ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα "παράξενα" αξιοθέατα της Ελλάδας που δεν έχει αποκαλύψει ποτέ κανείς

Αυτά τα 3 αξιοθέατα αξιολογήθηκαν με βάση τη σπανιότητα και τη δυσκολία καταγραφής.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα, που είναι γεμάτη με διάφορα αξιοθέατα και μνημεία, τα οποία γίνονται πόλος έλξης για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμου, προκειμένου να τα δουν και να τα θαυμάσουν. Υπάρχουν κάποια αξιοθέατα τα οποία είναι πιο γνωστά, αλλά όχι τόσο και υπάρχουν και αυτά που δεν τα έχουν αποκαλύψει ακόμα, μέχρι τώρα...

Η ομάδα του Up Stories, μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να καταγράψει 3 εντυπωσιακά αξιοθέατα της Ελλάδας, σχεδόν άγνωστα στον κόσμο, και να τα φέρει στο προσκήνιο εξαιτίας της ομορφιάς τους, αλλά και της σπανιότητας και της δυσκολίας στην ανάδειξή τους. Ποια είναι όμως αυτά;

Τα 3 πιο εντυπωσιακά και άγνωστα αξιοθέατα της Ελλάδας

#1. Το ναυάγιο του τσιμεντόπλοιου

Το ναυάγιο που βρίσκεται στα Λιχαδονήσια είναι κατασκευασμένο από τσιμέντο (Οπλισμένο σκυρόδεμα) και όχι από ξύλο η σίδερο όπως έχουμε συνηθίσει να είναι τα καράβια στις μέρες μας. Πρόκειται για μια τεχνολογία που είχε αναπτύξει ο Γερμανικός Στρατός κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εξυπηρετούσε τόσο στον χρόνο παραγωγής ενός τέτοιου είδους πλοίου. Όσο και στην έλλειψη χάλυβα εκείνη την εποχή. Το ναυάγιο του τσιμεντόπλοιου "PIONEER I” βρίσκεται στον βυθό της συγκεκριμένης περιοχής από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι πληροφορίες αναφέρουν πως όταν βομβαρδίστηκε ήταν φορτωμένο με πολεμικό υλικό το οποίο προοριζόταν για τον ανεφοδιασμό των κατεχόμενων νησιών καθώς και την αποστολή εφοδίων στα Afrika Corps. Τα τσιμεντόπλοια καθελκύονταν στην "Γερμανική σκάλα" στον Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα το ανώτερο τμήμα του ναυαγίου βρίσκεται στα 9 μέτρα βάθος και φτάνει τα 16 μέτρα. Μάλιστα ήταν το μοναδικό πλοίο στη Μεσόγειο που ήταν κατασκευασμένο από τσιμέντο.

#2. Η βυθισμένη γέφυρα της Ιτέας

Ακριβώς έξω από την πόλη της Ιτέας, μπορεί κανείς να δει δύο όμορφα νησάκια. Στην αρχαιότητα, ο Άγιος Αθανάσιος συνδεόταν με το γειτονικό νησί του Αγίου Κωνσταντίνου με τεχνητή πέτρινη γέφυρα. Η γέφυρα είχε μήκος 210 μέτρα.

Σήμερα, ένα μέρος της πέτρινης κατασκευής φαίνεται στον βυθό της θάλασσας. Σύμφωνα με ειδικούς, αυτή η πέτρινη κατασκευή ήταν μια προβλήτα από πέτρες 20-60 κιλών και είχε πλάτος μόλις 4 μέτρα. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, χτίστηκε από τους κατοίκους της περιοχής κατά τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ενώ μια άλλη άποψη είναι ότι χτίστηκε αρκετούς αιώνες νωρίτερα και βυθίστηκε μετά από μια γεωλογική αλλαγή στην περιοχή.

#3.Το Δρακόσπιτο της Όχης

Το δρακόσπιτο στην κορυφή του Όχη, στην Εύβοια, ανακαλύφτηκε πρώτη φορά το 1797 από τον Άγγλο γεωγράφο Μ.Π. Χώκινς, o οποίος όταν το αντίκρισε πίστευε ότι ήταν αρχαίος ναός. Το 1959 ο καθηγητής Ν. Μουτσόπουλος ανακάλυψε κάτω από το κτίριο θραύσματα μελανόμορφων, αγγεία, όστρακα, λυχνάρια. Τα περισσότερα ευρήματα χρονολογούνται από τα αρχαϊκά και τα ρωμαϊκά χρόνια, ενώ το παλαιότερο εύρημα που ανακάλυψε ήταν μια επιγραφή σε ένα όστρακο που βρέθηκε στον εξωτερικό χώρο του κτίσματος.

Μέχρι σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί από ποιους δημιουργήθηκαν τα πέτρινα κτίρια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι κατασκευαστές ήταν γνώστες στατικής και της κυκλώπειας τεχνικής. Ίσως ήταν οι Κάρες σκλάβοι που εργάζονταν στα λατομεία της περιοχής ή οι Δρύοπες, πανάρχαια φυλή που εγκαταστάθηκε το 1.200 π.Χ. στο νότιο τμήμα της Εύβοιας και ίδρυσε πόλεις, μετά τον διωγμό της από την περιοχή του Παρνασσού.

Ο ερευνητής Εμ. Έλριτς, ο οποίος ερεύνησε τα αρχαία κτίσματα θεωρούσε πως τα δρακόσπιτα οικοδομήθηκαν σίγουρα από τους Δρύοπες προς τιμήν του Δία και της γυναίκας του Ήρας. Το γεγονός πως βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα αρχαία λατομεία της περιοχής προσθέτει μια ακόμα εκδοχή, σύμφωνα με την οποία κατασκευάστηκαν από τους λατόμους ως ιερά που προς τιμήν του Ηρακλή, που θεωρούταν ο προστάτης τους.

Δείτε αναλυτικά εικόνες από τα αξιοθέατα

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

23 Σεπ 2024

Φρόιντ και Ελλάδα: Η σχέση που σφράγισε τη ζωή και το έργο του πατέρα της ψυχανάλυσης

Στις 23 Σεπτεμβρίου 1939, ο κορυφαίος αυστριακός επιστήμονας θα αφήσει την τελευταία του πνοή στο Λονδίνο, χτυπημένος από τον καρκίνο.

23 Σεπ 2024

Διδώ Σωτηρίου: "Κοιμήθηκαν αποβραδίς νοικοκυραίοι στον τόπο τους και ξύπνησαν φυγάδες"

Ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημα "Οι νεκροί περιμένουν". Της μεγάλης μυθιστοριογράφου και δημοσιογράφου που απεβίωσε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

22 Σεπ 2024
22 Σεπ 2024

Άννα Καρίνα: Το απόλυτο icon της Nouvelle Vague

Η Άννα Καρίνα ήταν και θα μείνει για πάντα το απόλυτο πρόσωπο της Nouvelle Vague, κυρίως μέσα από την παρουσία της στις ταινίες του Ζαν Λικ Γκοντάρ.

21 Σεπ 2024

Μπιλ Μάρεϊ: Γιατί δεν τον αγαπάει πια το Χόλιγουντ;

"Ό,τι κι αν κάνεις, να δίνεις πάντα το 100%. Εκτός κι αν δίνεις αίμα". Σήμερα κλείνει τα 74.

21 Σεπ 2024

Λέοναρντ Κοέν:Τα τραγούδια, η ζωή του και η Ύδρα που λάτρεψε

"Είμαι έτοιμος να πεθάνω, ελπίζω να μην είναι πολύ άβολο", έλεγε σε μια συνέντευξή του.

21 Σεπ 2024

Χέδερ Λόκλιαρ: Η τραγική ιστορία της "Αμάντα" του "Melrose Place"

Η "αγαπημένη ξανθιά" των Αμερικανών και η κατάρρευση ενός ειδώλου.

21 Σεπ 2024

Η άγνωστη ιστορία το πρώτου emoji "SMILEY"

Πριν από 42 χρόνια δημιουργήθηκε το πρώτο "smiley".

19 Σεπ 2024

Όταν ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις χώρισε την Ιζαμπέλ Ατζανί με φαξ... τη στιγμή που έμαθε ότι περιμένουν παιδί

Ο Ντάνιελ Μάικλ Μπλέικ Ντέι-Λιούις - "σερ" από το 2014 - γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1957 στο Λονδίνο.

19 Σεπ 2024

Τζάκι Κόλινς: Η διάσημη συγγραφέας που έζησε στη σκιά της αδελφής της Τζόαν Κόλινς

Η αδελφή της Τζόαν Κόλινς έγραψε 32 μυθιστορήματα και πούλησε 500 εκατομμύρια βιβλία, γράφοντας για τις κρυφές αμαρτίες των πλουσίων και διασήμων. Και δεν ήταν και πολύ αγαπημένες με την διάσημη αδελφή της.

18 Σεπ 2024

60 χρόνια πριν: Όταν η Άννα Μαρία παντρευόταν με ιβουάρ νυφικό τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ στην Μητρόπολη Αθηνών

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964 πραγματοποιήθηκαν οι βσιλικοί γάμοι στην Μητρόπολη Αθηνών.

18 Σεπ 2024

Όταν ο γνωστός κωμικός Γιάννης Γκιωνάκης πυροβόλησε την σύντροφό του Αφροδίτη Κοζανιτά

Το ερωτικό σκάνδαλο της δεκαετίας του ’80 με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Γκιωνάκη, 40 χρόνια πριν.