ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το σκάνδαλο P. Diddy: Τα White Parties, o Λεονάρντο και οι celebrities που έχουν χάσει τον ύπνο τους

Tο μακρινό 1998 ένα εισιτήριο για το ετήσιο White Party του Diddy ήταν ό,τι πιο δυσεύρετο στα Hamptons. Σήμερα κάποιοι celebrities εύχονται να μην το είχαν αγοράσει ποτέ.

Στο μακρινό 1998, πολλά χρόνια δηλαδή πριν οι βαριές κατηγορίες "σβήσουν το φως" στη λαμπερή ζωή του πιο διάσημου παραγωγού της hip hop, τα πλούσια πάρτι του Diddy ήταν ένα πολιτιστικό γεγονός με προσκεκλημένους μόνο υπερδιάσημους σταρ. Από την Anna Wintour μέχρι τον Trump και εκατοντάδες άλλους "A-listers, κανείς ποτέ δεν αρνήθηκε την πρόσκληση σε ένα από τα διαβόητα πάρτι του ".

Η Amy DuBois Barnett, συντάκτρια στο Hollywood Reporter, ήταν τότε αρχισυντάκτρια του Honey, ενός περιοδικού για μοντέρνα κορίτσια και είχε παραβρεθεί σε αρκετά από τα διαβόητα Λευκά πάρτι του παραγωγού.

Στα διονυσιακά αυτά συμπόσια του σταρ, παρέλαυναν οι πάντες: καλλιτέχνες, στελέχη μουσικών εταιρειών και μέσων ενημέρωσης, σχεδιαστές μόδας, ηθοποιοί, αστέρες του αθλητισμού, επιχειρηματίες και μοντέλα. Τα φώτα αναβόσβηναν στις σκοτεινές γωνιές του σπιτιού του, καθώς οι σέξι σερβιτόρες με τις μαύρες στολές κερνούσαν μπουκάλια Cristal (σύμβολο χλιδής και πολυτέλειας της εποχής) σε διάφορους VIP. Ξαφνικά, ο DJ χαμήλωνε τη μουσική και ο οικοδεσπότης, ο Puff Daddy (ή Diddy ή Love ή Sean Combs ή ό,τι άλλο προτιμάς) σηκωνόταν όρθιος σε ένα τραπέζι με μικρόφωνο.

Ήταν το εμβληματικό σημείο μιας εποχής όπου η μουσική hip-hop βρισκόταν στο ζενίθ της, μια ισχυρή εποχή κατά την οποία η καλλιτεχνική μπουρζουαζία της μουσικής, της μόδας και του Τύπου, έκανε την Νεοϋορκέζικη pop culture γνωστή σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, μεγάλο μέρος του lifestyle εμπνεόταν από τα White Parties τα οποία πλέον διαμόρφωναν την μόδα της εποχής. Οι σχεδιαστές δημιουργούσαν flashy hip hop σειρές ρούχων, οι DJs ήταν οι πιο δημοφιλείς σταρ της εποχής και τελικά τα χιπ χοπ πάρτι διαμόρφωναν τα trends των '00s.

Και κανείς δεν το έκανε καλύτερα τον Puff Daddy τότε. Με τη συνοδεία του από χορευτές, τους body guards και γενικά όλους τους αυλικούς του ο Puff ήταν ο αστραφτερός αρχηγός της παρδαλής αυτής της διασκέδασης. Ντόναλντ Τραμπ, Άννα Γουίντουρ, Άστον Κούτσερ, Τζένιφερ Λόπεζ, Κιμ Καρντάσιαν. Η λίστα με τα αστέρια και τους διακεκριμένους που συμμετείχαν στο Diddy bash ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο κάθε κόκκινο χαλί του Met Gala και η πρόσκληση εξίσου πολυπόθητη.

"Ο τελευταίος που το έκανε αυτό ήταν ο Τρούμαν Καπότε με το ασπρόμαυρο πάρτι του", θυμάται ο πρώην εκπρόσωπος του Diddy, Ρομπ Σάτερ, σε συνέντευξή του στο The Hollywood Reporter. "Το Νο. 1 ταλέντο του Diddy ήταν ότι είναι αρχηγός στο marketing, ξέρει να προωθεί. Είναι από τη σχολή του Ντόναλντ Τραμπ και ήξερε πώς να τραβήξει την προσοχή". Στα λευκά πάρτι του — με τα προσαρμοσμένα λευκά έπιπλα, τα χιλιάδες φώτα, τους ακροβάτες, τους χορευτές της φωτιάς, τις τόπλες γοργόνες στην πισίνα, την αφθονία αστακού και μπριζόλας τελικά κόστισαν περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000, εκτιμά η Jessica Rosenblum, η επικεφαλής παραγωγός του White Party, στο περιοδικό Ebony. Σύμφωνα πάντως με τον Σάτερ, ο Diddy δεν ξόδεψε ποτέ ούτε ένα δολάριο, είχε πάντα έναν χορηγό".

