ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κάρλα Μπρούνι: Η μάχη της με τον καρκίνο του μαστού

"1 στις 8 γυναίκες θα πάθει καρκίνο του μαστού. Αλλά η πρόληψη μπορεί να αλλάξει ριζικά τα πράγματα", λέει κυρία Σαρκοζί.

Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί διεθνώς ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.Πέρυσι με αφορμή του θεσμού η Κάρλα Μπρούνι είχε αποκαλύψει με μια ανάρτηση στα γαλλικά και τα αγγλικά πως το 2019 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Παραδέχθηκε ότι δίσταζε για καιρό να μιλήσει για αυτό, τονίζοντας ότι το έκανε τώρα προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα στις γυναίκες: η μαστογραφία σώζει ζωές.

"Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού πριν από τέσσερα χρόνια. Χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία, πέρασα τη συνήθη θεραπευτική αγωγή για αυτό τον τύπο καρκίνου", ανέφερε η σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί.

"Αλλά ήμουν τυχερή: ο καρκίνος μου δεν ήταν ακόμη επιθετικός. Γιατί δεν ήταν; Επειδή δεν είχε χρόνο να γίνει επιθετικός", συνέχισε και εξήγησε πως χάρη στο γεγονός ότι κάνει κάθε χρόνο μαστογραφία απέφυγε τη μαστεκτομή. "Κάθε χρόνο, την ίδια ημέρα, κάνω μαστογραφία. Αν δεν έκανα κάθε χρόνο, δεν θα είχα αριστερό μαστό σήμερα", έγραψε πέρυσι η Κάρλα Μπρούνι.

Φέτος η Κάρλα Μπρούνι Σαρκοζί έκανε μια ακόμα ανάρτηση προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και άλλες γυναίκες για το τόσο σοβαρό αυτό πρόβλημα. Και σημειώνει στη λεζάντα του βίντεο που ανέβασε:

"Με αφορμή τον Ροζ Οκτώβρη σου λέω την ιστορία μου. Πριν από τέσσερα χρόνια διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού. Χειρουργείο, ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία, ο δρόμος δεν είναι εύκολος αλλά ήμουν ευλογημένη. Στην πραγματικότητα ο καρκίνος μου ήταν ακόμη αρκετά μικρός γιατί κάθε χρόνο τον Οκτώβριο κάνω μαστογραφία”.

Η Κάρλα Μπρούνι έδωσε επίσης ένα ηχητικό μήνυμα στις γυναίκες: "1 στις 8 γυναίκες θα πάθει καρκίνο του μαστού. Οι θεραπείες υπάρχουν αλλά η πρόληψη μπορεί να αλλάξει ριζικά τα πράγματα. Θα ήθελα να πω σε όλες τις γυναίκες που με διαβάζουν σήμερα: κάντε μαστογραφίες, μπορεί να σας σώσει τη ζωή".

Στο podcast Allez j’ose!, η νυν τραγουδίστρια και πρώην μοντέλομ ίλησε για τη θεραπεία που συνέχιζε να παίρνει τακτικά, για "πέντε ή επτά χρόνια" με ρυθμό "ένα χάπι κάθε μέρα": "Είναι μια ογκολογική θεραπεία που γίνεται, γενικά, για ορμονοεξαρτώμενους καρκίνους. Δεν είναι προληπτικό, είναι ένα δραστικό φάρμακο που συρρικνώνει τους όγκους, που εξαφανίζει τα καρκινικά κύτταρα".

Η Μπρούνι παραδέχτηκε ότι η έναρξη αυτής της ορμονικής θεραπείας δεν ήταν εύκολη: "Το πήρα περίπου τα πρώτα δύο χρόνια, μου έδωσε πόνο, με πάχυνε, τα μαλλιά μου έπεσαν…". Ήταν χάρη στην ιστορία μιας φίλης που τελικά άλλαξε γνώμη: "Μια μέρα, μια φίλη μου μου είπε ότι η μητέρα της είχε υποτροπή της ίδιας ασθένειας με μένα και ότι δεν ήταν χειρουργήσιμη επειδή ήταν πολύ μεγάλο. Έτσι, της έδωσαν μόνο ορμονοθεραπεία και σε έξι μήνες θεραπείας, ο όγκος του ενός εκατοστού είχε φύγει".

Διαβάστε Επίσης

Read Next

14 Οκτ 2024

Sarah Ferguson | Περιγράφει την Kate Middleton με δύο λέξεις

H πριγκίπισσα της Ουαλίας έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την ολοκλήρωση των χημειοθεραπειών και η Sarah Ferguson αναφέρθηκε σε εκείνη.

14 Οκτ 2024

Βασιλιάς Κάρολος & Βασίλισσα Καμίλα | Το σνομπάρισμα από τους ηγέτες της Αυστραλίας

Μια άβολη συνθήκη έχουν να διαχειριστούν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα ενόψει της περιοδείας τους.

Περισσότερα από

News

14 Οκτ 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ | Αυτό που δεν άντεχε στους τουρίστες

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε πολλές ιδιαιτερότητες. Κάποιες από αυτές τις μαθαίνουμε μετά τον θάνατό της.

14 Οκτ 2024

Σκάνδαλο P "Diddy" (συνέχεια): Σε ένα πάρτι του ο Κάνιε Γουέστ νάρκωσε και βίασε πρώην βοηθό του

H Λόρεν Πισιότα καταγγέλει ότι ναρκώθηκε και κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ράπερ, Κάνιε Γουεστ.

14 Οκτ 2024
14 Οκτ 2024

36 χρόνια πριν: H 24χρονη Ρούλα Κορομηλά νύφη στο πλευρό του Πάνου Μιχαλόπουλου

Έμας έρωτας που ξεκίνησε το 1981 και επισημοποιήθηκε 7 χρόνια αργότερα.

14 Οκτ 2024

Νανά Μούσχουρη Η σπουδαία τραγουδίστρια έκλεισε τα 90 και η Χάρις Αλεξίου της έστειλε τις συγκινητικές της ευχές

H Χάρις Αλεξίου ήταν ανάμεσα στους φίλους και συνεργάτες της Νανάς Μούσχουρη που της ευχήθηκαν για τη συμπλήρωση των 90 της χρόνων.

14 Οκτ 2024

Diddy | Η δίκη του ορίστηκε την ίδια μέρα με το Met Gala 2025

Η υπόθεση Diddy φαίνεται πως θα επισκιάσει την ετήσια γιορτή της μόδας.

13 Οκτ 2024

Μόνικα Μπελούτσι - Τιμ Μπάρτον: 'Ενας χρόνος μαζί και ένας πολύ τρυφερός έρωτας

Η τρυφερή φωτογραφία που δημοσίευσε με τον 66χρονο αγαπημένό της Τιμ Μπάρτον η Μόνικα Μπελούτσι

13 Οκτ 2024

Σταύρος Ξαρχάκος: Φωτίστηκε ο ναός της Αφαίας σε ένα σπάνιο μουσικό ταξίδι, με τον μεγάλο συνθέτη

Ένα μοναδικό "Ταξίδι στο Φως", ήταν η συναυλία τουΣταύρου Ξαρχάκου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ναό της Αφαίας στην Αίγινα.

13 Οκτ 2024

"Είμαι η Εριέττα": Η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση θέλει έναν καλύτερο κόσμο

Στο πρώτο της βιβλίο με τον τίτλο "Είμαι η Εριέττα", η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση μας μας διηγείται τις δικές της αλήθειες. Και είναι πολλές.