ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Νίκη Λινάρδου: H πρωταγωνίστρια που ζήλευε περισσότερο απ όλες η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ο γάμος με τον Σακελλάριο, η κόντρα με τη Βουγιουκλάκη και το ξαφνικό τέλος της.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 έφυγε από τη ζωή η Νίκη Λινάρδου. Η ηθοποιός και παραγωγός, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Ανδρονίκη Κούλα, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1939. Ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια στα μπαλέτα του Μανώλη Καστρινού, συμμετέχοντας σε θεατρικές παραστάσεις. Εκεί υιοθέτησε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο "Μπέμπη Κούλα", το οποίο κράτησε για αρκετά χρόνια.

Το 1954 συμμετείχε στην επιθεώρηση "Όσα Παίρνει ο Άνεμος", στο θέατρο Περοκέ, όπου γνωρίστηκε με τον Αλέκο Σακελλάριο, που ήταν αυτός που την προέτρεψε να στρέψει το ενδιαφέρον της στην πρόζα. Έτσι, έδωσε εξετάσεις και πήρε άδεια ως εξαιρετικό ταλέντο, ενώ στη συνέχεια έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου "Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο".

Ακολούθησαν πολλές ακόμη, όπως: "Ο Ηλίας του 16ου", στην οποία άλλαξε και το όνομά της σε Νίκη Λινάρδου, "Ο θησαυρός του μακαρίτη", "Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο", "Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες", "Τα κίτρινα γάντια", "Υπάρχει και φιλότιμο", "Όταν λείπει η γάτα", "Θα σε κάνω βασίλισσα", "Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του", "Καλώς ήρθε το δολάριο".

Η κόντρα της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Νίκη Λινάρδου, υπήρξε η δεύτερη σύζυγος του Αλέκου Σακελλάριου και η μούσα του μιας και ήταν αυτός που τη βοήθησε να καθιερωθεί στον κινηματογράφο και το θέατρο. Ο Σακελλάριος λοιπόν συνήθιζε να λέει για τη σύζυγό του ότι είναι η "νέα Αλίκη" γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στην "παλιά" Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Μάλιστα η πρώτη σύγκρουση ήρθε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο" στην οποία η Νίκη Λινάρδου υποδύεται μία συμμαθήτρια της Αλίκης. Ο Σακελλάριος έκανε περισσότερα πλάνα στη σύζυγό του και όχι στην Αλίκη, κάτι που η Βουγιουκλάκη πρόσεξε και το είπε στον Φίνο. Το αποτέλεσμα ήταν ο Σακελλάριος να ξαναγυρίσει τις σκηνές και φυσικά να τσακωθεί με την πρωταγωνίστριά του. "Δεν θα μου πεις εσύ ένα σκ@@ο πώς θα κάνω τη δουλειά μου" φέρεται να είχε πει στην Αλίκη.

Ένα άλλο περιστατικό, συνέβη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του "Η Αλίκη στο Ναυτικό". Η Λινάρδου παρακολουθούσε τα γυρίσματα και συνήθιζε να κοροϊδεύει τη Βουγιουκλάκη για τον τρόπο που χόρευε. Η Αλίκη φυσικά έγινε έξαλλη και απείλησε ότι δεν θα συνεχίσει τα γυρίσματα αν δε φύγει η Λινάρδου από το πλατό. Όπως και έγινε.

Η καριέρα "πίσω από τις κάμερες

Η Ντίνα Λινάρδου παντρεύτηκε με τον Αλέκο Σακελλάριο το 1969 και όλοι πίστευαν ότι αυτός ο έρωτας θα κρατήσει για πάντα. Παρ'ολα αυτά, έπειτα από 10 χρόνια έγγαμου βίου, το ζευγάρι αποφάσει να ακολουθήσει χωριστούς δρόμους. Ο Αλέκος Σακελλάριος ήταν εκείνος που προέτρεψε την όμορφη ηθοποιό να μεταπηδήσει στη νεοσύστατη τότε τηλεόραση ως παραγωγός διαφόρων σειρών και εκπομπών.

Ετσι, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η Νίκη Λινάρδου, αποσύρθηκε από την υποκριτική και ξεκίνησε να εργάζεται πίσω από τις κάμερες, στο χώρο της τηλεοπτικής παραγωγής.

Από τις πρώτες δουλειές της ήταν στο σίριαλ της ΕΡΤ "Μια Αθηναία στην Αθήνα", με πρωταγωνίστρια τη Ρένα Βλαχοπούλου, όπου εργάστηκε ως διευθύντρια παραγωγής. Υπέγραψε επίσης την παραγωγή των μουσικοχορευτικών εκπομπών "Τραγουδώντας, γελώντας, χορεύοντας" και "Απ’ τον παππού στον εγγονό", του τηλεπαιχνιδιού "Τόμπολα γνώσεων", της εκπομπής "Η επιθεώρηση του χθες και του σήμερα" και της παιδικής σειράς της ΕΤ1 "Ο Επ και η παρέα του".