Τα "Λευκά Πάρτι" που έγιναν "Freak Offs"

Από το 1998 έως το 2009 ο Diddy διοργάνωνε τα περίφημα Λευκά Πάρτι του (White Parties) για να σηματοδοτήσει την παρουσία του στα Χάμπτονς της Νέας Υόρκης. Το όνειρό του τότε ήταν να αναμίξει τον χιπ-χοπ τρόπο ζωής με την ελίτ της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ και – όπως δήλωσε ο ίδιος στην Όπρα Γουίνφρεϊ σε συνέντευξή του το 2006 – "να απογυμνώσω την εικόνα του καθενός και να μας βάλω όλους στο ίδιο χρώμα και στο ίδιο επίπεδο".

Οραματιζόταν τον εαυτό του ως έναν σύγχρονο Τζέι Γκάτσμπι, τον ήρωα του μυθιστορήματος "Ο υπέροχος Γκάτσμπι", τον οποίο πιο πρόσφατα υποδύθηκε στον κινηματογράφο ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, ένας από τους καλεσμένους των Λευκών Πάρτι. Ο Γκάτσμπι ήταν διάσημος για τα πάρτι του, και η αλήθεια είναι ότι ο Diddy δεν υστερούσε στον συγκεκριμένο τομέα.

Στο πρώτο πάρτι, η αρχική λίστα των καλεσμένων έφτανε τα 1.000 άτομα, τα οποία έπρεπε να είναι ντυμένα εξ ολοκλήρου στα λευκά. Στην πορεία τα πάρτι μετακόμισαν από τα Χάμπτονς στο Λος Άντζελες και το Σεν Τροπέ. Ο Diddy χρησιμοποιούσε κάποια από τα πάρτι ως έρανο για διάφορους σκοπούς που υποστήριζε, καταδεικνύοντας την κοινωνική του επιρροή εκείνη την εποχή.

"Το πάρτι μεγάλωναν όλο και περισσότερο, καθώς εταιρικοί χορηγοί έμπαιναν στο παιχνίδι και ο Diddy το χρησιμοποιούσε για να λανσάρει κολόνιες, βότκα, ακόμα και φιλανθρωπικά projects", όπως ανέφερε το περιοδικό GQ το 2016. Το τελευταίο επίσημο Λευκό Πάρτι που έχει καταγραφεί, το 2009, έλαβε χώρα στο Μπέβερλι Χιλς του Λος Άντζελες.

"Θα ακούσατε για τα πάρτι μου. Θέλουν να τα καταργήσουν και να με συλλάβουν, μόνο και μόνο επειδή θέλουμε να περνάμε καλά".

Την παραπάνω πρόβλεψη ο Diddy την έκανε το 1999 στην εκπομπή "Εntertainment Tonight", μιλώντας για τα Λευκά Πάρτι. Το σχετικό απόσπασμα αναδύθηκε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Ωστόσο, αυτό που "καίει" σήμερα των Diddy δεν είναι τα Λευκά Πάρτι, αλλά η μετεξέλιξή τους από το 2009 και μετά (ή, σύμφωνα με την αγωγή της πορνοστάρ Έντρια Ίνγκλις από το 2006 και μετά) σε "Freak Offs", όπως τα αποκαλούσε ο ίδιος.

Πρόκειται για έναν όρο ο οποίος εμφανίζεται 27 φορές στις σελίδες του κατηγορητηρίου και ουσιαστικά αφορά βραδιές οργίων στις οποίες ο Diddy νάρκωνε γυναίκες και τις εξανάγκαζε σε εκτεταμένες σεξουαλικές πράξεις.

Κατά τη διάρκεια των Freak Offs, ο Diddy φέρεται να διένειμε μια ποικιλία ελεγχόμενων ουσιών στα θύματα, συμπεριλαμβανομένης κεταμίνης, MDMA (ecstasy) και GHB (γ-υδροξυβουτυρικό οξύ, κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος), προκειμένου να "κρατήσει τα θύματα υπάκουα και πειθήνια", αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Επισημαίνεται επίσης ότι "κατά τη διοργάνωση αυτών των Freak Offs, ο Diddy με τη βοήθεια των μελών και συνεργατών της Combs Enterprise, μετέφερε και προκάλεσε τη μεταφορά σεξεργατών πέρα από τα σύνορα των πολιτειών και διεθνώς".

Οι Αρχές έχουν αρχίσει να ερευνούν σε βάθος την υπόθεση αυτών των πάρτι, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν ήδη ανακρίνει πάνω από 50 μάρτυρες και έχουν εκδώσει 300 εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με τον γνώστη της μουσικής βιομηχανίας Tom Swoope, ο οποίος μοιράστηκε τις εμπειρίες του από τα White Parties στο YouTube, τα πάρτι χωρίζονταν σε "επίπεδα" πρόσβασης. Υπήρχε η "γενική είσοδος" και σταδιακά οι συμμετέχοντες περνούσαν σε πιο "κλειστά επίπεδα", μέχρι να φτάσουν στο "κέντρο" των γεγονότων, όπου, σύμφωνα με αναφορές, συνέβαιναν οι πιο ακραίες δραστηριότητες. Ο Swoope περιγράφει σκηνές σεξουαλικού εξευτελισμού των καλεσμένων, με την υπόσχεση δισκογραφικών συμβολαίων ή χρημάτων, καθώς και χρήση ναρκωτικών ουσιών, όπως έκσταση και κοκαΐνη.

