ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μπάρμπαρα Κάρτλαντ: Η συγγραφέας διέκοψε τον αρραβώνα της όταν έμαθε τι είναι το σεξ

Η βασίλισσα των Άρλεκιν, (που μας "μύησε" στο αντρικό θεληματικό πηγούνι) έχει πουλήσει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ερωτικά βιβλία.

Στις 9 Ιουλίου 1901 γεννήθηκε η Ντάμ Μπάρμπαρα Κάρτλαντ, ίσως η πλέον επιτυχημένη συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων. Μέχρι και τα 98 της χρόνια, έγραψε 723 μυθιστορήματα (κυρίως ρομαντικά), τα οποία πούλησαν περισσότερα από 750 εκατομμύρια αντίτυπα μαζί.

Η πρώτη Barbie

Η Λαίδη Μέρι Μπάρμπαρα Χάμιλτον Κάρτλαντ (Dame Mary Barbara Hamilton Cartland) (9 Ιουλίου 1901 – 21 Μαΐου 2000) ήταν επιτυχημένη συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων και μία από τις πλέον δημοφιλείς προσωπικότητες του μιντιακού κόσμου του Ηνωμένου Βασιλείου. Εμφανιζόταν συχνά σε δημόσιες συγκεντρώσεις και στην τηλεόραση, φορώντας τα χαρακτηριστικά ροζ ρούχα της και συζητώντας περί έρωτα, υγείας και κοινωνικών ζητημάτων.

Η Μπάρμπαρα ήταν η μοναχοκόρη και το μεγαλύτερο παιδί ενός στρατιωτικού, του Μπέρτραμ (Μπέρτι) Κάρτλαντ (Bertram (Bertie) Cartland) και της συζύγου του Μέρι (Πόλλυ) Χάμιλτον-Σκόμπελ (Mary (Polly) Hamilton-Scobell). Ενώ γεννήθηκε σε οικογένεια μεσαίου κοινωνικού στρώματος, η ασφάλεια της οικογένειας διαταράχτηκε όταν ο παππούς της Τζέιμς Κάρτλαντ αυτοκτόνησε μετά από πτώχευση.

Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, τον Μάιο του 1918 στη Φλάνδρα, πέθανε ο πατέρας της. Η μητέρα της ξεκίνησε στο Λονδίνο μια επιχείρηση με ρούχα για να αναθρέψει την Μπάρμπαρα και τους δύο αδελφούς της, τον Ρόναλντ (*1907) και τον Άντονυ (*1913).

Τα αδέλφια της χάθηκαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, μέσα σε δύο μέρες, στις 29 και 30 Μαΐου 1940.

Το πρώτο της μυθιστόρημα, Jigsaw, εκδόθηκε το 1923

Από το 1927 μέχρι το 1932 η Μπάρμπαρα Κάρτλαντ ήταν παντρεμένη με τον πρώην στρατιωτικό Alexander George McCorquodale, κληρονόμο μιας μεγάλης περιουσίας από τον χώρο της τυπογραφίας (πέθανε το 1964). Μαζί αποκτήσαν μία κόρη, την Raine McCorquodale (γεν. το 1929).

Μετά το διαζύγιό τους, η Μπάρμπαρα παντρεύτηκε έναν εξάδελφο του πρώην συζύγου της, τον πρώην στρατιωτικό Hugh McCorquodale, ο οποίος πέθανε το 1963.

Μαζί απέκτησαν δύο γιούς, τους Ian και Glen McCorquodale.

Η Κάρτλαντ σχεδίαζε μόνη της τα εξώφυλλα των βιβλίων της. Οι εκδοτικοί της οίκοι εκτιμούν πως είχε συγγράψει συνολικά 724 βιβλία. Το 2004 ανακαλύφθηκαν στην κληρονομιά της ακόμα 160 ανέκδοτα μυθιστορήματα. Παγκοσμίως έχουν πωληθεί περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο βιβλία της.

Είναι η κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα βιβλία που εκδόθηκαν σε ένα μόνο έτος (191), και σίγουρα αυτό δεν είναι καν το πιο ενδιαφέρον πράγμα γι 'αυτήν. Υπάρχουν πολλά ακόμα.


1. Διέκοψε τον πρώτο της αρραβώνα όταν η μητέρα της της εξήγησε τι είναι το σεξ.

2. Η κόρη της Κάρτλαντ, Ρέιν, ήταν η θετή μητέρα της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Σύμφωνα με τον Ίαν, η Νταϊάνα ήταν μανιώδης αναγνώστρια των βιβλίων του Κάρτλαντ.2. Νοίκιασε το σπίτι της στο Λονδίνο στον Dwight D. Eisenhower κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ήταν αξιωματικός πρόνοιας στις Εθελοντικές Υπηρεσίες Γυναικών. Ήταν εκείνη που είχε αναλάβει να βρίσκει λευκά φορέματα (στη διάρκεια του πολέμου δεν υπήρχαν νυφικά) έτσι ώστε οι γυναίκες στην υπηρεσία να μην χρειάζεται να παντρεύονται με στολή.

Το 1950, μετακόμισε στο σπίτι όπου η Beatrix Potter έγραψε το "The Tale of Peter Rabbit", όπου έζησε για το υπόλοιπο της ζωής της.

Είχε δηλώσει πως οι ηρωίδες της "ποτέ δεν πάνε για ύπνο χωρίς δαχτυλίδι στα δάχτυλά τους — τουλάχιστον μέχρι τη σελίδα 118".

Σύμφωνα με τον γιο της Ian, παρήγαγε 8000 λέξεις την ημέρα, ανάμεσα 1:30 - 3:30, το μεσημέρι, υπαγορεύοντάς τις στους βοηθούς.

Ήταν υπέρμαχος των δικαιωμάτων των Ρομά στην Αγγλία. Έγραψε επίσης ένα βιβλίο που ονομάζεται Gypsy Magic, το οποίο δεν είχε κάποια ιδιαίτερη επιτυχία.

Δεν της άρεσε καθόλου το κέρινο ομοιώμά της στο Μουσείο Madame Tussads γιατί "δεν πίστευε ότι ήταν αρκετά όμορφο".

Δάνεισε το όνομά της σε ένα άρωμα, το οποίο όμως δεν πούλησε αρκετά, μια που η ίδια δήλωσε: "Απέτυχε επειδή το άρωμα δεν ήταν αρκετά ακριβό."

Read Next

06 Σεπ 2024

Ίλυα Λιβυκού-Βασίλης Λογοθετίδης: Μια σχέση που δεν παραδέχτηκε ποτέ κανείς εκ των δύο

Φλογερή, χυμώδης και άκρως κοινωνική, η Ίλυα Λιβυκού, μοναχικός και ιδιόρρυθμος ο Βασίλης Λογοθετίδης. Μαζί έγραψαν ξεχωριστή ιστορία στον ασπρόμαυρο κινηματογράφο.

06 Σεπ 2024

Είχε σπασμένη μύτη και πρησμένα χείλια: O Zαν Πωλ Μπελμοντό έκανε το "έγκλημα" αφόρητα σέξι

Ο διάσημος ηθοποιός γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1933 και πέθανε στις 6 Σεπτεμβρίου 2021.

Περισσότερα από

Stories

05 Σεπ 2024

Φρέντυ Γερμανός: "H Eλλάδα είναι µια µικρή χώρα. Παρ’ όλα αυτά, οι µισοί Έλληνες µισούν τους άλλους µισούς. Xωρίς µίσος ο Έλληνας είναι µισός".

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας που χάρισε σε μια χώρα κάτι που της ήταν άγνωστο: Ποιότητα και χιούμορ στην δημοσιογραφία.

05 Σεπ 2024
05 Σεπ 2024

"Θέλω να κρατήσω τη μνήμη του ζωντανή": Ένα σπάνιο βίντεο της μητέρας του Φρέντι Μέρκιουρι

Η μητέρα του ανθρώπου που έγραψε την πιο διάσημη "ραψωδία" της παγκόσμιας μουσικής, είχε μιλήσει σε τηλεοπτικό σόου με αφορμή τα 65α γενέθλια του ειδώλου.

05 Σεπ 2024

Ο Νίκος Νικολαΐδης νευρίαζε όταν τον αποκαλούσαν "οργισμένο"

Τους κινηματογραφικούς ήρωες του σπουδαίου σκηνοθέτη που έφυγε σαν σήμερα, σίγουρα τους έχεις ξανασυναντήσει στο όνειρο σου.

04 Σεπ 2024

18 χρόνια πριν: Η Ρούλα Κορομηλά με τον γιο του πρώην συζύγου της Νάσου Γαλακτερού

Η Ρούλα Κορομηλά είχε χτίσει μια πολύ τρυφερή σχέση με τον μικρό τότε Παύλο Γαλακτερό.

04 Σεπ 2024

Αλ Μπάνο και Ρομίνα Πάουερ: Η τραγική ιστορία δολοφονίας της 23χρονης κόρης τους

Το δράμα του διάσημου ζευγαριού άρχισε τον Ιανουάριο του 1994.

03 Σεπ 2024

54 χρόνια πριν: Ρίκα Διαλυνά και Γιάννης Βόγλης ποζάρουν ως μοντέλα

Ο Γιάννης Βόγλης με την Ρίκα Διαλυνά σε μια υπέροχη καλοκαιρινή φωτογραφία το 1970.

03 Σεπ 2024
03 Σεπ 2024

Πέτερ Λίντμπεργκ: Ο φωτογράφος των ‘90s που επινόησε τον όρο super models

"Ομορφιά είναι αυτό που σου δίνει το κουράγιο να είσαι ο εαυτός σου", έλεγε ο φωτογράφος που άλλαξε τους κανόνες στη μόδα και την αντίληψη της ομορφιάς.

02 Σεπ 2024

Μάνος Κατράκης: "Μην υπογράψεις, κερατά, μην υπογράψεις…"

Οι τρεις γάμοι , η απώλεια των δίσυμων παιδιών του, η εξορία. Η ταραχώδης ζωή του κορυφαίου πρωταγωνιστή και θιασάρχη που έφυγε σαν σήμερα.