ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η μέρα που η Ελίζαμπεθ Τέιλορ πήγε σε κλινική αποτοξίνωσης, ήταν η μέρα που άλλαξε η ζωή της: "Η εμπειρία αυτή την επηρέασε βαθιά"

Οι αγαπημένοι της μεγάλης σταρ, θυμούνται την σκοτεινή αυτή περίοδο της ζωής της.

Ονομάστηκε η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο, είχε τις υψηλότερες αμοιβές και, μέχρι τον θάνατό της, το 2011, είχε γίνει η μεγαλύτερη ακτιβίστρια του Tinseltown. Και ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Στο τελευταίο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ "Elizabeth Taylor: Rebel Superstar", που προβλήθηκε στις 11 Οκτωβρίου στο BBC, οι στενοί συγγενείς και φίλοι της Ελίζαμπεθ Τέιλορ θυμούνται τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η ηθοποιός και την απόφασή τους να επέμβουν για να τη βοηθήσουν.

Ο γιος της, Κρις Γουάιλντινγκ, εξηγεί ότι η Τέιλορ υπέφερε από φυσικούς πόνους, ιδιαίτερα στην πλάτη, που την οδήγησαν στη χρήση ισχυρών αναλγητικών φαρμάκων. Η στάση της απέναντι στα φάρμακα βασιζόταν στην ιδέα ότι η επιστήμη θα μπορούσε να παρέχει λύσεις σε κάθε πρόβλημα, κάτι που είχε υιοθετήσει από μικρή ηλικία. Ωστόσο, παρά τις νόμιμες ιατρικές ανάγκες της, ο κύκλος της γνώριζε ότι έκανε κατάχρηση αλκοόλ και ισχυρών φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων και ενέσιμων ουσιών.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και αναλγητικών άρχισε να γίνεται ανησυχητική, και οι δικοί της άνθρωποι αντιλήφθηκαν ότι έπρεπε να κάνουν κάτι για να τη βοηθήσουν. "Μιλούσαμε μαζί της, αλλά τα πράγματα είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο που κρίναμε αναγκαία μια παρέμβαση" θυμάται ο γιος της. Έτσι, τα κοντινά της πρόσωπα συγκεντρώθηκαν και διοργάνωσαν μία συναισθηματικά φορτισμένη οικογενειακή συνάντηση, για να την κάνουν να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ βρέθηκε απροετοίμαστη μπροστά σε αυτή την παρέμβαση. Σε μία ηχογραφημένη συνέντευξη, η ίδια εξομολογείται: "Η οικογενειακή παρέμβαση με σταμάτησε εντελώς. Είναι τόσο ειλικρινές και γίνεται με τόση αγάπη, που καταλαβαίνεις πως είναι πραγματικά επώδυνο και για εκείνους".

Ο γιος της περιγράφει πώς όλοι ένιωσαν φόβο μπροστά σε αυτή τη διαδικασία. "Ήμασταν όλοι τρομοκρατημένοι. Ήταν μία φοβερή γυναίκα". Παρά το αρχικό σοκ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ δέχτηκε να ζητήσει βοήθεια, με την προϋπόθεση να αναχωρήσει για το κέντρο αποτοξίνωσης την επόμενη μέρα.

Η θεραπεία της στο Κέντρο Betty Ford ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Έπρεπε να προσαρμοστεί σε έναν τρόπο ζωής εντελώς διαφορετικό από ό,τι είχε συνηθίσει. "Έπρεπε να μοιραστεί το δωμάτιό της με μία ξένη και να αναλάβει οικιακές δουλειές" αναφέρει ο Γουάιλντινγκ, υπογραμμίζοντας πως η εμπειρία αυτή την άλλαξε βαθιά.

