ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τζένη Καρέζη: O άγνωστος έρωτας με τον Μπάρκουλη και η ιστορία με το νυφικό στο "Τζένη Τζένη"

Ο άγνωστος έρωτάς τους που γεννήθηκε σε μια σπηλιά.

Η 16χρονη εγγονή της Τζένης Καρέζη σε σπάνια εμφάνιση με τον πατέρα της Κωνσταντίνο Καζάκο

Από το πλευρό του Ανδρέα Μπάρκουλη πέρασαν πολλές και ωραίες γυναίκες. Μία από αυτές ήταν και η Τζένη Καρέζη! Ο έρωτάς τους γεννήθηκε στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, "Τζένη-Τζένη”, το 1966 μέσα στη σπηλιά του Μπεκίρη, στις Σπέτσες.

Σύμφωνα με το σενάριο, εκεί βρέθηκε το πρωταγωνιστικό ζευγάρι μετά τον λευκό γάμο που έκαναν, όπου ο κινηματογραφικός Νίκος Μαντάς εκδηλώνει για πρώτη φορά τα συναισθήματά του για την Τζένη. Αλλά όπως φαίνεται ο κινηματογραφικός έρωτας μεταφέρθηκε κι εκτός πλατό. Την αποκάλυψη είχε κάνει ο ίδιος ο Ανδρέας Μπάρκουλης στο βιβλίο του. "Τρύπωνα στο σκάφος και έλιωνα στα χείλη της και στις ματάρες της, πέρασαν έτσι κάποιοι μήνες και κυκλοφορούσαμε σαν ζευγάρι και το παραμύθι ζωντάνευε. Όταν έφυγε στη Γαλλία για σπουδές ηθοποιίας απομακρυνθήκαμε", είχε αποκαλύψει.

Το "Τζένη Τζένη" ήταν μία ανάλαφρη καλοκαιρινή κωμωδία, με φόντο τις ειδυλλιακές Σπέτσες και ένα θέμα που αγγίζει την ελληνική πραγματικότητα όσο κανένα άλλο: Ο προεκλογικός αγώνας δύο αντιπάλων και ένας έρωτας που περιπλέκει τα πράγματα ακόμα περισσότερο! "Ο Γκόρτζος" και το σύνθημα "Η μαγκούρα στη Βουλή" είναι κλασικές ατάκες οι οποίες έχουν μείνει στην ιστορία του σινεμά και ακούγονται μέχρι σήμερα.

Η ταινία εκτός από τεράστια εισπρακτική επιτυχία, είναι ιδιαίτερη μιας και κρύβει, ή μάλλον έκρυβε πολλά μυστικά. Ένα από αυτά, είναι το νυφικό της Τζένης Καρέζη, στην υπέροχη σκηνή του "λευκού" γάμου με τον Ανδρέα Μπάρκουλη ή υποψήφιο βουλευτή Μαντά. Το φόρεμα λοιπόν, ήταν από την προσωπική συλλογή της ηθοποιού και μάλιστα ήταν αυτό με το οποίο είχε παντρευτεί τον Ζάχο Χατζηφωτίου λίγα χρόνια πριν!

Όσον αφορά στη σχέση των δύο λαμπερών πρωταγωνιστών, για την οποία είχε γίνει πολύς λόγος εκείνη την εποχή, η αλήθεια είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από όσο θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Πολλά χρόνια μετά, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, είχε αποκαλύψει ότι εκείνη την περίοδο είχε ερωτευτεί την Καρέζη, με την οποία μάλιστα είχαν και έναν σύντομο δεσμό. "Στην ταινία ερωτεύθηκα και ενώθηκα με την Τζένη στην σπηλιά του Μπεκίρη. Το κινηματογραφικό της όνομα είναι σπηλιά της νεράιδας. Κούκλα μου, κούκλα μου… Τρύπωνα στο σκάφος και έλιωνα στα χείλη της και στις ματάρες της, πέρασαν έτσι κάποιοι μήνες και κυκλοφορούσαμε σαν ζευγάρι και το παραμύθι ζωντάνευε. Όταν έφυγε στην Γαλλία για σπουδές ηθοποιίας απομακρυνθήκαμε".

Read Next

04 Ιουλ 2024

"Ζούσαμε 7 άτομα σε ένα υπνοδωμάτιο". H τραγική ιστορία ζωής του Χοακίν Φίνιξ

Από την απόλυτη φτώχεια στην κορυφή του Χόλιγουντ και από την τραγική απώλεια του αδελφού του στον δικό του εθισμό στο αλκοόλ.

Περισσότερα από

Stories

03 Ιουλ 2024

Αθανάσιος Καρβέλας: Ο Έλληνας εφευρέτης του παγωτού μηχανής στις ΗΠΑ υλοποίησε το Αμερικανικό Όνειρο

Γνωστός στις ΗΠΑ ως Τομ Κάρβελ, δημιούργησε το εξαιρετικά επιτυχημένο brand Carvel. Γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου 1906.

03 Ιουλ 2024
02 Ιουλ 2024

Νάντια Κομανέτσι: Το τέλειο δεκάρι, τα βασανιστήρια από τον γιο του δικτάτορα Τσαουσέσκου και η απόπειρα αυτοκτονίας

1976: Η Ρουμάνα Νάντια Κομανέτσι είναι η πρώτη αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής που βραβεύτηκε με το τέλειο 10. Αλλά η ζωή της δεν υπήρξε ποτέ τέλεια.

02 Ιουλ 2024
02 Ιουλ 2024
01 Ιουλ 2024

57 χρόνια πριν: Η Βίκυ Μοσχολιού νύφη στο πλευρό του Μίμη Δομάζου

O πιο κοσμικός γάμος της χρονιάς έγινε την Πρωτομαγιά του 1967. Οι 7.000 μπομπονιέρες με το κλειδί του σολ και το τριφύλλι –δεν έφτασαν για όλους.

01 Ιουλ 2024

"Ολίβια φιλώ σε": Η άγνωστη σχέση της Ολίβια Ντε Χάβιλαντ με την Ελλάδα

Πριν από 71 χρόνια η ηθοποιός του "Όσα παίρνει ο άνεμος" είχε δώσει συνέντευξη στον δημοσιογράφο Αλέκο Λιδωρίκη.

30 Ιουν 2024

Μάικλ Φελπς: Ο Ολυμπιονίκης με τα 28 μετάλλια που σκεφτόταν σοβαρά να αυτοκτονήσει

Σαν σήμερα 30 Ιουνίου του 1985 γεννήθηκε στη Βαλτιμόρη ο Μάικλ Φελπς, ο κορυφαίος αθλητής στην αγωνιστική κολύμβηση

30 Ιουν 2024

32 χρόνια πριν: Η πολύκροτη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν, που χαρακτηρίστηκε ως το "μοναδικό λάθος" της 17 Νοέμβρη

O 22χρονος φοιτητής έπεσε νεκρός από την τρομοκρατική οργάνωση της "17 Νοέμβρη".

29 Ιουν 2024