ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Grey's Anatomy: Η σεναριογράφος της σειράς που προσποιούνταν επί σειρά ετών ότι είχε καρκίνο - Η ιστορία που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

Ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Anatomy of Lies" αφορά την σοκαριστική ιστορία της σεναριογράφου του Grey’s Anatomy που προσποιούνταν ότι είχε καρκίνο.

Η σεναριογράφος της επιτυχημένης σειράς "Grey’s Anatomy", Ελίζαμπεθ Φιντς, είχε καταφέρει να εξαπατήσει το Χόλιγουντ για περίπου μια δεκαετία, προσποιούμενη ότι έπασχε από καρκίνο στα οστά.


Η Ανατομία ενός σκανδάλου

Ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Anatomy of Lies" που κυκλοφόρησε στις 15 Οκτωβρίου αποκαλύπτει ακόμα περισσότερα από τη σοκαριστική ιστορία που έγινε γνωστή το 2022, με νέα στοιχεία, συνεντεύξεις και μαρτυρίες από ανθρώπους που γνώριζαν τη Φιντς.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Φιντς προσελήφθη στο Grey’s Anatomy το 2014, ισχυριζόμενη ότι βρισκόταν υπό εξαντλητική θεραπεία για καρκίνο. Πριν από αυτό, ήταν γνωστή για τα άρθρα της σε δημοφιλή περιοδικά όπως το Elle και την Vogue, όπου είχε μιλήσει για την μάχη της με το χονδροσάρκωμα, μια σπάνια μορφή καρκίνου των οστών. Η ομάδα του Grey’s Anatomy την καλωσόρισε με ενθουσιασμό, πιστεύοντας ότι η ιστορία της θα προσέδιδε μεγαλύτερη ιατρική ακρίβεια και συγκίνηση στη σειρά.


Οι ιστορίες μάλιστα που είχε πει στους παραγωγούς και σε συνεντεύξεις της, είχαν αποτελέσει έμπνευση για επεισόδια της επιτυχημένης σειράς. Είχε καταφέρει λοιπόν με τη συγκινητική της ιστορία, όχι μόνο να κερδίσει υποστήριξη και σεβασμό, αλλά να εδραιώσει και τη θέση της στην ομάδα σεναριογράφων του Grey’s Anatomy, αποκτώντας κύρος στον τηλεοπτικό χώρο.

Όταν αποκαλύφθηκε η αλήθεια

Το 2022, η σύζυγός της, Τζένιφερ Μπάγιερ, έστειλε ένα email στη δημιουργό της σειράς, Σόντα Ράιμς. Στο μήνυμά της, η Μπάγιερ αποκάλυψε ότι η ιστορία της Φιντς δεν ήταν παρά αποκύημα της φαντασίας της. Η Φιντς δεν παραδεχόταν τίποτα από όσα της καταλόγιζαν, αλλά η υπόθεση είχα λάβει μεγάλες διαστάσεις και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη σειρά. Δεν ήταν μόνο οι ιστορίες που είχε επινοήσει για τον καρκίνο που ήθελε να πιστεύουν ότι αντιμετωπίζει. Η Φιντς φέρεται να είχε αναφέρει ότι ο αδερφός της είχε αυτοκτονήσει, αλλά αργότερα, έγινε γνωστό ότι εκείνος ζει και εργάζεται ως γιατρός στη Φλόριντα.

Τα ψέματά της ξεπέρασαν πολλές φορές τα όρια. Είχε πει μέχρι και ότι η θεραπεία της κόστισε ένα νεφρό, ότι όλο όσα περνούσε την ανάγκασαν να υποβληθεί σε έκτρωση. Δεν περνά απαρατήρητο, το γεγονός ότι πολλές από τις ψεύτικες αυτές ιστορίες της, αποτέλεσαν έμπνευση να γίνουν επεισόδια της σειράς.

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Φιντς ομολόγησε τα ψέματα που έλεγε στους συνεργάτες της και παραδέχτηκε, ότι ξύριζε το κεφάλι της και κυκλοφορούσε με καθετήρα, για να δικαιολογήσει τη δήθεν χημειοθεραπεία, στην οποία υποβαλλόταν.

Πώς απολογήθηκε η ίδια

Όπως αποκάλυψε, η Φιντς πρωτοάρχισε τα ψέματα το 2007, μετά από έναν τραυματισμό στο γόνατο κατά τη διάρκεια ποδηλατάδας. Χρειάστηκε επέμβαση και όταν ανέρρωσε, άρχισε να της λείπει η προσοχή που δεχόταν. "Είπα ψέματα και επινόησα κάτι γιατί χρειαζόμουν τη στήριξη και την προσοχή. Εκεί άρχισε το ψέμα". Πλην των εκάστοτε ψεμάτων για την ίδια, το 2019 είχε δηλώσει πως ο αδελφός της αυτοκτόνησε, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Είναι υγιής και ζει στη Φλόριντα. Ισχυρίστηκε πως ένιωθε ενοχές για τη συμπεριφορά της, που τελικώς οδήγησε στην απώλεια της δουλειάς της, ενώ ορισμένοι συγγενείς της έχουν διακόψει κάθε δεσμό μαζί της.

"Ξέρω ότι ήταν εντελώς λάθος αυτό που έκανα. Είπα ψέματα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία".

Διαβάστε Επίσης

Read Next

17 Οκτ 2024
17 Οκτ 2024

Η κόρη του Τσε Γκεβάρα σε συναυλία στον Λυκαβηττό

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τη γυναίκα που είχε πατέρα μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του 20ου αιώνα.

Περισσότερα από

News

17 Οκτ 2024

Λίαμ Πέιν: Νεκρός ο πρώην τραγουδιστής των One Direction μετά από πτώση από τον τρίτο όροφο

Μια ώρα πριν γίνει γνωστή η είδηση του θανάτου του, ο Λίαμ Πέιν είχε αναρτήσει ένα βίντεο στα social media.

17 Οκτ 2024

Νίκολα Κόκλαν: "Έχω πλούσιο στήθος, αλλά δεν υπάρχει τίποτα γενναίο σε αυτό"

Η πρωταγωνίστρια του Bridgerton έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό "TIME" και μίλησε για το τι σημαίνει να σε βλέπουν ως plus-size ηρωίδα.

17 Οκτ 2024

Liam Payne | Η μητέρα του Harry Styles τον αποχαιρετά με τρεις λέξεις

Liam Payne και Harry Styles υπήρξαν καλοί φίλοι όσο συνεργάζονταν στους One Direction με τη σχέση τους να διατηρείται και μετά τη διάλυση του boyband.

17 Οκτ 2024

30 χρόνια πριν: Όταν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ήταν ζευγάρι με τον Αλέκο Συσσοβίτη

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Αλέκος Συσσοβίτης έζησαν έναν μεγάλο έρωτα

17 Οκτ 2024

Πρίγκιπας William | Ο πραγματικός λόγος που δεν φοράει τη βέρα του

Ο πρίγκιπας William δεν είναι το μοναδικό μέλος βασιλικής οικογένειας που εμφανίζεται χωρίς το δαχτυλίδι του γάμου του.

17 Οκτ 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ | Κράτησε 75 χρόνια στην τσάντα της ένα δώρο από τον πρίγκιπα Φίλιππο

Η βασίλισσα Ελισάβετ αποδείκνυε την αφοσίωσή της στον σύζυγό της με πολλούς τρόπους.

17 Οκτ 2024

Kate Middleton | Οι μυστικοί κώδικες για να πειθαρχούν τα παιδιά της

Διακριτικό αλλά αποτελεσματικό χαρακτηρίζουν οι royal exprerts τον τρόπο που ακολουθεί η Kate Middleton.

17 Οκτ 2024

Sebastian Stan: "Ο Tom Cruise δεν είναι φυσιολογικό άτομο"

Για τον ρόλο του Donald Trump αλλά και τη νέα του ταινία μίλησε ο Sebastian Stan. Γιατί όμως αναφέρθηκε στον συνάδελφό του;

17 Οκτ 2024

Liam Payne | Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών ο τραγουδιστής και πρώην μέλος των One Direction

Ο τραγικός τρόπος με τον οποίο βρέθηκε νεκρός ο Βρετανός καλλιτέχνης.

16 Οκτ 2024

Sarah Ferguson | Η εντελώς διαφορετική εμφάνιση στο πλευρό του εγγονού της

Οι φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.