ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Είμαι η Εριέττα": Η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση θέλει έναν καλύτερο κόσμο

Στο πρώτο της βιβλίο με τον τίτλο "Είμαι η Εριέττα", η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση μας μας διηγείται τις δικές της αλήθειες. Και είναι πολλές.

Μια γυναίκα σημερινή και πολύ αγαπητή για την κοινωνική της δράση και τη φωνή της, η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση με αναρτήσεις της στα social media έχει αναδείξει πολλά θέματα με φιλοζωικό και κοινωνικό έργο. Η ίδρυση το 2012 της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Save a Greek Stray, που εστιάζει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων, καθώς και στην προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, υπήρξε μία σημαντική στιγμή για την υπεράσπιση των ζώων στην Ελλάδα. Το κοινωφελές ίδρυμα Kind Things, που η Εριέττα ίδρυσε το 2023, συντονίζει όλες τις μη κερδοσκοπικές της δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων πρωτοβουλιών για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο βιβλίο της, "Είμαι η Εριέττα", που κυκλοφορεί στις 24 Οκτωβρίου, περιγράφει τη διαδρομή των τριάντα χρόνων της ζωής της, μέσα στα οποία, όπως αναφέρει η ίδια στο εισαγωγικό του βιβλίου, κατάφερε να επιστρέψει στον αυθεντικό της εαυτό, αλλά και να χρησιμοποιήσει την τύχη και τη δύναμη που της χαρίστηκαν για να συμβάλει σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους.

"Είμαι η Εριέττα": Η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση θέλει έναν καλύτερο κόσμο

εκδόσεις Ψυχογιός

Το εισαγωγικό σημείωμα

"Αποφάσισα να γράψω αυτό το βιβλίο γιατί από μικρή το γράψιμο ήταν ο τρόπος με τον οποίο εξέφραζα πιο άρτια τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου.

Μέσα από την γραφή έμαθα να μοιράζομαι τη δική μου αλήθεια, όμως μου πήρε χρόνια να εκτιμήσω την αξία αυτού του μοιράσματος.

Χρειάστηκε να αντιμετωπίσω δυσκολίες με τις οποίες δεν μπορούσε να ταυτιστεί κανένας στο δικό μου περιβάλλον ώστε να αντιληφθώ την επιρροή που μπορεί να έχει το μοίρασμα του βιώματος ενός αγνώστου επάνω μας.

Τελικά, σε κάθε στάδιο της ζωής μου υπήρξαν άγνωστοι (κάποιοι παρέμειναν άγνωστοι και κάποιοι άλλοι κατέληξαν να γίνουν φίλοι) που μέσα από την αποκάλυψη της δικής τους εμπειρίας με ενέπνευσαν και με έκαναν να αισθανθώ πιο δυνατή!

Με έκαναν να καταλάβω ότι δεν είμαι μόνη και να πιστέψω ότι, αφού τα κατάφεραν εκείνοι, μπορώ και εγώ - και πράγματι μπορούσα.

Αυτό ελπίζω να νιώσει και όποιος επιλέξει να διαβάσει τη δική μου ‒μέχρι σήμερα‒ ιστορία. Είτε είσαι κάποιος που έχει χάσει ένα αγαπημένο του πρόσωπο από καρκίνο, είτε μια γυναίκα που παλεύει με την υπογονιμότητα, είτε ένα παιδί είκοσι χρόνων που, αντί να απολαμβάνει ξένοιαστο "τα καλύτερα χρόνια" του, υποφέρει από κρίσεις πανικού και αδυνατεί να βγει από το σπίτι, εύχομαι να πειστείς ότι δεν είσαι μόνη/μόνος και να αντιληφθείς ότι, παρόλο που μας διαφοροποιούν πολλά πράγματα, πάντα θα υπάρχουν περισσότερα που μας ενώνουν.

Με μεγάλο ενθουσιασμό, περηφάνια και ένα πρωτόγνωρο αίσθημα ευαλωτότητας, σας παραθέτω το δικό μου ταξίδι ανακάλυψης του αυθεντικού μου εαυτού, ανοίγοντας την καρδιά μου και μοιραζόμενη προσωπικά βιώματα που δυσκολεύτηκα να πληκτρολογήσω στον υπολογιστή.

Σας εύχομαι καλή ανάγνωση και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη."

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις 24/10/2024.

Στην σχετική ανάρτησή της για την κυκλοφορία του βιβλίου της, γράφει χαρακτηριστικά:

"Όταν ήμουν έξι χρόνων, ο πατέρας μου μου είπε ότι θα ξέρω ότι έχω πετύχει στη ζωή μου, όταν σταματήσουν να αναφέρονται σε εμένα ως "η κόρη της Λάτση" ή "η κόρη του Κούρκουλου" και θα είμαι απλώς η "Εριέττα". Αυτό που δε μου είπε ήταν ότι ανάμεσα σε αυτά τα δύο πολύ βαριά επώνυμα θα δυσκολευόμουν πολύ να βρω την ταυτότητά μου. Χρησιμοποιώ συνειδητά τη λέξη "βρω", γιατί η Εριέττα πάντα υπήρχε, όπως υπάρχει ο αυθεντικός εαυτός κάθε ανθρώπου.

