ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στέλλα Σπυριδάκη: H τραγική υπόθεση δολοφονίας που συγκλόνισε τα '90s

- "Θελω να χωρίσουμε" - "Μόνο νεκρή"

Στέλλα Σπυριδάκη

Η Στέλλα Σπυριδάκη είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα που με τον πρώην σύζυγό της είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τον 18χρονο Λευτέρη και την 23χρονη Ιωάννα. Μετά τον διαζύγιό τους, ο πρώην άντρας της τους εγκατέλειψε για να φύγει για την Αμερική, αφήνοντας πίσω μόνο χρέη.

Η 44χρονη Στέλλα, διατηρούσε δύο μαγαζιά με ρούχα, ένα στη Νέα Σμύρνη, όπου σε αυτήν την περιοχή βρισκόταν και τα σπίτι της που έμενε με τα δυό της παιδιά, και ένα στην Καλλιθέα. Στο ένα από τα δύο καταστήματα, δούλευε μαζί της και η κόρη της, η οποία ήταν αρραβωνιασμένη και αδημονούσε να γίνει ο γάμος της.

Η γνωριμία με τον δολοφόνο

Το 1995 η Στέλλα γνωρίζει τον 30χρονο Δημήτρη Κίτσο και ξεκινούν να έχουν δεσμό. Από τον πρώτο καιρό όμως, η σχέση τους περνούσε από "χίλια κύματα" και υπήρχαν συχνές εντάσεις και τσακωμοί. Ο λόγος; Η παθολογικη ζήλεια του Δημήτρη. Είχε φτάσει και σε σημείο να τη χτυπήσει πανω σε μια στιγμή νεύρων και παραφροσύνης.

Η Στέλλα βίωνε επανειλημμένα έναν συναισθηματικό εκβιασμό, καθώς ο 30χρονος δεν την άφηνε σε ησυχία και προσπαθούσε να την ελέγξει με κάθε δυνατό τρόπο. Τηλεφωνούσε ακόμα και στο μαγαζί που δούλευε προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είναι εκεί, ώσπου κάποια στιγμή η Στέλλα είπε "ΦΤΑΝΕΙ".

Ο χωρισμός πριν το φόνο και ο ανατριχιαστικός διάλογος

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της σχέσης τους, και συγκεκριμένα τον Μάιο του 1995, η Στέλλα παίρνει επιτέλους τη μεγάλη απόφαση να τον χωρίσει. Μετά από μια συνηθισμένη κλήση στο μαγαζί της 44χρονης, το απόγευμα πριν τον φόνο, η Στέλλα σηκώνει το τηλέφωνο και του λέει αποφασισμένα: "Θέλω να χωρίσουμε. Αυτή είναι η απόφασή μου, μην με ξαναενοχλήσεις" "Μόνο νεκρή...", της απάντησε εκείνος και λίγες ώρες αργότερα έβαλε σε δράση το σχέδιο του.

Ο τραγικός επίλογος "γράφτηκε" με αίμα

Στις 27 Μαΐου, στις 11 το βράδυ ο Δημήτρης την περιμένει έξω απ’ το σπίτι της. Εκείνη γυρνώντας μαζί με την κόρη της, μετά τη δουλειά, θα δει το αυτοκίνητό του σταθμευμένο αλλά δεν θα πει τίποτα στα παιδιά της, για να μην τα τρομάξει. Κάνει πως δεν τον βλέπει και ζητάει από τον Λευτέρη και την Ιωάννα να κλειδώσουν την εξώπορτα και να μην ανοίξουν σε κανέναν.

Η Στέλλα Σπυριδάκη είχε καταλάβει πως έπονται τα χειρότερα...

Οι δείκτες του ρολογιού έδειξαν 4:30 και ήταν εκείνη η στιγμή που ο Δημήτρης έβαλε σε εφαρμοφή το δολοφονικό σχέδιο του. Με γρήγορες κινήσεις μπαίνει στον ακάλυπτο χώρο του σπιτιού και σκαρφαλώνει στο διαμέρισμα της Στέλλας.

Η οικογένεια δυστυχώς, είχε ξεχάσει την πόρτα της μπαλκονόπορτας ξεκλειδωτή και έτσι ο 30χρονος βρήκε την ευκαιρία και τρύπωσε στο σπίτι. Ο πρώτος του στόχος ήταν η Στέλλα. Προσπαθεί να την πνίξει και στη συνέχεια την πετά από το μπαλκόνι και την πυροβολεί. Η σφαίρα για καλή της τύχη την βρήκε στον γλουτό και έτσι κατάφερε να ζήσει, καθώς γλίτωσε και από την πτώση.

Σαντορίνη 2008: H φρικιαστική δολοφονία της Αδαμαντίας - Την αποκεφάλισε και έκανε "περιφορά" το κεφάλι της

Τα παιδιά της άτυχης γυναίκας άκουσαν τους πυροβολισμούς και πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους. Ο 30χρονος μακελάρης σε κατάσταση αμόκ στράφηκε εναντίον τους και ξέσπασε πάνω τους την οργή του. Ο 18χρονος Λευτέρης προσπάθησε να φύγει αλλά ο δολοφόνος τον πρόλαβε την ώρα που ξεκλείδωνε τη πόρτα του διαμερίσματος και τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Στη συνέχεια μπήκε στο υπνοδωμάτιο όπου η 23χρονη Ιωάννα προσπαθούσε να φύγει από τη μπαλκονόπορτα. Την πυροβόλησε στο πρόσωπο, στο ύψος του σαγονιού. Όταν η κοπέλα σωριάστηκε αιμόφυρτη, έβαλε το πιστόλι του στον κρόταφο και πάτησε τη σκανδάλη βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Οι μαρτυρίες των γειτόνων

Στο ισόγειο της πολυκατοικίας, ζούσαν ο Γιώργος και Άννα Βαπορίδη. Μόλις άκουσαν τους πυροβολισμούς πετάχτηκαν έξω και αντίκρισαν την Στέλλα, μέσα σε ένα λουτρό αίματος στον κήπο. Λίγο πριν χάσει της αισθήσεις της, η 44χρονη είπε χαρακτηριστικά στους γείτονές της: "Πού βρίσκομαι; Τα παιδιά μου, πού είναι τα παιδιά μου; ‘Κάποιος με έριξε από το μπαλκόνι. Δεν θυμάμαι τίποτε άλλο".

Η Στέλλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός". Οι αστυνομικοί μπαίνοντας στο διαμέρισμα ήρθαν αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο σκηνικό φόνου. Ο 18χρονος Λευτέρης "κολυμπούσε" μέσα στο αίμα, σφηνομένος πίσω από την πόρτα, η 23χρονη Ιώαννα στο μπαλκόνι νεκρή με ένα παραμορφωμένο πρόσωπο από τις σφαίρες και λίγο πιο δίπλα νεκρός και ο 30χρονος δολοφόνος, που αποφάσισε να αυτοκτονήσει, αφότου αφαίρεσαι τόσο άδικα τη ζωή από δύο νεαρά άτομα. Δυστυχώς η Στέλλα θα μάθει για τον θάνατο των παιδιών της λίγο πριν τν κηδεία τους και όσο η ίδια βρισκόταν ακόμα στο νοσοκομείο. Ο πατέρας των παιδιών δεν ήρθε ποτέ από την Αμερική για την κηδεία για να μην τον συλλάβουν για τα χρέη. Κάπως έτσι γράφτηκε το άδοξο τέλος της οικογένειας...

Η Στέλλα Σπυριδάκη έγινε μοναχή

Η Στέλλα Σπυριδάκη έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια κι έχει γίνει μοναχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το μοναστήρι του Οσίου Μελετίου στην Οινόη όπου κατέφυγε αρχικά, στη συνέχεια βρέθηκε στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης στη Σαλαμίνα. Πληροφορίες αναφέρουν πως το όνομα που έχει επιλέξει να έχει στο μοναστήρι είναι Αδελφή Ιωάννα, προφανώς στη μνήμη της κόρης της.

Το επεισόδιο στη 10η Εντολή

Η υπόθεση της Στέλλας Σπυριδάκη και του Δημήτρη Κίτσου, έγινε επεισόδιο στον πρώτο κύκλο της γνωστής σειράς του Πάνου Κοκκινόπουλου, 10η Εντολή και ο τίτλος του συγκεκριμένου επεισοδίου ήταν "Σε στενό οικογενειακό κύκλο". Η 10η Εντολή ήταν μια τηλεοπτική σειρά, που το κάθε επεισόδιο παρουσίαζε διάφορες αληθινές ιστορίες με εγκλήματα που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα.

Για το συγκεκριμένο επεισόδιο, τον ρόλο της Στέλλας Σπυριδάκη ενσάρκωσε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τον ρόλο του Δημήτρη Κίτσου, ο Γιώργος Καραμίχος και για τον ρόλο των παιδιών έπαιξαν η Ιζαμπέλα Κογιεβίνα κι ο Θοδωρής Αντωνιάδης.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram.

Read Next

14 Σεπ 2024

Γκρέις Κέλι: Η γυναίκα που έγραψε μόνη της την κομψή τραγωδία της ζωής της

Πολλές τη μιμήθηκαν αλλά καμμιά ποτέ δεν κατάφερε να αποκτήσει τη sui generis αρχοντιά της και το iconic στυλ της.

14 Σεπ 2024

Μαρίκα Κρεβατά-Γιώργος Γαβριηλίδης: Ο κρυφός έρωτας που κράτησε 40 χρόνια

Μια αληθινή ιστορία αγάπης που κράτησε σχεδόν σαράντα χρόνια.

Περισσότερα από

Stories

13 Σεπ 2024

Κυβέλη Θεοχάρη: Η εγγονή της Κυβέλης ήταν μια σπουδαία ηθοποιός που όλοι την θυμόμαστε από μια μόνο ταινία

Οι θεατρικές και κινηματογραφικές επιτυχίες της εγγονής της μεγάλης πρωταγωνίστριας και οι δημόσιες σχέσεις στο ιδιαίτερο γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου.

13 Σεπ 2024

Κάρολος Κουν: "Πρέπει να πιστεύεις στα θαύματα για να συμβούν θαύματα"

Η ζωή και το έργο μέσα από τα λόγια του ίδιου του Καρόλου Κουν, του "εραστή" του θεάτρου.

12 Σεπ 2024

Το εστιατόριο 3 αστεριών Michelin, "κρύβεται" σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου

Το Geranium βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στα 50 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου.

11 Σεπ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα.

10 Σεπ 2024

30+ χρόνια πριν: Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου σε παραλία του Πηλίου

Μιχάλης Ρέππας - Θανάσης Παπαθανασίου: Μια σχέση ζωής.

09 Σεπ 2024

"Έκανα μια έκφυλη πράξη και ζητώ συγγνώμη": Ο Χιου Γκραντ & η Λιζ Χάρλεϊ έζησαν έναν παράφορο έρωτα

Ο πρωταγωνιστής του μεγαλύτερου σκανδάλου των 90s, έζησε μια ιστορία αγάπης με απιστίες, σκάνδαλα & τρελό έρωτα

08 Σεπ 2024

Έλενα Ακρίτα: Νύφη στον πρώτο της γάμο

Κι όμως η Έλενα Ακρίτα, πριν τον Κώστα Αρζόγλου και τον Γιώργο Κυρίτση, υπήρξε παντρεμένη με τον συγκοινωνιολόγο Νάσο Κόκκινο.

08 Σεπ 2024

Τον αποκαλούσε "πατέρα": Η άγνωστη σχέση της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Φίλιππου

"Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν λογικό άνθρωπο να αφήνει εσένα για την Καμίλα".