Πέρα από τις πρακτικές υποχρεώσεις, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ συμμετείχε σε θεραπευτικές συνεδρίες, όπου εξερεύνησε τα βαθύτερα τραύματα του παρελθόντος της. "Για πρώτη φορά στη ζωή μου, ένιωσα ότι κανείς δεν με εκμεταλλευόταν. Με αποδέχονταν για αυτό που ήμουν" αναφέρει η ίδια σε ηχογραφημένη συνέντευξη, τονίζοντας τη σημαντική συναισθηματική αλλαγή που υπέστη μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας της, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ αποφάσισε να μην κρατήσει την εμπειρία της κρυφή, αλλά να μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτήν, δείχνοντας στον κόσμο ότι η αποκατάσταση είναι εφικτή. Η πρώην νύφη της, Αϊλίν Γκέτι, που ήταν παντρεμένη με τον Κρίστοφερ Γουάιλντινγκ, υποστηρίζει ότι η ανοιχτή προσέγγισή της ενίσχυσε τη δύναμή της. "Ζούσε σε όλα μας τα σπίτια. Είδαμε τον πόνο της, και αυτό ίσως μας ενδυνάμωσε επίσης".

Διαβάστε Επίσης

Read Next

16 Οκτ 2024

Ναυάγιο στην Κω: Η συγκλονιστική μαρτυρία της παιδιάτρου για τα νεκρά μωρά

"Σήμερα στο ναυάγιο ήταν δύο μικρά μωρά. Τα βλέπω ακόμα μπροστά μου", είπε στο "Βήμα της Κω"".

16 Οκτ 2024

Ευγενία Δημητροπούλου | Με ρομαντικό boho φόρεμα σε εγκαίνια καταστήματος

Είναι μία γυναίκα που έχει βρει το δικό της στιλ

Περισσότερα από

News

16 Οκτ 2024

Ντόρα Μακρυγιάννη | Υιοθέτησε το honey blond που γράφει (τέλεια) στον φακό

Είναι γεγονός ότι το νέο χρώμα μαλλιών της φωτίζει την επιδερμίδα της και γράφει τέλεια στον φακό.

16 Οκτ 2024

Σκάνδαλο Diddy: Ο ράπερ "σπάει τη σιωπή" του - από τη φυλακή - με μια νέα ανάρτηση στο Instagram

Και ενώ οι διάσημοι φίλοιου Sean Diddy διαγράφουν τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποστασιοποιηθούν από τον ράπερ εκείνος επιστρέφει με νέα ανάρτηση στο Instagram.

16 Οκτ 2024

"Νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου στα 57" λέει η Κατερίνα Λέχου κοιτάζοντας τον χρόνο κατάματα

"Όταν κατέρρευσα και έπαθα κρίση πανικού, αντιλήφθηκα ότι δίνω πολλή σημασία στις γνώμες των άλλων".

16 Οκτ 2024

Madonna: "Ήσουν, είσαι και θα είσαι η πρώτη μου αληθινή αγάπη"

Η τρυφερή εξομολόγηση της βασίλισσας της Pop.

16 Οκτ 2024

Μαριάννα Λάτση | Το μοτίβο που φοράει σε κάθε της εμφάνιση

Απόλαυσε τη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού

16 Οκτ 2024

Infanta Sofia | Ο λόγος που την κάνει να επιστρέψει νωρίτερα στην Ισπανία

Στην Ουαλία έχει μετακομίσει, λόγω των σπουδών της, η Infanta Sofia.

16 Οκτ 2024

Kate Middleton | Σε ποδοσφαιρικό αγώνα - Το viral βίντεο του TikTok που πρόδωσε την εμφάνισή της

Μπορεί η πριγκίπισσα της Ουαλίας να προσπάθησε να κρατήσει μυστική την έξοδό της με τον πρίγκιπα Louis, όμως, μία θεατής του αγώνα ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο η αμακιγιάριστη Kate Middleton κάνει την εμφάνισή της.

16 Οκτ 2024

Kate Moss | Έκανε το πρώτο της catwalk της για τη Victoria's Secret μαζί με την κόρη της, Lila

Η επιστροφή του θρυλικού show σηματοδότησε και το ντεμπούτο της Kate Moss σε αυτό.