ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Όταν ο Μάθιου Μπρόντερικ "τραυμάτισε" ανεπανόρθωτα και για πάντα την Τζένιφερ Γκρέι

Η "Baby" του ταινία Dirty Dancing και ο Μάθιου Μπρόντερικ είχαν μια ερωτική ιστορία και ένα "σκοτεινό" μυστικό.

Την γνωρίσαμε ως "Baby” στην ταινία Dirty Dancing του 1987. Ήταν το πλουσιοκόριτσο που έκανε διακοπές με την οικογένειά του, όταν γνώρισε τον Πάτρικ Σουέιζι που της έμαθε να χορεύει.

Ένα χρόνο νωρίτερα, το 1986 έπαιξε στην ταινία "Ferris Bueller’s Day Off”, που στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο "Η πιο κουφή Μέρα του Φέρις Μπιούλερ". Η Γκρέι υποδυόταν την ζηλιάρα αδερφή του ήρωα της ταινίας – Μάθιου Μπρόντερικ – ο οποίος μια μέρα αποφασίζει να κάνει "κοπάνα" από το σχολείο και να διασκεδάσει με τον κολλητό του, την κοπέλα του. Η συγκεκριμένη ταινία έφερε κοντά την Γκρέι και τον Μπρόντερικ. Ανέπτυξαν μια σχέση που κρατούσαν κρυφή μέχρι που αποκαλύφθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο.



Το τραγικός γεγονός το 1987

Πριν την μεγάλη πρεμιέρα της Τζένιφερ, το ζευγάρι αποφασίζει να κάνει ένα ρομαντικό ταξίδι στην Ιρλανδία. Στις 5 Αυγούστου το 1987, ο Μάθιου Μπρόντερικ και η Τζένιφερ Γκρέι νοικιάζουν ένα αυτοκίνητο και σχεδιάζουν να ταξιδέψουν από το Irvinestown της Βόρειας Ιρλανδίας στο μικρό χωριό, Maguiresbridge.

Οι καιρικές συνθήκες της μοιραίας ημέρας ήταν αντίξοες, γεγονός που οδήγησε το ερωτευμένο ζευγάρι να σταθμεύσει για λίγο σε ένα βενζινάδικο. Η βροχή δυσκόλεψε την οδήγηση, αλλά ο Μπρόντερικ και η Τζένιφερ συνέχισαν το road trip.

Μετά από λίγο, καταλαβαίνουν ότι έχουν χαθεί και ζητούν την βοήθεια ενός αστυνομικού. Παρά την παρότρυνση του αστυνομικού να ακολουθήσουν έναν άλλον δρόμο, ο Μπρόντερικ αποφασίζει να συνεχίσει την διαδρομή του.

Η ένταση της βροχής κάνει δύσκολη την οδήγηση του 27χρονου τότε σταρ, ο οποίος έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του σταματάει για δεύτερη φορά σε ένα βενζινάδικο. Τελικά, παίρνουν την απόφαση να συνεχίσουν, αλλά ο δρόμος ήταν αρκετά βρεγμένος με αποτέλεσμα ο Μάθιου Μπρόντερικ να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να συγκρουστεί με άλλο όχημα αφαιρώντας την ζωή δύο γυναικών.

Η Μάργκαρετ Ντόχερτι, 63 ετών, και η Άννα Γκάλαχερ, 28 ετών, ήταν οι δύο επιβαίνοντες του οχήματος που χτύπησε ο Μπρόντερικ. Η Μάργκαρετ ήταν χήρα και έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας. Η άτυχη γυναίκα ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι για πέντε χρόνια πριν από το μοιραίο δυστύχημα. Η Άννα ήταν η κόρη της, η οποία ζούσε μόλις 45 χιλιόμετρα μακριά και πηγαινοέφερνε συχνά την κατάκοιτη μητέρα της για ψώνια. Η νεαρή γυναίκα ήταν παντρεμένη και σκόπευε να ξεκινήσει την οικογένειά της.

Οι δυο τους απεβίωσαν στο Νοσοκομείο Erne, της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ο Μάθιου Μπρόντερικ μεταφέρθηκε και αυτός σοβαρά τραυματισμένος, ενώ η Τζένιφερ Γκρέι ήταν η μόνη που είχε της αισθήσεις της. Ο νεαρός ηθοποιός είχε τραύματα το πρόσωπό του, ενώ είχε σπάσει σοβαρά το πόδι του.

" Έπρεπε να κόψουμε το αυτοκίνητο στην μέση για να καταφέρουμε να του δώσουμε τις πρώτες βοήθειες", είπε στο People ένα μέλος της τοπικής πυροσβεστικής. " Η μοναδική του έννοια ήταν για τους ανθρώπους στο άλλο αυτοκίνητο. "Τους χτύπησα; Tους χτύπησα;" ρωτούσε ξανά και ξανά" , πρόσθεσε το μέλος της πυροσβεστικής σε τότε δηλώσεις του.