Το 2012 διαγνώστηκε με καρκίνο και πέθανε σε διάστημα μόλις 20 ημερών. Έφυγε από τη ζωή στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 σε ηλικία 73 ετών.

Read Next

25 Σεπ 2024

Ξέρεις πώς είναι να δουλεύεις για έναν κροίσο;

Ο Μπράιαν Ντάνιελ, προσωπικός βοηθός δισεκατομμυριούχων μας αποκαλύπτει (κάποια) από τα μυστικά των κροίσων.

25 Σεπ 2024

Χέδερ Λόκλιαρ: Η τραγική ιστορία της "Αμάντα" του "Melrose Place"

Η "αγαπημένη ξανθιά" των Αμερικανών και η κατάρρευση ενός ειδώλου που σήμερα κλείνει τα 62.

Περισσότερα από

Stories

25 Σεπ 2024

8 χρόνια πριν, η Ράνια Τζίμα φόρεσε το ονειρεμένο minimal νυφικό που είναι ιδανικό για τις νύφες που παντρεύονται με πολιτικό γάμο

Το εντυπωσιακό bridal look της Ράνιας Τζίμα τοι 2016 αποτελεί έμπνευση για τις σύγχρονες νύφες.

24 Σεπ 2024

Μαίρη Χελιώτη | Ο δικός της fashion κόσμος σε ένα τυπικό 24ωρο

"Οι καλές ανθρώπινες σχέσεις είναι πηγή έμπνευσης και σε συνδυασμό με τον μοναδικό παλμό της πόλης μας αποτελούν ευλογία στη ζωή μας" σημειώνει η Μαίρη Χελιώτη.

24 Σεπ 2024

21 θανάσιμες μαχαιριές: Το χρονικό της συγκλονιστικής δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου

Ήταν 4 Ιουνίου του 2008, πριν από δεκατρία χρόνια, όταν η είδηση έσκασε σαν βόμβα.

24 Σεπ 2024

Έχασε 11 από τα 21 παιδιά του- Ο φιλάνθωπος οραματιστής Άρθουρ Γκίνες και η τραγική του ιστορία

Η οικογένεια Γκίνες εξακολουθούσε να βρίσκεται ανάμεσα στις πιο πλούσιες του κόσμου, αλλά την συνοδεύει μια τραγική ιστορία.

24 Σεπ 2024

"Για τη ζήλια, τίποτα δεν είναι πιο τρομακτικό από το γέλιο": Η ταραχώδης ζωή της Φρανσουάζ Σαγκάν

Αποβλήθηκε από το σχολείο επειδή είχε "μια προτομή του Μολιέρου με ένα στρινγκ". Αγάπησε άντρες και γυναίκες, σημάδεψε τη σύγχρονη λογοτεχνία με άσβεστη φλόγα.

23 Σεπ 2024

Ένα θεματικό πάρκο για την Αρχαία Ελλάδα σε επιμέλεια και σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια

Μυθολογία, Πολιτισμός, Πόλεις-κράτη, Τέχνες, Επιστήμες, Πόλεμοι και η μοναδική ιστορία των Αρχαίων Ελλήνων έρχεται από τις 5 Οκτωβρίου.

23 Σεπ 2024

Friends | Πώς θα ήταν σήμερα η Monica Geller

Τριάντα χρόνια από την ημέρα που προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο των Friends συμπληρώθηκαν στις 22 Σεπτεμβρίου.

23 Σεπ 2024

30 χρόνια πριν- Όταν η Λιάνα Κανέλλη έκανε πασαρέλα για τον Μιχάλη Ασλάνη

Η Λιάνα Κανέλλη, το 1994 έκανε για χάρη του αείμνηστου σχεδιαστή, μια special guest εμφάνιση στην πασαρέλα.

23 Σεπ 2024

Το πρότυπο της μοντέρνας γυναίκας, η μούσα των υπαρξιστών, ευτυχώς υπήρξε

Η τραγουδίστρια Ζιλιέτ Γκρεκό, που έγινε διάσημη ερμηνεύοντας τραγούδια του Λεό Φερέ, του Ζακ Πρεβέρ και του Σερζ Γκενσμπούρ, γεννήθηκε σαν σήμερα.

23 Σεπ 2024

Φρόιντ και Ελλάδα: Η σχέση που σφράγισε τη ζωή και το έργο του πατέρα της ψυχανάλυσης

Στις 23 Σεπτεμβρίου 1939, ο κορυφαίος αυστριακός επιστήμονας θα αφήσει την τελευταία του πνοή στο Λονδίνο, χτυπημένος από τον καρκίνο.