ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

Σαρα Τζεσικα Παρκερ

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, χωρίς αμφιβολία, συγκαταλέγεται μεταξύ των διάσημων αστέρων που τα κατάφεραν περίφημα τόσο στην προσωπική, όσο και την επαγγελματική τους ζωή. Σαφώς, η σκληρή δουλειά και η επιμονή ήταν από τα πρωταρχικά μελήματα του καθώς αναδυόταν στον κόσμο της υποκριτικής, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του σε ηλικία μόλις πέντε χρονών, στο πλευρό του αείμνηστου πατέρα του, Ρόμπερτ Ντάουνι του Πρεσβύτερου. Κατακτώντας διακρίσεις και βραβεία, και εφόσον έγινε ένας από τους αγαπημένους πρωταγωνιστές της Marvel δημιούργησε μια όμορφη οικογένεια στο πλευρό της Σούζαν Ντάουνι, αποκτώντας μαζί της τρία παιδιά.

Η οικογενειακή ευτυχία του ζευγαριού μετρά σχεδόν δύο δεκαετίες, με τον Ντάουνι Τζούνιορ να μοιάζει γεννημένος για τον ρόλο του καλού συζύγου και πατέρα. Η ερωτική ζωή, ωστόσο, του εμβληματικού σταρ πέρασε από πολλές περιπέτειες μέχρι να γνωρίσει την μια και μοναδική που θα κατακτούσε την καρδιά του. Κάποιες από αυτές έγιναν γνωστές, άλλες πάλι όχι, ενώ υπήρξαν και εκείνες που τον σημάδεψαν, επηρεάζοντας λίγο ή περισσότερο την ιδιοσυγκρασία του. Μεταξύ των τελευταίων βρίσκεται το νεανικό ειδύλλιο που έζησε στο έπακρο με μια άλλη σταρ του Χόλυγουντ, που γνωρίζει τα μυστικά του επιτυχημένου γάμου, την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Η γνωριμία τους πραγματοποιήθηκε στα γυρίσματα της καλτ ταινίας του 1984 "Firstborn", με τους δύο ηθοποιούς να έχουν μόλις ενηλικιωθεί. Η γοητεία του πιο δημοφιλούς κολεγιόπαιδου δύσκολα περνούσε απαρατήρητη από την νεαρή τότε Πάρκερ, η οποία υποκύπτοντας στο ανοιχτό φλερτ του συμπρωταγωνιστή της, βρέθηκε να συγκατοικεί μαζί του λίγους μήνες μετά την δημοσιοποίηση του δεσμού τους. Η ακαταμάχητη νεανική ενέργεια αλλά και η δίψα τους για την ζωή υπήρξαν κινητήριος δύναμη, θέτοντας από κοινού γερά θεμέλια για την μετέπειτα καριέρα τους.

Η αίγλη της αναγνωσιμότητας και η αίσθηση της επικράτησης σε ένα κόσμο γεμάτο αστέρες, συνοδευόταν ασφαλώς, εκτός από ατελείωτες ώρες γυρισμάτων, από ξέφρενα πάρτι μέχρι πρωίας. Κάπου ανάμεσα στα παραπάνω, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. απέκτησε το μεγάλο του πάθος για τα ναρκωτικά. Και ενώ στην αρχή έδειχνε στους γύρω του πως όλα ήταν υπό έλεγχο, η επιμονή του να πορεύεται με αυτές τις ουσίες, οδήγησε σύντομα στην καταστροφή του. Οκτώ χρόνια αργότερα, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ αποφασίζει να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια που δοκίμασε όλα αυτά τα χρόνια με σκοπό να απομακρύνει τον αγαπημένο της από τον εθισμό. Χωρίς αποτέλεσμα, ωστόσο, συμφώνησαν από κοινού να διακόψουν την σχέση τους το 1991, εξαιτίας του αγώνα που έδινε ο Ρόμπερτ με τις ουσίες.

Σαρα Τζεσικα Παρκερ

Σε κάποιο σημείο, είχα το θάρρος να πω: Θα να φύγω και θα προσεύχομαι να μην πεθάνει.

Έπειτα από την λήξη του ερωτικού ειδυλλίου τους, οι δύο ηθοποιοί κράτησαν άριστες σχέσεις μεταξύ τους, παραμένοντας μέχρι σήμερα καλοί φίλοι. Σχολιάζοντας, μάλιστα, την εν λόγω ερωτική περιπέτεια χρόνια αργότερα, η τηλεοπτική Κάρι Μπράτσο εξήγησε πως στην διάρκεια της ταραχώδους αυτής περιόδου έλαβε πολύ σημαντικά μαθήματα για την ζωή της, όπως το να φροντίζει μόνης της για τον εαυτό της. "Σε κάποιο σημείο, είχα το θάρρος να πω: Θα να φύγω και θα προσεύχομαι να μην πεθάνει. Ήταν πραγματικά οκτώ πολύ περιπετειώδη χρόνια, όμως ταυτόχρονα ήταν και πολύ σημαντικά για εμένα" υπογράμμισε σε συνέντευξή της η ηθοποιός.

Σαρα Τζεσικα Παρκερ

Από την πλευρά του, ο εμβληματικός Ironman μιλώντας ανοιχτά για τον εθισμό του στις ουσίες – τον οποίο έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφερε να ξεπεράσει – δήλωσε πως η Πάρκερ δεν επηρεάστηκε ποτέ από την συμπεριφορά του, ενώ πάσχιζε να τον επαναφέρει. "Μου άρεσε να πίνω και είχα πρόβλημα με τα ναρκωτικά. Αυτό όμως δεν ταίριαζε με τη Σάρα Τζέσικα, γιατί ο εθισμός ήταν το πιο απομακρυσμένο πράγμα από αυτό που είναι. Μου έδωσε ένα σπίτι και κατανόηση. Προσπάθησε να με βοηθήσει και το εκτίμησα πολύ με την πάροδο του χρόνου" εξήγησε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.