ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μόνικα Μπελούτσι: Η θεά κλείνει τα 60 και ο Τιμ Μπάρτον της κάνει το ωραιότερο δώρο που θα μπορούσε να ονειρευτεί κάθε γυναίκα

Με αφορμή τα 6α γενέθλια της αγαπημένης του, ο Τιμ Μπάρτον δημιουργεί ένα αριστουργηματικό εξώφυλλο, μεταμορφώνοντάς την σε πλάσμα μαγικό.

"Happy Birthday dear Monica, with love, Tim": Aυτή είναι η χειρόγραφη αφιέρωση του Τιμ Μπάρτον στην αγαπημένη του Μόνικα Μπελούτσι με αφορμή τα εξηκοστά γενέθλιά της. Στο εξώφυλλο (το πρώτο του διάσημου σκηνοθέτη του Χόλιγουντ) για τη #VogueItalia, ο Μπάρτον επέλεξε να μεταμορφώσει την ιστορία του έρωτά του σε ένα σκοτεινό παραμύθι. Μόλις φεύγουν από το πλατό του #BeetlejuiceBeetlejuice, η Μόνικα και ο Τιμ κυνηγούν ο ένας τον άλλον στο Sacred Woods of Bomarzo, ένα μαγικό μέρος που θυμίζει την ατμόσφαιρα της ταινίας στην οποία η Μόνικα Μπελούτσι υποδύεται την Delores. "Είναι μια γυναίκα γεμάτη ουλές και όμως παλεύει. Οι γυναίκες ξέρουν πώς να προχωρούν, παρά τις πληγές τους", λέει η ηθοποιός, η οποία, αποκάλυψε πολλά για τον χαρακτήρα, την καριέρα της και τις επιθυμίες της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vogue Italia (@vogueitalia)

Η Μόνικα είχε πάντα μια μοναδική σχέση με τους Dolce & Gabbana οπότε όταν έπρεπε να διαλέξει ένα από τα φορέματα για τη φωτογράφιση του εξωφύλλου του Οκτωβρίου της Vogue Italia, η επιλογή ήταν προφανής. "Με τον Domenico και τον Stefano έκανα τις πρώτες μου επιδείξεις μόδας και χάρη σε αυτούς άρχισα να γίνομαι ηθοποιός", λέει στη συνέντευξη, συνεχίζοντας: "Για μένα είναι σαν να φοράω το δέρμα μου: ευφάνταστη μόδα, αλλά με κάτι εξαιρετικά ουσιαστικό".

"Όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε για αυτό το εξώφυλλο με τη Μόνικα, βγήκαν μερικές ιδέες. Αλλά μόνο όταν έμειναν πολύ λίγα μέχρι τα γυρίσματα, συνειδητοποίησα ότι ήμουν στο Bomarzo πριν από πολλά χρόνια, δέκα, ίσως και περισσότερα. Και είπα στον εαυτό μου: γιατί δεν το είχα σκεφτεί αυτό πριν; Ήταν το τέλειο μέρος: αυτά τα γλυπτά, αυτή η ατμόσφαιρα ανάμεσα στο παράξενο και το ρομαντικό... Το να πάω εκεί, μαζί με τη Μόνικα, έκανε αυτό το ταξίδι ακόμα πιο ξεχωριστό". Στο δάσος που κατοικείται από μαγικά πλάσματα, ο σκηνοθέτης έπαιξε με τη φαντασία του μεταμορφώνοντας τη μούσα και σύντροφο της ζωής του σε μια καταπληκτική βασίλισσα της νύχτας.

"Εναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια τι σημαίνει αυτή η συνάντηση μας και ίσως αυτό είναι ακριβώς το πιο όμορφο πράγμα. "Κάθε σκέψη πετάει" Όταν μου μετέφρασαν αυτήν την φεράση που βρισκόταν στο δασος Bosco Bomarzo, κατάλαβα ότι αυτός θα ήταν ο τίτλος αυτής της ιστορίας: είναι ακριβώς όπως νιώθω τώρα και όπως ένιωθα όσο έβγαζα αυτές τις φωτογραφίες με την Μόνικα", εξομολογήθηκε ο σκηνοθέτης που δήλωσε αληθινά χαρούμενος που μπόρεσε για μια ακόμη φορά να δουλέψει με την μούσα του.

Διαβάστε Επίσης

Read Next

25 Οκτ 2024

Picasso: "Μου πήρε τέσσερα χρόνια να μάθω να ζωγραφίζω σαν τον Ραφαήλ και μια ολόκληρη ζωή να μάθω να ζωγραφίζω σαν παιδί"

Σαν σήμερα γεννήθηκε στη Μάλαγα της Ισπανίας, ο καλλιτέχνης που ζούσε για την τέχνη αλλά δεν θα γινόταν ποτέ αθάνατος δίχως το φιλί μιας γυναίκας.

24 Οκτ 2024

Κράμερ εναντίον Κράμερ: Η ταινία της ημέρας με τις 9 υποψηφιότητες για Όσκαρ και τα 5 χρυσά αγαλματίδια

45 χρόνια μετά η ταινία με τους σπουδαίους Ντάστιν Χόφμαν και Μέριλ Στριπ (που βραβεύτηκαν με Όσκαρ) παραμένει επίκαιρη. Στην ΕΡΤ 2

Περισσότερα από

News

24 Οκτ 2024

Η Αντζελίνα Τζολί έχει καθε λόγο να χαμογελάει και πάλι

Η σχέση της 49χρονης Αντζελίνα Τζολί με τον 40χρονο ράπερ Akala προχωράει με γοργούς ρυθμούς, όπως μας μαρτύρησε το Page Six.

24 Οκτ 2024

Όταν ο Μάθιου Μπρόντερικ "τραυμάτισε" ανεπανόρθωτα και για πάντα την Τζένιφερ Γκρέι

Η "Baby" του ταινία Dirty Dancing και ο Μάθιου Μπρόντερικ είχαν μια ερωτική ιστορία και ένα "σκοτεινό" μυστικό.

24 Οκτ 2024

Christian Dior: Ο θάνατός του παραμένει ένα άλυτο μυστήριο μέχρι και σήμερα

Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για τον προληπτικό σχεδιαστή.

24 Οκτ 2024

Ο Χοακίν Φίνιξ γονάτισε ιπποτικά στην Ρούνεϊ Μάρα - Η τρυφερή κίνηση στην γυναίκα της ζωής του

Η υπέροχη στιγμή που φτιάχνει το φόρεμα της αγαπημένης του Ρούνεϊ Μάρα στο κόκκινο χαλί.

24 Οκτ 2024

15 χρόνια πριν: Όταν η Ευγενία Μανωλίδου πόζαρε για τον Pierre Cardin

Η 34χρονη τότε Ευγενία Μανωλίδου με κομψό Pierre Cardin.

24 Οκτ 2024

"Διαλέγοντας έναν Έλληνα ποιητή για το βραβείο Νομπέλ": Όταν ο Γιώργος Σεφέρης τίμησε τη χώρα

Στις 24 Οκτωβρίου του 1963 ανακοινώνεται η επιλογή της Σουηδικής Ακαδημίας να απονείμει το βραβείο Νόμπελ στον Γιώργο Σεφέρη.

24 Οκτ 2024
24 Οκτ 2024

Ute Lemper: Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ το 1988 τηλεφώνησε στην νεαρή Ute Lemper, γεννήθηκε μια σταρ

Τραγουδίστρια, χορεύτρια, ηθοποιός, μουσικός, ζωγράφος και μοντέλο. Η απόλυτη ερμηνεύτρια του μπρεχτικού κόσμου, έρχεται στην Αθηνά στις 3 Φεβρουαρίου με το μουσικοθεατρικό σόου της "Ραντεβού με την Μαρλέν Ντίτριχ".

23 Οκτ 2024

Ζιλιέτ Μπινός - Ρέιφ Φάινς: Το ζευγάρι που μας έκανε να κλάψουμε πολύ 30 χρόνια πριν, ξανά μαζί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το θρυλικό ζευγάρι του "Άγγλου ασθενή" που μας χάρισε μερικές από τις πιο δυνατές κινηματογραφικές συγκινήσεις, επιστρέφει. Ο Ρέιφ Φάινς είναι ο Οδυσσέας, και η Ζιλιέτ Μπινός η Πηνελόπη.

23 Οκτ 2024

16 χρόνια πριν: Βασίλης Μπισμπίκης και Ναταλία Δραγούμη αγνώριστοι στην Επίδαυρο

Το μακρινό 2008 Όταν ο Βασίλης Μπισμπίκης υποδυόταν τον Απόλλωνα.