ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Καίτη Λαμπροπούλου: Η ξεχωριστή φιλία της με την Αλίκη και η άγνωστη σχέση της με την ταινία Μανταλένα

Η υπέροχη ηθοποιός που όλοι αγαπήσαμε μέσα από την ατάκα της "31 κι ορκίζομαι".

Την Καίτη Λαμπροπούλου όλοι την γνωρίζουμε. Όλοι την αγαπήσαμε μέσα από τις ελληνικές ταινίες, που -ευτυχώς- παίζονται και ξαναπαίζονται και έτσι ένα σημαντικό κομμάτι πολιτιστικής κληρονομιάς είναι ακόμα ζωντανό. Αλλοτε ως γλυκιά, καλή και χαριτωμένη, όπως στην ταινία "Η Αλίκη στο Ναυτικό" κι άλλοτε ως στριμμένη, όπως στη "Σωφερίνα", η σύζυγος του δημοσιογράφου και συγγραφέα Γεώργιου Ρούσου, ταύτισε μεγάλο μέρος της καριέρας της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elena’s Diary Blog (@elenasdiary_blog)

Η Καίτη Λαμπροπούλου γεννιέται στις 26 Αυγούστου 1926 στους Επιβάτες της Θράκης, μεγάλωσε όμως στην Αθήνα. Ήταν το δεύτερο από τα τρία παιδία ενός εμπόρου, ο οποίος παίρνει σχεδόν αμέσως μετά τη γέννηση της Καιτούλας την οικογένειά του και μετακομίζουν στην Κωνσταντινούπολη για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Πέντε χρόνια αργότερα, η ευκατάστατη φαμίλια επιστρέφει στην Αθήνα και εγκαθίσταται οριστικά στο κέντρο της πόλης. Η μικρή έχει κολλήσει το μικρόβιο της υποκριτικής και μαθήτρια ακόμα, 16 χρονών παιδί, περνά το 1942 το κατώφλι του νεοσύστατου Θεάτρου Τέχνης και μαθητεύει στα κρυφά κοντά στον Κάρολο Κουν! Ο οποίος τη δέχτηκε αμέσως ως εξαιρετικό ταλέντο και την περιέλαβε μάλιστα στην πρώτη ποτέ παράσταση του θεάτρου του, την "Αγριόπαπια" του Ίψεν.

Με την "Αγριόπαπια" του Ιψεν στο Θέατρο Τέχνης έκανε το ντεμπούτο της και με το θέατρο του Κουν συνεργάστηκε επί μακρώ σε πολλά έργα, μεταξύ των οποίων τα "Σουάνεβιτ", "Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε", "Βρικόλακες" κ.ά. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Εθνικό "Ζητείται υπηρέτης", "Το φιντανάκι", "Κατά φαντασίαν ασθενής", "Στρατηγήματα εραστών", "Λοκαντιέρα", "Ο κουρέας της Σεβίλλης", "Καινούργια ζωή", "Φοιτητές", "Το χαλάζι", "Οπως με θες" και άλλο.

Μετά βρέθηκε στο ελεύθερο θέατρο _σειρά έργων ακολούθησαν στο κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο της εποχής, από το Ονειρο Θερινής Νυκτός" ως το "Ο Μιμίκος και η Μαίρη", από τα ιστορικά έργα του Ρούσσου με τη "Βασίλισσα Αμαλία" ως τα μιούζικαλ, πάντα της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Ο κινηματογράφος μπήκε στη ζωή της το 1951 με το μελό "Το παιδί μου πρέπει να ζήσει" και συνέχισε, ξεχωρίζοντας ως φίλη, μητέρα, αντίζηλος ή νύφη της Αλίκης Βουγιουκλάκη, παίζοντας σε περισσότερες από είκοσι ταινίες ενώ στη μικρή οθόνη έδωσε το παρών σε πολλές σειρές ("Βασίλισσα Αμαλία", "Αναδυομένη", "Τυχεροί και άτυχοι", "Μυστικοί αρραβώνες"….).

Ο γάμος με τον συν-σημιουργό της Μανταλένας

Η Καίτη Λαμπροπούλου παντρεύτηκε -φορώντας νυφικό από τη Νταίζη Αντωνοπούλου- σε μικρή ηλικία το Γιώργο Ρούσσο, δημοσιογράφο, ιστορικό και θεατρικό συγγραφέα, που οι περισσότεροι τον γνωρίζουν απο τη ”Μανταλένα”. Ήταν ο σεναριογράφος της ταινίας, γυρισμένη στην Αντίπαρο που ήταν και ο τόπος καταγωγής του. Η γυναίκα του, η γλυκειά Καιτούλα, τον λάτρευε. Συνέχιζε να τον λατρεύει και μετά το ”φευγιό” του, το 1984, και πάντα υπήρξε το σημείο αναφοράς της. Από τις 31 Ιανουαρίου 2011, είναι για πάντα μαζί.

Read Next

12 Σεπ 2024

Το εστιατόριο 3 αστεριών Michelin, "κρύβεται" σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου

Το Geranium βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στα 50 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου.

Περισσότερα από

Stories

11 Σεπ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα.

10 Σεπ 2024

30+ χρόνια πριν: Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου σε παραλία του Πηλίου

Μιχάλης Ρέππας - Θανάσης Παπαθανασίου: Μια σχέση ζωής.

09 Σεπ 2024

"Έκανα μια έκφυλη πράξη και ζητώ συγγνώμη": Ο Χιου Γκραντ & η Λιζ Χάρλεϊ έζησαν έναν παράφορο έρωτα

Ο πρωταγωνιστής του μεγαλύτερου σκανδάλου των 90s, έζησε μια ιστορία αγάπης με απιστίες, σκάνδαλα & τρελό έρωτα

08 Σεπ 2024

Έλενα Ακρίτα: Νύφη στον πρώτο της γάμο

Κι όμως η Έλενα Ακρίτα, πριν τον Κώστα Αρζόγλου και τον Γιώργο Κυρίτση, υπήρξε παντρεμένη με τον συγκοινωνιολόγο Νάσο Κόκκινο.

08 Σεπ 2024

Τον αποκαλούσε "πατέρα": Η άγνωστη σχέση της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Φίλιππου

"Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν λογικό άνθρωπο να αφήνει εσένα για την Καμίλα".

08 Σεπ 2024

Η σπάνια φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνα με πολύ μακριά μαλλιά

Κι όμως πριν το θρυλικό Pixie Cut, που τάραξε τα συμβατικά πρότυπα στη δεκαετία του ’90, η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε μακριά μαλλιά

08 Σεπ 2024

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης: Ο υπάλληλος που μια ζεστή μέρα στη ΔΕΘ, ανακάλυψε τον φραπέ

Με την Έκθεση η πόλη, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, νιώθοντας έστω για λίγο, πως η συμπρωτεύουσα έχει πρωτεύουσα σημασία.

08 Σεπ 2024

Λέλα Καραγιάννη: Η πολύτεκνη μάνα της Αντίστασης

Η ηρωίδα-κατάσκοπος Λέλα Καραγιάννη στις 8 Σεπτεμβρίου 1944 εκτελέστηκε από τα γερμανικά στρατεύματα μαζί με άλλους συναγωνιστές της λίγες μέρες πριν από την Απελευθέρωση.

07 Σεπ 2024

"Όταν βγήκα ραντεβού με τη μαθήτριά μου Βούλα Ζουμπουλάκη, την άλλη μέρα παραιτήθηκα από το Εθνικό"

Ο μεγάλος ηθοποιός Δημήτρης Μυράτ είχε μια όμορφη ερωτική ιστορία με την μαθήτριά του Βούλα Ζουμπουλάκη.