Σε μια στιγμή, ο Swoope ισχυρίζεται ότι ο Diddy ζήτησε από έναν νεαρό καλλιτέχνη να εκτελέσει μια σεξουαλική πράξη σε έναν σωματοφύλακά του, με αντάλλαγμα 100.000 δολάρια και ένα δισκογραφικό συμβόλαιο, μόνο για να ισχυριστεί αργότερα πως "αστειευόταν". Ο Swoope αναφέρει ότι αποχώρησε από το πάρτι σκεπτόμενος: "Αν αυτό είναι το τίμημα για να είσαι εδώ, δεν θέλω να συμμετέχω σε αυτή τη ζωή".

Read Next

09 Οκτ 2024

1967: Ο Τζον Λένον έρχεται στην Ελλάδα

Οι σπάνιες φωτογραφίες.

09 Οκτ 2024

"Μη με αφήνεις": Ο άντρας που είπε ένα από τα πιο σπαρακτικά και ερωτικά τραγούδια

Ο Ζακ Μπρελ υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του μεταπολεμικού σανσόν. Και ήταν η 9η Οκτωβρίου που τον αποχαιρετίσαμε για πάντα.

Περισσότερα από

Stories

09 Οκτ 2024

Όριαν Εξπρές: Μια ερωτική απογοήτευση ήταν η αφορμή για να γεννηθεί ένας μύθος

Είναι το τρένο των μύθων και της νοσταλγίας κι αυτή είναι η ιστορία του.

08 Οκτ 2024

Έγκλημα και Τιμωρία | Πώς το εμβληματικό μυθιστόρημα έγινε μία από τις πιο εμπορικές παραστάσεις

Ένα χρονικό από την πρώτη μέρα των αναγνώσεων στην Άνδρο έως και την πρεμιέρα του Έγκλημα και Τιμωρία στο θέατρο Πορεία.

08 Οκτ 2024

So long, Marianne | Όταν ο Leonard Cohen ερωτεύτηκε την Marianne Ihlen στα στενά της Ύδρας

Οι δυο τους γνωρίστηκαν (σχεδόν) καρμικά στο νησί του Σαρωνικού με τον απροσδόκητο, μα βαθύ έρωτά τους να αποτυπώνεται στη μικρή οθόνη μέσα από τη σειρά So long, Marianne.

08 Οκτ 2024

Sex And The City | Ο "ντροπιαστικός" ρόλος που αρνήθηκε ο σύζυγος της Sarah Jessica Parker

Ποιον χαρακτήρα θα υποδυόταν ο Matthew Broderick στο Sex And The City;

08 Οκτ 2024

51 χρόνια πριν: Όταν η Μαρινέλλα παντρεύτηκε τον Τόλη Βοσκόπουλο φορώντας τζιν

Ήταν ένα πολύ μοντέρνο ζευγάρι. Και ο ανατρεπτικός τους γάμος το αποδεικνύει.

08 Οκτ 2024

Ποιος σκότωσε τον Κώστα Ταχτσή; H υπόθεση δολοφονίας που σημάδεψε την Ελλάδα

Ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα μυθιστορηματικών διαστάσεων. Ο διακεκριμένος Έλληνας λογοτέχνης γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 1927.

07 Οκτ 2024

41 χρόνια πριν: Άννα Βίσση - Νίκος Καρβέλας στο γάμο τους - το συντηρητικό νυφικό, τα πασουμάκια της νύφης και τα διαφορετικά μαλλιά του γαμπρού

"Εμείς, δε μπορεί να χωρίσουμε. Εμείς μια ζωή θ' αγαπιόμαστε. Εμείς δεν μπορεί να τελειώσουμε έτσι..."

07 Οκτ 2024

Από την φυλακή για εμπόριο ναρκωτικών στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου

Η Έμα Κορονέλ μεγάλωσε σε οικογένεια εμπόρων ναρκωτικών. Παντρεύτηκε τον κατά 32 χρόνια μεγαλύτερο της Ελ Τσάπο. Φυλακίστηκε και τώρα είναι μοντέλο στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.

06 Οκτ 2024

"Επιβίωσα γιατί ήμουν η σκληρότερη όλων": Μπέτι Ντέιβις, μια ασυμβίβαστη και δύσκολη γυναίκα

Έκανε τα πάντα με τον δυσκολότερο τρόπο. Έτσι γράφει η επιτύμβια πλάκα της. Έμεινε στην ιστορία το παροιμιώδες μίσος της για την Τζόαν Κρόφορντ.