Το τραγικό δυστύχημα έγινε πρώτο θέμα στην Ιρλανδία, όπου πολλοί αντέδρασαν στο γεγονός ότι ο Μπρόντερικ πλήρωσε μόνο ένα πρόστιμο 175 δολαρίων και επέστρεψε στην Αμερική, όπου πλήρωσε εγγύηση 4.075 δολαρίων. Δεν του απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ άφησε μόνο ένα σημείωμα στους συγγενείς των άτυχων γυναικών, στο οποίο ζητούσε συγνώμη.

Το τραύμα της Τζένιφερ Γκρέι

Όπως εξομολογήθηκε η ηθοποιός πριν καιρό στο ET, το τροχαίο αυτό ατύχημα στην Ιρλανδία ήταν το κορυφαίο τραυμα της ζωής της. "Το να είμαι μόνη σε έναν επαρχιακό δρόμο στη μέση του πουθενά, χωρίς κανέναν άλλο τριγύρω ή με τις αισθήσεις μου, ήταν αρκετά τρομακτικό. Αυτό σχεδό όρισε την μετέπειτα ζωή μου".

"Ήμουν ο μόνος ζωντανός μάρτυρας, γιατί ο Μάθιου είχε επιζήσει, αλλά ήταν αναίσθητος και και τραυματίστηκε πολύ άσχημα. Νόμιζα ότι ήταν νεκρός", πρόσθεσε. "Δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν δύο άλλες γυναίκες που σκοτώθηκαν τραγικά εκείνη την εποχή. Είναι κάτι τι οποιο ποτέ δεν ξεχνάς"

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Διαβάστε Επίσης

Read Next

24 Οκτ 2024

Ο Χοακίν Φίνιξ γονάτισε ιπποτικά στην Ρούνεϊ Μάρα - Η τρυφερή κίνηση στην γυναίκα της ζωής του

Η υπέροχη στιγμή που φτιάχνει το φόρεμα της αγαπημένης του Ρούνεϊ Μάρα στο κόκκινο χαλί.

24 Οκτ 2024
Περισσότερα από

News

24 Οκτ 2024

Βασίλισσα Mary | Τo μυστικό πίσω από τα σκουλαρίκια που επέλεξε σε επίσημο γεύμα στη Γερμανία

Η βασίλισσα Mary συνοδευόταν και αυτή τη φορά από τον σύζυγό της, βασιλιά Frederik.

24 Οκτ 2024

Βασιλιάς Κάρολος & Βασίλισσα Καμίλα | Αναβίωσαν την πόζα της Meghan και του Harry

Στην Αυστραλία παραμένουν ο βασιλιάς Κάρλος και η βασίλισσα ολοκληρώνοντας την επίσημη περιοδεία τους.

24 Οκτ 2024
24 Οκτ 2024

Ute Lemper: Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ το 1988 τηλεφώνησε στην νεαρή Ute Lemper, γεννήθηκε μια σταρ

Τραγουδίστρια, χορεύτρια, ηθοποιός, μουσικός, ζωγράφος και μοντέλο. Η απόλυτη ερμηνεύτρια του μπρεχτικού κόσμου, έρχεται στην Αθηνά στις 3 Φεβρουαρίου με το μουσικοθεατρικό σόου της "Ραντεβού με την Μαρλέν Ντίτριχ".

24 Οκτ 2024

Jennifer Lopez | Ο πρώην σύζυγός της κατηγορεί τον Diddy για το διαζύγιό τους

Για τους λάθος λόγους έρχεται για ακόμα μία φορά στο προσκήνιο το όνομα της Jennifer Lopez.

23 Οκτ 2024

Βασιλιάς Κάρολος | Τα δώρα που πήρε από την Αυστραλία για τα εγγόνια του

Τι διάλεξε ο βασιλιάς Κάρολος για τους πρίγκιπες Goerge και Louis και την πριγκίπισσα Charlotte;

23 Οκτ 2024

Ζιλιέτ Μπινός - Ρέιφ Φάινς: Το ζευγάρι που μας έκανε να κλάψουμε πολύ 30 χρόνια πριν, ξανά μαζί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το θρυλικό ζευγάρι του "Άγγλου ασθενή" που μας χάρισε μερικές από τις πιο δυνατές κινηματογραφικές συγκινήσεις, επιστρέφει. Ο Ρέιφ Φάινς είναι ο Οδυσσέας, και η Ζιλιέτ Μπινός η Πηνελόπη.

23 Οκτ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι 24 χρόνια πριν είχε ποζάρει γυμνή στον φακό του Πάολο Ροβέρσι

Σήμερα η 60χρονη σταρ παραμένει σύμβολο ομορφιάς και αισθησιασμού.

23 Οκτ 2024

Γιατί η Kate Middleton είναι πρόθυμη να συγχωρέσει τον πρίγκιπα Harry

Πριν την εγκατάστασή του στην Αμερική ο πρίγκιπας Harry διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με την Kate Middleton.