρο και στον κινηματογράφο, αλλά και στους θαυμαστές του "Χάρι Πότερ".

Οι θαυμαστές της καθηγήτριας, Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ, συγκεντρώθηκαν έξω από το Χόγκουαρτς και σήκωσαν τα ραβδιά τους στον αέρα για να τιμήσουν την μνήμη της. Συγκεκριμένα, οι συντετριμμένοι "Potterheads" εξέφρασαν τη θλίψη τους έξω από το θέρετρο Universal Orlando με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο και τα βίντεο από τη συγκινητική αυτή στιγμή έγιναν πολύ γρήγορα viral στο TikTok και στο Twitter.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC News (@bbcnews)

Η τελετουργία των "Potterheads"

Αυτός ο φόρος τιμής αποτελεί μέρος μιας παράδοσης που πραγματοποιείται από τους θαυμαστές του "Χάρι Πότερ" όταν πεθαίνει ένας ηθοποιός της σειράς. Ο συγκεκριμένος αποχαιρετισμός είναι εμπνευσμένος από την ταινία "ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιπας", όπου οι μαθητές και το προσωπικό του Χόγκουαρτς υψώνουν τα ραβδιά τους στον αέρα για να αποχαιρετήσουν τον Άλμπους Ντάμπλντορ.

Η παρουσία της Σμιθ στο κινηματογραφικό στούντιο για τις ανάγκες της σειράς ταινιών, Χάρι Πότερ, το διάστημα μεταξύ 2001 και 2011 ήταν ένας λόγος αποχώρησής της –τότε, για ορισμένο χρονικό διάστημα– από το θέατρο. Εκτός από τις ταινίες "Χάρι Πότερ", στην κινηματογραφική "αναγέννηση" της Σμιθ συμπεριλαμβάνεται επίσης η δραματική ταινία "Gosford Park" (2001) του Ρόμπερτ Άλτμαν, καταδεικνύοντας ότι η Μάγκι Σμιθ είναι "μια ηθοποιός με σπάνια ικανότητα να κάνει ό,τι θέλει, οπουδήποτε", όπως υπογραμμίζει ο Μαρκ Λόσον από τους Guardian.

"Η λέξη θρύλος χρησιμοποιείται υπερβολικά, αλλά αν ισχύει για οποιονδήποτε στη βιομηχανία μας, τότε ισχύει για εκείνη. Σε ευχαριστώ Μάγκι", σημείωσε –μεταξύ άλλων– για την αποθανούσα ο Ντάνιελ Ράντκλιφ που πρωταγωνίστησε ως Χάρι Πότερ στην ομώνυμη σειρά ταινιών.

Διαβάστε Επίσης

Read Next

01 Οκτ 2024
01 Οκτ 2024

Μελία Κράιλινγκ : "Ο μπαμπάς μου έφυγε απότομα και δεν πρόλαβε να δει τίποτα από μένα, ήθελα να είναι περήφανος"

Η ηθοποιός μίλησε για την απότομη απώλεια του πατέρα της αλλά και για τον γκέι ρόλο της στο "Emily In Paris".

Περισσότερα από

News

01 Οκτ 2024

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έγινε 101 ετών- Η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου με φωτογραφία από τα παιδικά του χρόνια

"Η πορεία σου δεν ήταν απλώς μαρτυρία μιας εποχής, αλλά φωτεινός φάρος για όσους ακολούθησαν τα βήματά σου" έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου.

01 Οκτ 2024

Μόνικα Μπελούτσι: Η θεά κλείνει τα 60 και ο Τιμ Μπάρτον της κάνει το ωραιότερο δώρο που θα μπορούσε να ονειρευτεί κάθε γυναίκα

Με αφορμή τα 6α γενέθλια της αγαπημένης του, ο Τιμ Μπάρτον δημιουργεί ένα αριστουργηματικό εξώφυλλο, μεταμορφώνοντάς την σε πλάσμα μαγικό.

01 Οκτ 2024

Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη της βραδινή έξοδος μετά την ολοκλήρωση των χημειοθεραπειών

Μια έξοδο - έκπληξη πραγματοποίησε η πριγκίπισσα της Ουαλίας.

01 Οκτ 2024

Good Job Nicky:" Η μάνα μου είναι η καλύτερη μου φίλη"

Ο γιος του Γιάννη Πάριου και της η Σοφίας Αλιμπέρτη θα ήθελε σε τρία χρόνια να έχει ένα παιδί.

01 Οκτ 2024

Ταλούλα για Μπρους Γουίλις : "Αγαπώ αυτόν τον τύπο τόσο πολύ"

Οι τρυφερές φωτογραφίες με τον 69χρονο μπαμπά της που ανέβασε η Ταλούλα στο Instagram.

01 Οκτ 2024

Η Ρέμπελ Γουίλσον παντρεύτηκε την αγαπημένη της Ραμόνα Αγκρούμα μετά από μια πολύ συγκινητική πρόταση γάμου

Μετά από τρία σχεδόν χρόνια σχέσης, η Ρέμπελ Γουίλσον και η Ραμόνα Αγκρούμα ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στη Σαρδηνία.

01 Οκτ 2024

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση | Η αποκάλυψη για την εγκυμοσύνη της που δεν περιμέναμε

Τη δεύτερη εγκυμοσύνη της διανύει η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση

01 Οκτ 2024

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Η αποκάλυψη για την εγκυμοσύνη της που δεν περιμέναμε

Τη δεύτερη εγκυμοσύνη της διανύει η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση