ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τζάκι Κόλινς: Η διάσημη συγγραφέας που έζησε στη σκιά της αδελφής της Τζόαν Κόλινς

Η αδελφή της Τζόαν Κόλινς έγραψε 32 μυθιστορήματα και πούλησε 500 εκατομμύρια βιβλία, γράφοντας για τις κρυφές αμαρτίες των πλουσίων και διασήμων. Και δεν ήταν και πολύ αγαπημένες με την διάσημη αδελφή της.

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2015, η Τζάκι Κόλινς έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό People. "Εγραψα πέντε βιβλία μετά τη διάγνωσή μου. Έζησα τη ζωή μου, ταξίδεψα σε όλο τον κόσμο, δεν ακύρωσα περιοδείες και κανένας έως τώρα δεν γνώριζε τίποτα…", συνέχισε, εξομολογούμενη ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού εδώ και εξήμισι χρόνια. "Τώρα θέλω να σώσω τις ζωές άλλων ανθρώπων". Μόλις πέντε ημέρες αργότερα και λίγες ημέρες πριν από τα 78α γενέθλιά της η βρετανικής καταγωγής συγγραφέας και αδελφή της ηθοποιού Τζόαν Κόλινς άφησε την τελευταία της πνοή στο Λος Αντζελες, όπου ζούσε μόνιμα από τη δεκαετία του 1980.

Η επιλογή της καλιφορνέζικης πόλης δεν ήταν τυχαία, αφού η Κόλινς πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχημένης καριέρας της απαθανατίζοντας με γλαφυρότητα τη ζωή, τους έρωτες και τις κρυφές αμαρτίες των πλουσίων και των διασήμων.

Μια γεμάτη ζωή

Η Τζάκι Κόλινς έγραψε 32 μυθιστορήματα και πούλησε 500 εκατομμύρια βιβλία κατά τη διάρκεια της καριέρας της, αλλά ανεξάρτητα από το πόσες λαμπερές πρωταγωνίστριες δημιούργησε καμία δεν ήταν τόσο σπουδαία όσο η ίδια η συγγραφέας.

Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Lady Boss: The Jackie Collins Story" η σκηνοθέτης Λόρα Φέρι εξερευνά τη γυναίκα πίσω από τη δημόσια εικόνα της εύπορης και διάσημης μέσα από συνεντεύξεις με τα παιδιά της Τζάκι Κόλινς, την αδερφή της, γνωστή ηθοποιό Τζόαν Κόλινς, τους φίλους της και τους συναδέλφους της.

Η συγγραφέας, προσπάθησε όπως και η Τζόαν, να κατακτήσει το Χόλιγουντ. Όταν αυτό δεν πέτυχε, η Τζάκι Κόλινς το 1968 και μετά από έναν αποτυχημένο γάμο έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο "The World Is Full of Married Men" (Ο κόσμος είναι γεμάτος από παντρεμένους άνδρες). Το βιβλίο είχε θέμα τις εξωσυζυγικές σχέσεις και απαγορεύτηκε στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.

Καθώς περνούσαν τα χρόνια με τη συγγραφή είδε τη φήμη της να φτάνει στα ύψη. Μετακόμισε στο Λος Άντζελες και κυκλοφόρησε μία σειρά βιβλίων με την αγαπημένη της ηρωίδα, Λάκι Σαντάντζελο συμπεριλαμβανομένων των "Chances" το 1981 και του "Lady Boss" το 1990.

"Αναζητούσα να κάνω μία νέα ταινία και ήθελα να έχει θέμα μία υπέροχη γυναίκα" δήλωσε η Λόρα Φέρι στο BBC σύμφωνα με το ΑΠΕ, διευκρινίζοντας ότι την προσέγγισαν οι κόρες της Τζάκι Κόλινς και ενθουσιάστηκε με την προοπτική να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της.

Το μυθιστόρημά της Τζάκι Κόλινς "Hollywood Wives", που πούλησε 15 εκατομμύρια αντίτυπα, ήταν μια σαφής ματιά στην Τίνσελταουν του Λος Άντζελες.

Όταν μίλησα με τις φίλες της Τζάκι στο Χόλιγουντ, είπαν ότι όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο, είχαν σχηματιστεί ουρές στις οποίες περίμεναν οικιακοί βοηθοί έξω από τα βιβλιοπωλεία, ανέφερε η σκηνοθέτης. "Τις είχαν στείλει για να πάρουν τα βιβλία οι πραγματικές "σύζυγοι του Χόλιγουντ" για να διαβάσουν αν τις είχε συμπεριλάβει στο βιβλίο. Εν μέρει ήθελαν να είναι στις σελίδες, αλλά έτρεφαν και φόβο, διευκρίνισε.

Η Τζάκι Κόλινς έγραφε με συνέπεια για γυναικείους χαρακτήρες η Λάκι Σαντάντζελο, που ήταν σχεδόν υπεράνθρωπος. Ήταν ένας φεμινιστικός κόσμος παραμυθιού και κυνηγούσε και η ίδια αυτόν τον κόσμο, κυνηγούσε ένα όνειρο" τόνισε η Λόρα Φέρι.

Ζώντας στη σκιά της αδελφής της, Τζόαν

"Υποτίθεται ότι πρέπει να είμαστε αφοσιωμένες η μία στην άλλη και να μην διαφωνούμε ποτέ μόνο και μόνο επειδή είμαστε αδερφές;", είχε αποκαλύψει πέρυσι στο People, η 91 ετών σήμερα Τζόαν. Στη βιογραφία της Behind The Shoulder Pads: Tales I Tell My Friends, που κυκλοφόρησε πέρυσι, η Τζοαν μιλάει για την περίπλοκη σχέση της με την αείμνηστη αδερφή της και για το πώς ο θάνατός της την άφησε να αισθάνεται ημιτελής.

