ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Η γέννησή μου ήταν μεγάλο σοκ για την ιατρική κοινότητα. Οι γονείς μου τη θεωρούν θαύμα»

«Όταν ήμουν παιδί ένιωθα αμηχανία να μιλάω γι’ αυτήν, μη μας περάσουν για οπισθοδρομικούς»: Ο Ρένος Χαραλαμπίδης στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

«Η γέννησή μου ήταν μεγάλο σοκ για την ιατρική κοινότητα. Οι γονείς μου τη θεωρούν θαύμα»

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου ο Ρένος Χαραλαμπίδης, που κάθε συνέντευξή του είναι γεμάτη εκπλήξεις, μίλησε μεταξύ άλλων για την ιστορία της οικογένειάς τους αλλά και της δικής του γέννησης, που γονείς του απέδωσαν σε θαύμα.

Μοναχοπαίδι ο ίδιος, με τη μητέρα του ακόμα εν ζωή, σε ηλικία 91 ετών, αφηγήθηκε στο «The 2Night Show»: «Οι γονείς μου ήταν 14 χρόνια παντρεμένοι, δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί. Η μητέρα μου είχε ένα γυναικολογικό πρόβλημα, έκανε επεμβάσεις.

»Καταγόμασταν από ένα πανέμορφο χωριό από τον βόρειο Έβρο, το Σπήλαιο. Ο πατέρας μου ήταν αγρότης και πεταλωτής. Όταν ήρθαν τα τρακτέρια, που λένε, δεν είχε πια δουλειά. Πήγαν μετανάστες στη Γερμανία. Έκαναν προσπάθειες και με τους Γερμανούς γιατρούς, τους είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν παιδί, η μαμά μου δεν μπορούσε. Συγκινητικά, η μητέρα μου είπε στον πατέρα μου: αν θέλεις, μπορούμε να χωρίσουμε. Δεν μπορώ να κάνω παιδιά. Ο πατέρας μου της είπε, δεν με ενδιαφέρει, θέλω να μείνουμε μαζί.

«Συγκινητικά, η μητέρα μου είπε στον πατέρα μου: αν θέλεις, μπορούμε να χωρίσουμε. Δεν μπορώ να κάνω παιδιά. Ο πατέρας μου της είπε, δεν με ενδιαφέρει, θέλω να μείνουμε μαζί»

»Γυρνάνε στην Ελλάδα και τώρα αρχίζει η ιστορία της γέννησής μου, που οι γονείς μου απέδωσαν σε θαύμα. Ως παιδί ένιωθα αμηχανία να την αφηγηθώ, φοβόμουν μη μας περάσουν για οπισθοδρομικούς. Αφού όμως έγινα 50 χρονών, αποφάσισα να είμαι ο εαυτός μου χωρίς συμβιβασμούς.

»Όταν ήρθαν στην Ελλάδα, η μητέρα μου ήταν ήδη 32 χρονών. Της λένε πάλι, δεν υπάρχει περίπτωση, το ξεχνάς. Άρχισαν να σκέφτονται για υιοθεσία».

Εκείνη την περίοδο ο πατέρας του δούλευε ως κηπουρός και η μητέρα του καθάριζε νοσοκομεία. Κάποιες γυναίκες της μίλησαν για την αγία Ειρήνη τη Χρυσοβαλάντου, ότι κάνει θαύματα σε στείρες γυναίκες. Και παρόλο που οι γονείς του Χαραλαμπίδη δεν ήταν θρησκόληπτοι («πίστευαν στον Θεό, αλλά όχι με φανατισμό»), η μητέρα του είδε ένα «προφητικό» όνειρο, με μια μαυροφορεμένη γυναίκα μπροστά από ένα κάστρο, που της έλεγε: Εμένα ψάχνεις, έλα να με βρεις.

«Αφού είχε ξεχάσει το τάμα, άρχισε να φουσκώνει. Επειδή όμως είχε αυτό το ιστορικό με τις σάλπιγγές της, της είπαν είναι ανεμογκάστρι, δυστυχώς δεν είσαι έγκυος»

«Η μητέρα μου υπέθεσε ότι είναι αυτή και πήγε με τον πατέρα μου στο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου. Εκεί υπήρχε μια ψυχική διαδικασία δύσκολη για μια γυναίκα που κάνει ένα τάμα. Είναι ένα τάμα μεγάλης ψυχικής οδύνης. Μετά από αυτό δεν έγινε τίποτα, δεν έπιανε παιδί, ώσπου ξαφνικά, αφού είχε ξεχάσει το τάμα, άρχισε να φουσκώνει. Επειδή όμως είχε αυτό το ιστορικό με τις σάλπιγγές της, της είπαν είναι ανεμογκάστρι, δυστυχώς δεν είσαι έγκυος. Τότε, βέβαια, δεν είχαμε υπέρηχους. Όταν έδωσα τα πρώτα σημάδια της πραγματικής μου παρουσίας, έπεσε μεγάλο σοκ στην ιατρική κοινότητα με τη γέννησή μου. Γεννήθηκα με καισαρική τομή κι η μητέρα μου πιστεύει ότι γεννήθηκα έτσι για να έχει πάντα πάνω της μια χαρακιά και να μην πουν ότι με υιοθέτησαν».

»Μετά η μητέρα μου προσπάθησε πάρα πολλές φορές να ξαναμείνει έγκυος, δεν τα κατάφερε».

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: NDP

Read Next

Περισσότερα από

News

07 Σεπ 2024

Φεστιβάλ Βενείας 2024: Γιατί ο Χοακίν Φίνιξ εμφανίστκε με την μεγάλη του αδελφή και όχι με τη Ρούνι Μάρα

Ο Χοακίν Φίνιξ στην πρεμιέρα του "Joker: Folie à Deux" πόζαρε δίπλα στην αγαπημένη του αδερφή.

07 Σεπ 2024

Κάρεν Μπλίξεν: Η συναρπαστική ζωή της γυναίκας που έγραψε το "Πέρα από την Αφρική"

Η Μπλίξεν διεκδίκησε το δικαίωμα να γίνει συγγραφέας της δεκαετία του '30, όταν οι γυναίκες δεν έγραφαν σχεδόν ούτε καν σε περιοδικά.

07 Σεπ 2024

Μελάνια Τραμπ: "Το βιβλίο μου είναι ένα βαθιά προσωπικό και στοχαστικό ταξίδι"

H πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, δίνει μία πρώτη γεύση από τα απομνημονεύματά της με τίτλο "Melania".

07 Σεπ 2024

Σωτήρης Κοντιζάς: Τίτλοι τέλους για τον διάσημο σεφ και κριτή

Με μια λιτή ανακοίνωση στο Instagram ο Σωτήρης Κοντιζάς, μας λέει τι συμβαίνει.

07 Σεπ 2024

H μυθιστορηματική ζωή της Λι Μίλερ: μοντέλο, μούσα, φωτογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια, ερωμένη

Μια συναρπαστική γυναίκα με μια συναρπαστική ζωή. Τώρα αναμένουμε την ταινία για τη ζωή της με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Γουίνσλετ.

07 Σεπ 2024

Τι συμβαίνει με την Adele και απέρριψε συναυλίες 200 εκατομμυρίων;

O λόγος είναι πολύ σημαντικός για την ίδια.

06 Σεπ 2024

Η εικόνα της πριγκίπισσας της Ουαλίας να πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο κάνει το γύρο του διαδικτύου

Η περιπέτεια της υγείας της Kέιτ Μίντλετον έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο και εκατομμύρια θαυμαστές της εύχονται να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας της και να επιστρέψει στην καθημερινότητά της.