Αυτό το βιβλίο περιγράφει τη διαδρομή των τριάντα χρόνων της ζωής μου, μέσα στα οποία κατάφερα να επιστρέψω στον αυθεντικό μου εαυτό. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων πέρασα όμορφα, αλλά και δύσκολα. […] Γέλασα, χόρεψα και ταξίδεψα πολύ, όμως έπεσα και στα πατώματα, φοβήθηκα, έκλαψα και απελπίστηκα. Σε αυτές τις στιγμές, με κράτησαν όρθια οι αγαπημένοι μου άνθρωποι, στους οποίους δεν ντράπηκα και δε δίστασα να στηριχτώ, αλλά και το όνειρό μου να χρησιμοποιήσω την τύχη και τη δύναμη που μου χαρίστηκαν για να συμβάλω σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους. Χωρίς αυτόν τον σκοπό, θα είχα χαθεί σε μια ύπαρξη χωρίς νόημα, από την οποία δε θα μπορούσα να επιβιώσω.

Σήμερα, μπορώ επιτέλους να πω ότι στέκομαι στα πόδια μου και ξέρω πολύ καλά ποια είμαι – ΕΙΜΑΙ Η ΕΡΙΕΤΤΑ".

Read Next

14 Οκτ 2024

Sarah Ferguson | Περιγράφει την Kate Middleton με δύο λέξεις

H πριγκίπισσα της Ουαλίας έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την ολοκλήρωση των χημειοθεραπειών και η Sarah Ferguson αναφέρθηκε σε εκείνη.

14 Οκτ 2024

Βασιλιάς Κάρολος & Βασίλισσα Καμίλα | Το σνομπάρισμα από τους ηγέτες της Αυστραλίας

Μια άβολη συνθήκη έχουν να διαχειριστούν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα ενόψει της περιοδείας τους.

Περισσότερα από

News

14 Οκτ 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ | Αυτό που δεν άντεχε στους τουρίστες

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε πολλές ιδιαιτερότητες. Κάποιες από αυτές τις μαθαίνουμε μετά τον θάνατό της.

14 Οκτ 2024

Σκάνδαλο P "Diddy" (συνέχεια): Σε ένα πάρτι του ο Κάνιε Γουέστ νάρκωσε και βίασε πρώην βοηθό του

H Λόρεν Πισιότα καταγγέλει ότι ναρκώθηκε και κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ράπερ, Κάνιε Γουεστ.

14 Οκτ 2024
14 Οκτ 2024

36 χρόνια πριν: H 24χρονη Ρούλα Κορομηλά νύφη στο πλευρό του Πάνου Μιχαλόπουλου

Έμας έρωτας που ξεκίνησε το 1981 και επισημοποιήθηκε 7 χρόνια αργότερα.

14 Οκτ 2024

Νανά Μούσχουρη Η σπουδαία τραγουδίστρια έκλεισε τα 90 και η Χάρις Αλεξίου της έστειλε τις συγκινητικές της ευχές

H Χάρις Αλεξίου ήταν ανάμεσα στους φίλους και συνεργάτες της Νανάς Μούσχουρη που της ευχήθηκαν για τη συμπλήρωση των 90 της χρόνων.

14 Οκτ 2024

Diddy | Η δίκη του ορίστηκε την ίδια μέρα με το Met Gala 2025

Η υπόθεση Diddy φαίνεται πως θα επισκιάσει την ετήσια γιορτή της μόδας.

14 Οκτ 2024

Κάρλα Μπρούνι: Η μάχη της με τον καρκίνο του μαστού

"1 στις 8 γυναίκες θα πάθει καρκίνο του μαστού. Αλλά η πρόληψη μπορεί να αλλάξει ριζικά τα πράγματα", λέει κυρία Σαρκοζί.

13 Οκτ 2024

Μόνικα Μπελούτσι - Τιμ Μπάρτον: 'Ενας χρόνος μαζί και ένας πολύ τρυφερός έρωτας

Η τρυφερή φωτογραφία που δημοσίευσε με τον 66χρονο αγαπημένό της Τιμ Μπάρτον η Μόνικα Μπελούτσι

13 Οκτ 2024

Σταύρος Ξαρχάκος: Φωτίστηκε ο ναός της Αφαίας σε ένα σπάνιο μουσικό ταξίδι, με τον μεγάλο συνθέτη

Ένα μοναδικό "Ταξίδι στο Φως", ήταν η συναυλία τουΣταύρου Ξαρχάκου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ναό της Αφαίας στην Αίγινα.