ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κρις Μάρτιν: Η τρομερή στιγμή που η Γκουίνεθ Πάλτροου κατάλαβε ότι ο γάμος της με τον ταλαντούχο μουσικό είχε τελειώσει

"Το ήξερα. Το ένιωθα μέχρι το μεδούλι μου" έγραψε η ηθοποιός και δημιουργός του Goop σε ένα εξομολογητικό άρθρο της.

Η τρομερή στιγμή που η Γκουίνεθ Πάλτροου κατάλαβε ότι ο γάμος της με τον Κρις Μάρτιν είχε τελειώσει

Πότε ακριβώς καταλαβαίνουμε ότι μια μακροχρόνια σχέση ή ο γάμος μας έχει τελειώσει; Η Γκουίνεθ Πάλτροου αποκάλυψε την κρίσιμη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε μέλλον μαζί με τον Κρις Μάρτιν σε ένα εξομολογητικό άρθρο που έγραψε για τη βρετανική Vogue.

"Ήταν τα 38α γενέθλιά μου" θυμάται η ηθοποιός και δημιουργός του brand ευεξίας Goop. "Ο πρώην σύζυγός μου κι εγώ βρισκόμασταν στην εξοχή της Τοσκάνης, σε έναν λόφο, σε ένα όμορφο αγρόκτημα με θέα το δάσος. Ερχόταν φθινόπωρο. Τα φύλλα μόλις είχαν αρχίσει να ξεθωριάζουν. Εσωτερικά, το αγρόκτημα ήταν όπως ακριβώς ονειρεύεσαι μια απόδραση για τα γενέθλιά σου: Ένα cosy σαλόνι με τζάκι, ένα τραπέζι κουζίνας γεμάτο με καλούδια από τη γειτονική φάρμα – ροδάκινα, ντομάτες, βασιλικό, αυγά. Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς συνέβη. Δεν θυμάμαι ποια μέρα της βδομάδας ήταν ή ποια ώρα της ημέρας. Αλλά ήξερα –παρά τις βόλτες και τα χουζουρέματα, τα μεγάλα ποτήρια κρασί και τα αγγίγματα– ότι ο γάμος μου είχε τελειώσει".

Προσπαθώντας να αναλύσει περισσότερο αυτή τη στιγμή οξυδέρκειας, πρόσθεσε: "Αυτό που θυμάμαι είναι ότι συνέβη σχεδόν παρά τη θέλησή μου, σαν μια καμπάνα που έχει χτυπήσει και αυτό δεν μπορεί να ξεγίνει. Σαν την ξαφνική απελευθέρωση ενός μπαλονιού με ήλιον στον ουρανό. Προσπάθησα να καταπνίξω αυτή τη σκέψη. Προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου ότι ήταν παροδική, ότι ένας γάμος είναι περίπλοκος και έχει φθίνουσα πορεία και ελαττώματα. Αλλά το ήξερα. Το ένιωθα μέχρι το μεδούλι μου".

"Προσπάθησα να καταπνίξω αυτή τη σκέψη. Προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου ότι ήταν παροδική, ότι ένας γάμος είναι περίπλοκος και έχει φθίνουσα πορεία και ελαττώματα".

Πέρασαν χρόνια μέχρι να το παραδεχτούν φωναχτά ο ένας στον άλλο, αλλά τότε, μια ρωγμή ήταν αρκετή για να ακουστεί η ανελέητη αλήθεια. "Η βουή συνέχισε να δυναμώνει μέχρι που δεν μπορούσα να ακούσω τίποτα άλλο".

Όταν η αλήθεια είχε γίνει υπερβολικά προφανής για να την αγνοήσουν, ο θεραπευτής τους τούς πρότεινε τον "συνειδητό χωρισμό", μια έννοια που αρχικά της ακούστηκε επώδυνα προοδευτική, "δύσκολο να τη χωνέψω. […] Υπήρχε περίπτωση να χωρίσουμε και να μη χάσουμε τα πάντα; Να είμαστε οικογένεια, ακόμα και αν δεν θα ήμασταν ζευγάρι; Αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε".

"Κάποτε αγαπήσατε τον πρώην σας και πιθανότατα συνεχίζετε να το κάνετε, κρατήστε λοιπόν τα καλά του στοιχεία κοντά στην καρδιά σας"

Στην κοινή προσπάθειά τους, υπήρξαν "καλές" και "απαίσιες" μέρες. Αυτό που τη βοήθησε, μεταξύ άλλων, είναι "να αναλάβω την ευθύνη μου στη διάλυση της σχέσης. Είχα υπάρξει τυφλή, αμυντική, επιφυλακτική, μη ανεκτική. Έπρεπε να το παραδεχτώ και να είμαι αρκετά θαρραλέα για να το μοιραστώ. Υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις [η ευθύνη σε] μια σχέση είναι 50/50".