"Παρόλο που ο Τύπος και οι κουτσομπόλες έχουν μηρυκάσει για τη σχέση μεταξύ της αδερφής μου Τζάκι και εμένα, μου αρέσει να πιστεύω ότι ήταν απλώς μια φυσιολογική "αδελφική αντιπαλότητα"", έγραψε σε ένα απόσπασμα που μοιράστηκε με το PEOPLE. "Είναι αρκετά συνηθισμένο μεταξύ αδελφών πάρτε για παράδειγμα τα βασιλικά αδέλφια Γουίλιαμ και Χάρι και τις αδελφές Μπουβιέ."

Η Τζόαν αποκάλυψε ότι έμαθε για αυτή την αντιπάθεια που είχε η αδελφή της εναντίον της, μέσα από το ντοκιμαντέρ Lady Boss. Στην ταινία, η Τζάκι ισχυρίστηκε ότι μισούσε να είναι γνωστή ως "μικρή της αδερφή μου" και να ζει στη σκιά μου.

"Δυστυχώς, το ντοκιμαντέρ της Τζάκι αποκάλυψε ότι είχε αγανακτήσει που την προώθησαν ως "μικρή μου αδερφή" στον κινηματογράφο και στο θέατρο". Μέσα στην απελπισία της να

"δημιουργήσει" ενα δικό της όνομα, η Τζάκι "επέμεινε" να την αποκαλούν με το όνομα του συζύγου της "Τζάκι Λέρμαν".

"Ωστόσο, συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να πουλήσει βιβλία με αυτό το όνομα". Το είπα σε αυτήν και στον σύζυγό της Όσκαρ. Είσαι η Τζάκι Λέρμαν για χρόνια γιατί δεν ήθελες να σε κάνουν γνωστή ως αδερφή μου. Καταλαβαίνεις ότι σε όλες τις συνεντεύξεις που κάνεις θα σε ρωτήσουν για μένα; Ο Όσκαρ συμφώνησε και είπε: "Θέλουμε το βιβλίο να γίνει μπεστ σέλερ. Δεν έχει σημασία πώς το κάνουμε."

"Ωστόσο παρά τις διαφορές μας όταν πέθανε η Τζάκι, ο Πέρσι κι εγώ, όπως ο αδερφός μας ο Μπιλ, οι τρεις κόρες, τα έξι εγγόνια, οι τρεις γαμπροί της Τζάκι και αμέτρητοι άλλοι φίλοι και οικογένεια, στεναχωρηθήκαμε πολύ και μας λείπει αφόρητα". κατέληξε η Τζόαν Κόλινς.

Διαβάστε Επίσης

Read Next

18 Σεπ 2024

Όταν ο γνωστός κωμικός Γιάννης Γκιωνάκης πυροβόλησε την σύντροφό του Αφροδίτη Κοζανιτά

Το ερωτικό σκάνδαλο της δεκαετίας του ’80 με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Γκιωνάκη, 40 χρόνια πριν.

18 Σεπ 2024

Γκρέτα Γκάρμπο: "Μιλάω μόνη μου, στον εαυτό μου"

Η Γκρέτα Γκάρμπο μιλάει για τη ζωή με την κατάθλιψη μέσα από 36 επιστολές.

Περισσότερα από

Stories

17 Σεπ 2024

40 χρόνια πριν η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ έδωσαν το πρώτο τους φιλί

Ένα ξεχασμένο αλλά πολύ δυνατό ειδύλλιο που κράτησε 7 χρόνια.

17 Σεπ 2024

57 χρόνια πριν: O γάμος του Διονύση Σαββόπουλου με την αγαπημένη του Άσπα ήταν λιτός και κομψός

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η σύζυγός του, Ασπασία Αραπίδου, ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας στις 28 Οκτωβρίου του 1967.

16 Σεπ 2024

Όταν η Μαρία Κάλλας ήταν 108 κιλά και έγραφε συνταγές για να νιώθει χορτασμένη

Η μάχη με τα κιλά της και οι ανελέητες δίαιτες της μεγάλης ντίβας που απεβίωσε 16 Σεπτεμβρίου 1977.

14 Σεπ 2024

Γκρέις Κέλι: Η γυναίκα που έγραψε μόνη της την κομψή τραγωδία της ζωής της

Πολλές τη μιμήθηκαν αλλά καμμιά ποτέ δεν κατάφερε να αποκτήσει τη sui generis αρχοντιά της και το iconic στυλ της.

14 Σεπ 2024

Μαρίκα Κρεβατά -Γ ιώργος Γαβριηλίδης: Ο κρυφός έρωτας που κράτησε 40 χρόνια

Μια αληθινή ιστορία αγάπης που κράτησε σχεδόν σαράντα χρόνια.

13 Σεπ 2024

Κυβέλη Θεοχάρη: Η εγγονή της Κυβέλης ήταν μια σπουδαία ηθοποιός που όλοι την θυμόμαστε από μια μόνο ταινία

Οι θεατρικές και κινηματογραφικές επιτυχίες της εγγονής της μεγάλης πρωταγωνίστριας και οι δημόσιες σχέσεις στο ιδιαίτερο γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου.

13 Σεπ 2024

Κάρολος Κουν: "Πρέπει να πιστεύεις στα θαύματα για να συμβούν θαύματα"

Η ζωή και το έργο μέσα από τα λόγια του ίδιου του Καρόλου Κουν, του "εραστή" του θεάτρου.

12 Σεπ 2024

Το εστιατόριο 3 αστεριών Michelin, "κρύβεται" σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου

Το Geranium βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στα 50 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου.