ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Γκλεν Κλόουζ έμαθε φαρσί για τη σειρά Tehran, που γυρίστηκε στην Αθήνα

Η σπουδαία ηθοποιός υποδύεται την πράκτορα της CIA στο θρίλερ, γυρίσματα του οποίου έγινα στο Ελευθέριος Βενιζέλος και το Πεδίο του Άρεως.

Η Γκλεν Κλόουζ έμαθε φαρσί για τη σειρά Tehran, που γυρίστηκε στην Αθήνα

Στην πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν της σειράς «Tehran», στη Νέα Υόρκη η Γκλεν Κλόουζ δήλωσε στο «Entertainment Tonight», πόσο μεγάλη προετοιμασία απαιτούσε ο νέος της ρόλος.

Η οκτώ φορές υποψήφια για Όσκαρ, βραβευμένη με τρία Emmy και τρία Βραβεία Τόνι στο δεύτερο κύκλο του θρίλερ κατασκοπείας, υποδύεται τη δρ Μαρτζάν Μονταζέμι, μια Βρετανίδα πράκτορα της CIA η οποία ζει στην Τεχεράνη. Είπε χαρακτηριστικά ότι έκανε μαθήματα τρεις φορές την εβδομάδα μέσω Zoom για να μάθει την περσική γλώσσα και συγκεκριμένα τα Φαρσί.


«Ήταν μεγάλη πρόκληση. Έχει διαφορετική δομή στις προτάσεις. Μοιάζει περισσότερο με τα γερμανικά, με το ρήμα στο τέλος. Χρησιμοποιείς διαφορετικά το στόμα σου. Έχει ορισμένους ήχους που δεν έχουμε στα αγγλικά», εξήγησε η Κλόουζ. «Αλλά είχα μια εκπληκτική καθηγήτρια, την Άννα Μπαγιάτ, η οποία δούλευε μαζί μου μέσω Zoom τρεις φορές την εβδομάδα», συνέχισε η ηθοποιός. «Είναι πολλά. Ξεκινάς με μία λέξη κάθε φορά. Μετά την πρόταση και επανάληψη. Στη συνέχεια πρέπει να μάθεις τον κατάλληλο τονισμό και να το πεις όσο πιο γρήγορα μπορείς».

Η Γκλεν Κλόουζ έμαθε φαρσί για τη σειρά Tehran, που γυρίστηκε στην Αθήνα

Η εμβληματική ηθοποιός έχει καθηλώνει σχεδόν πάντα με τις ερμηνείες της, όπως στην ταινία Wife (2017) στην οποία υποδυόταν τη σύζυγο ενός συγγραφέα ο οποίος επρόκειτο να τιμηθεί με Νόμπελ Λογοτεχνίας για μυθιστορήματα που είχε γράψει ωστόσο η γυναίκα του, ως shadow writer. Ενώ φέτος συμπληρώνονται επίσης 35 χρόνια από την ερμηνεία της στην «Ολέθρια Σχέση» στο οποίο ερμήνευσε την απειλητική ερωμένη του Μάικλ Ντάγκλας, σε μια ερμηνεία που έκτοτε έκανε τους άντρες να σκεφτούν δύο φορές (και τρεις) αν θα επιλέξουν τον δρόμο της μοιχείας.

Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν στην Αθήνα και τις δύο σεζόν.

«Ήταν μια τόσο νέα εμπειρία. Όλα ήταν καινούργια», είπε η ηθοποιός για τα γυρίσματα της σειράς και εξήγησε αναλυτικά: «Τα γυρίσματα στην Αθήνα, ο ρόλος μου, η εκμάθηση της γλώσσας, η συνεργασία μου με ένα πολύγλωσσο καστ και συνεργείο η συνάντηση με πολλούς Ιρανούς πρόσφυγες, το να παίζω πολύ τάβλι».

Στιγμιότυπο από τη σειρά Tehran

Τότε, το 2021, η σταρ είχε φτάσει στην Αθήνα με το σκυλάκι της, τον Πίπι και είχε ποστάρει από το αεροδρόμιο, σημειώνοντας πόσο ευχαριστημένη ήταν που όλοι φορούσαν μάσκες.

Στην ταινία υποδύεται την πράκτορα της CIA. Πρωταγωνίστρια είναι η Tamar, πράκτορας της Mossad που φτάνει στην Τεχεράνη για να χακάρει και να καταστρέχει ένα σύστημα πυρηνικών όπλων, όπου βέβαια η κατάσταστη περιπλέκεται. Οι κριτικές μιλούν για μια θαυμάσια σειρά, ακόμα πιο συναρπαστική από το Homeland.

Ο δεύτερος κύκλος του θρίλερ κατασκοπείας «Tehran», θα προβληθεί στο Apple TV+ τις πρώτες ημέρες του Μαΐου.

Κεντρική εικόνα: Splash News - Ideal

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

20 Ιουλ 2024

"Ο Διάβολος φοράει Prada": 10 πράγματα που δεν ήξερες για την κωμωδία

Η αμοιβή της Στριπ, σε ποιον βάσισε την ερμηνεία της, οι σχεδιαστές που δεν έδιναν από φόβο ρούχα τους και πολλά, πολλά ακόμη!

Περισσότερα από

News

16 Ιουλ 2024

Αντζέλικα Χιούστον: Η υπεργυναίκα που έκλαιγε 3 ολόκληρες μέρες για τον Τζακ Νίκολσον

"Αν είχες τα κότσια θα με παντρευόσουν", του είχε πει κάποτε για να πάρει την κυνική απάντηση: "Να σε παντρευτώ; Αστειεύεσαι;".

10 Μαϊ 2024

"Σταμάτησα να μιλάω για μένα και άρχισα να την ακούω": Πώς κέρδισε ο Κερκ Ντάγκλας τη γυναίκα του

Η ιστορία αγάπης του Κερκ Ντάγκλας και της Αν Μπάιντενς κράτησε 65 χρόνια, αν και είχε αρχίσει με μια απόρριψη.

10 Απρ 2024

O άλλος Ουίλιαμ. Ο άγνωστος, playboy πρίγκιπας της Αγγλίας που ερωτεύτηκε κάποια σαν τη Μέγκαν Μαρκλ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ του Κλούτσεστερ ήταν 4ος στη σειρά διαδοχής, αγάπησε με πάθος ένα διαζευγμένο μοντέλο και πέθανε με μυστηριώδη τρόπο σε αεροπορικό δυστύχημα.

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.