Ποια συμβουλή δίνει στα ζευγάρια που χωρίζουν; Να προσπαθήσουν να αφήσουν στην άκρη την πίκρα και να εστιάσουν στην αγάπη που αρχικά τροφοδότησε τη σχέση τους. "Κάποτε αγαπήσατε τον πρώην σας και πιθανότατα συνεχίζετε να το κάνετε, κρατήστε λοιπόν τα καλά του στοιχεία κοντά στην καρδιά σας" γράφει.

Η Γκουίνεθ Πάλτροου και ο Κρις Μάρτιν πήραν επίσημα διαζύγιο το 2016. Το 2018 η Πάλτροου παντρεύτηκε τον Μπραντ Φάλτσουκ, ενώ ο Μάρτιν έκανε σχέση με την ηθοποιό Ντακότα Τζόνσον.

Δείτε την Γκουίνεθ Πάλτροου να μιλάει για το διαζύγιό της από τον Κρις Μάρτιν:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

Read Next

22 Οκτ 2024

"Μικρός Πικάσο": Ο 3χρονος από τη Γερμανία που δημιουργεί εντυπωσιακά έργα τέχνης

Ο 3χρονος Laurent Schwarz εισπράττει μέχρι και 6.500 ευρώ για κάθε έργο του.

22 Οκτ 2024

Γκουίνεθ Πάλτροου - Τιμοτέ Σαλαμέ: Το καυτό φιλί στο Central Park

Τι συμβαίνει ανάμεσα στην 52χρονη Γκουίνεθ Πάλτροου και τον 28χρονο Τιμοτέ Σαλαμέ;

Περισσότερα από

News

22 Οκτ 2024

Η Μαρία Ναυπλιώτου αγωνίζεται να επανέλθει στο φως

Η Μαρία Ναυπλιώτου επιστρέφει με ένα βραβευμένο έργο, πλάι στον Δημήτρη Αλεξανδρή, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Οδυσσέα Παπασπηλιοπούλου.

22 Οκτ 2024

Choi: Η ογδοντάχρονη Κορεάτισσα που διεκδικεί τον τίτλο της Μις Υφήλιος

Η 80χρονη Choi Soon-hwa γεννήθηκε το 1952, δηλαδή πολύ πριν υπάρξει καν ο πρώτος διαγωνισμός Μις Υφήλιος.

21 Οκτ 2024

Τζόρτζιο Αρμάνι:" Όταν πέθανε ο Σέρτζιο ένα κομμάτι μου πέθανε μαζί του. Ακόμα δεν ξέρω πώς άντεξα έναν τόσο τεράστιο πόνο"

Ο Τζόρτζιο Αρμάνι στα 90 του χρόνια, μίλησε στην Corriere della Sera, για τους άνδρες της ζωής του και αποκάλυψε πολλά για την σεξουαλικότητά του.

21 Οκτ 2024
21 Οκτ 2024

"Τα σώματά μας θα χαθούν θα σβήσουν από μας θα μείνη μέχρι της συντελείας των αιώνων αυτό το "σε αγαπώ" που σου ψιθύρισα στις ώρες τις πιο κρυφές"

Στις 21 Οκτωβρίου 1907 γεννήθηκε ο Νίκος Εγγονόπουλος, ο άνθρωπος που μας δίδαξε τι σημαίνει "υπερρεαλισμός". ​

20 Οκτ 2024

O Andrew Garfield βρήκε έναν ασυνήθιστο τρόπο να συνοδεύσει την Florence Pugh στο κόκκινο χαλί

Με χάρτινο ομοίωμα της Φλόρενς Πίου ο Άντριου Γκάρφιλντ στο φεστιβάλ Κινηματογράφου Λονδίνου.

20 Οκτ 2024

Πέθανε η ηθοποιός Αλέκα Τουμαζάτου

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

20 Οκτ 2024

Αντζελίνα Τζολί: "Πώς να παίξεις την Μαρία αν δεν συνδεθείς, δεν μιλήσεις με Έλληνες"

Η Αντζελίνα Τζολί βρέθηκε χθες στο Φεστιβάλ του Λονδίνου όπου παρουσιάστηκε η βιογραφική ταινία για την μεγάλη Ελληνίδα ντίβα της όπερας.