ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη με το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση "Η μεγάλη χίμαιρα"

Η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος, που αποτελεί σταθμό για τη νεοελληνική λογοτεχνία- Το καστ και τα γυρίσματα στην Ερμούπολη.

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ndp

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση "Η μεγάλη χίμαιρα", σε σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη, επιμέλεια σεναρίου Παναγιώτη Ιωσηφέλη και με εξαιρετικό καστ ηθοποιών, γίνεται σειρά και θα "ζωντανέψει", για πρώτη φορά, στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, με συμπαραγωγό την ΕΡΤ.

Η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος, που αποτελεί σταθμό για τη νεοελληνική λογοτεχνία, επιχειρεί να αποδώσει με ακρίβεια και σεβασμό την ατμόσφαιρα και τους χαρακτήρες της δεκαετίας του 1930.

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη με το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση "Η μεγάλη χίμαιρα"

Η ΕΡΤ, ως συμπαραγωγός της σειράς, στηρίζει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, προβάλλοντας ένα έργο που εξερευνά πανανθρώπινα συναισθήματα, όπως η αγάπη, ο πόνος, η αυτοκαταστροφή, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει τη μαγεία της ελληνικής λογοτεχνίας με διεθνή κινηματογραφικά πρότυπα.

Στον κεντρικό ρόλο της Μαρίνας, η Ιταλίδα με ελληνικές ρίζες ηθοποιός, Fotini Peluso, καλείται να ενσαρκώσει τις εσωτερικές συγκρούσεις και τα πάθη της πρωταγωνίστριας. Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου υποδύεται τον Γιάννη, σύζυγο της Μαρίνας, ενώ η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη αναλαμβάνει τον ρόλο της Ραΐζαινας, μιας καθοριστικής φιγούρας στην ιστορία. Ο Δημήτρης Κίτσος συμπληρώνει το καστ, ζωντανεύοντας στην οθόνη τον χαρακτήρα του Μηνά.

"Η μεγάλη χίμαιρα"

"Η μεγάλη χίμαιρα" είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα μυθιστορήματα της ελληνικής λογοτεχνίας. Διαδραματίζεται το 1930, αλλά τοποθετεί στο κέντρο της αφήγησής του μια ηρωίδα που συμβαδίζει περισσότερο με την εποχή μας. Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας, η Μαρίνα, είναι μια γυναίκα που φλέγεται από το πάθος της και κυνηγά με μανία την ευτυχία της, οδηγώντας σταδιακά σε καταστροφή την ίδια και τους ανθρώπους που την περιβάλλουν. Πρόκειται για ένα έργο επικό, γεμάτο μεγάλα γεγονότα, ισχυρές συγκρούσεις και έντονα συναισθήματα, αλλά παράλληλα βαθιά εσωτερικό, που έχει την τόλμη να αναδείξει όλον τον πολύπλοκο ψυχισμό της ηρωίδας του, μιας γυναίκας διεκδικεί την επιθυμία της, σε μια εποχή που αυτό δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτό.

Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο, ένα νησί που αποπνέει τον αυθεντικό χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική της περιόδου κατά την οποία διαδραματίζεται η σειρά. Για 60 ημέρες, η Σύρος και ειδικότερα η Ερμούπολη, με τα νεοκλασικά κτήριά της, θα μετατραπούν σε φυσικό πλατό, αναδεικνύοντας το μοναδικό τοπίο και τις ιστορικές δομές που μεταφέρουν την ατμόσφαιρα της ιστορίας και την αυθεντικότητα της εποχής.

Διαβάστε Επίσης

Read Next

15 Οκτ 2024

Nicole Kidman - Salma Hayek | Η αλήθεια για τη στιγμή έντασης στην Εβδομάδα Μόδας

Αυτό που συνέβη ανάμεσα στην Nicole Kidman και Salma Hayek δεν είναι αυτό που φαίνεται στο βίντεο.

15 Οκτ 2024

Δίδυμα παντρεύονται δίδυμα και η ζωή μοιάζει σαν καθρέφτης

Οι 35χρονες γυναίκες γνώρισαν τους συζύγους τους το 2017 σε Φεστιβάλ Διδύμων στο Οχάιο

Περισσότερα από

News

14 Οκτ 2024

Όλγα Κεφαλογιάννη | Με chic φθινοπωρινό κόκκινο φόρεμα το Κολωνάκι

Η υπουργός Τουρισμού για την περίσταση επέλεξε μία chic δημιουργία, ιδανική για μία φθινοπωρινή εξόρμηση.

14 Οκτ 2024

Ο Ράσελ Μπραντ (μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση), πήγε στον τυφώνα Μίλτον για να "βρει τον Θεό"

Ο διάσημος κωμικός και ηθοποιός Ράσελ Μπράντ κατηγορείται για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση από τέσσερις γυναίκες, μεταξύ των οποίων και μία μόλις 16 ετών.

14 Οκτ 2024

Sarah Ferguson | Περιγράφει την Kate Middleton με δύο λέξεις

H πριγκίπισσα της Ουαλίας έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την ολοκλήρωση των χημειοθεραπειών και η Sarah Ferguson αναφέρθηκε σε εκείνη.

14 Οκτ 2024

Βασιλιάς Κάρολος & Βασίλισσα Καμίλα | Το σνομπάρισμα από τους ηγέτες της Αυστραλίας

Μια άβολη συνθήκη έχουν να διαχειριστούν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα ενόψει της περιοδείας τους.

14 Οκτ 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ | Αυτό που δεν άντεχε στους τουρίστες

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε πολλές ιδιαιτερότητες. Κάποιες από αυτές τις μαθαίνουμε μετά τον θάνατό της.

14 Οκτ 2024

Σκάνδαλο P "Diddy" (συνέχεια): Σε ένα πάρτι του ο Κάνιε Γουέστ νάρκωσε και βίασε πρώην βοηθό του

H Λόρεν Πισιότα καταγγέλει ότι ναρκώθηκε και κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ράπερ, Κάνιε Γουεστ.

14 Οκτ 2024
14 Οκτ 2024

36 χρόνια πριν: H 24χρονη Ρούλα Κορομηλά νύφη στο πλευρό του Πάνου Μιχαλόπουλου

Έμας έρωτας που ξεκίνησε το 1981 και επισημοποιήθηκε 7 χρόνια αργότερα.

14 Οκτ 2024

Νανά Μούσχουρη Η σπουδαία τραγουδίστρια έκλεισε τα 90 και η Χάρις Αλεξίου της έστειλε τις συγκινητικές της ευχές

H Χάρις Αλεξίου ήταν ανάμεσα στους φίλους και συνεργάτες της Νανάς Μούσχουρη που της ευχήθηκαν για τη συμπλήρωση των 90 της χρόνων.

14 Οκτ 2024

Diddy | Η δίκη του ορίστηκε την ίδια μέρα με το Met Gala 2025

Η υπόθεση Diddy φαίνεται πως θα επισκιάσει την ετήσια γιορτή της μόδας.