ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τζόρτζιο Αρμάνι:" Όταν πέθανε ο Σέρτζιο ένα κομμάτι μου πέθανε μαζί του. Ακόμα δεν ξέρω πώς άντεξα έναν τόσο τεράστιο πόνο"

Ο Τζόρτζιο Αρμάνι στα 90 του χρόνια, μίλησε στην Corriere della Sera, για τους άνδρες της ζωής του και αποκάλυψε πολλά για την σεξουαλικότητά του.

Η τελευταία επίδειξη μόδας του Giorgio Armani για την άνοιξη καλοκαίρι του 2025 αποδείχθηκε ένας εκλεπτυσμένος φόρο τιμής στην ιδέα της διαχρονικής ομορφιάς που χαρακτηρίζει τον ιστορικό ιταλικό οίκο μόδας για δεκαετίες. Σε μια σχεδόν αιθέρια ατμόσφαιρα, το δημιουργικό ταλέντο του αδιαμφισβήτητου κυρίαρχου της μόδας μπόρεσε για άλλη μια φορά να ενορχηστρώσει μια αληθινή συμφωνία κομψότητας. Με την ευκαιρία του νέου show, ο σχεδιαστής έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη και μίλησε για τη σεξουαλικότητά του, τον έρωτα και τους άντρες της ζωής του. Ο Τζόρτζιο Αρμάνι είναι πάντα πολύ μετρημένος όταν αναφέρεται στην ιδιωτική του ζωή και δεν είχε ποτέ σχολιάσει δημόσια τη σεξουαλικότητά του.

Η σιωπή του κράτησε μέχρι αυτή τη συνέντευξη στην Corriere della Sera - εκεί μίλησε για τους άνδρες της ζωής του και την σεξουαλικότητά του.

Οι άντρες που σημάδεψαν τη ζωή του Αρμάνι

Ο Αρμάνι αναφέρθηκε στην πρώτη του σεξουαλική εμπειρία με ένα κορίτσι στο σχολείο, αλλά σημείωσε ότι οι πρώτες έντονες συναισθηματικές του αναμνήσεις ήταν από έναν άνδρα που γνώρισε ένα καλοκαίρι στην κατασκήνωση. Το τι ακριβώς συνέβη δεν είναι σαφές, αλλά συνέχισε λέγοντας: "Ήμουν σε μια ομάδα αγοριών και υπήρχε ένας επόπτης, ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος με τράβηξε αμέσως. Δεν το κατάλαβα πλήρως εκείνη τη στιγμή και δεν το συνέχισα. Αλλά από εκείνη τη στιγμή και μετά, η ζωή μου πήρε διαφορετική τροπή".

"Εκείνη την εποχή δεν έκανα διάκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών. Ήταν απλώς μια έλξη που ένιωθα, κάτι όμορφο: Ανυπομονούσα να βρεθώ κοντά του, να με αγγίξει... Ένιωθα μια τεράστια σύνδεση. Είναι ακόμα μια πολύ συναισθηματική ανάμνηση για μένα".

Η γνωριμία με τον Galeotti και η πορεία προς την κορυφή της μόδας

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ο Armani γνώρισε τον αρχιτέκτονα Sergio Galeotti, γεγονός που σηματοδότησε την αρχή μιας προσωπικής και επαγγελματικής σχέσης που κράτησε πολλά χρόνια. Το 1973, ο Galeotti τον έπεισε να ανοίξει γραφείο στο Μιλάνο, στον αριθμό 37 της Corso Venezia. Αυτό οδήγησε σε μια περίοδο εκτεταμένης συνεργασίας των δύο ανδρών, κατά την οποία ο Armani εργάστηκε ως ανεξάρτητος σχεδιαστής για αρκετούς οίκους μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Allegri, Bagutta, Sicons, Gibò, Montedoro και Tendresse.

Στις 24 Ιουλίου 1975 ίδρυσε την Giorgio Armani S.p.A. στο Μιλάνο, μαζί με τον Galeotti. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς παρουσίασε την πρώτη του συλλογή από ανδρικά ρούχα για την ανοιξη και το καλοκαίρι του 1976 με το δικό του όνομα, ενώ για την ίδια σεζόν δημιούργησε και μια γυναικεία σειρά.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η εταιρεία υπέγραψε μια σημαντική συμφωνία με τη L’Oréal για τη δημιουργία αρωμάτων και καλλυντικών, των Armani Beauty, ενώ εισήγαγε και τις σειρές Armani Junior, Armani Jeans και Emporio Armani. Το 1982 ακολούθησαν τα εσώρουχα, τα μαγιό και τα αξεσουάρ Emporio. Ένα νέο κατάστημα άνοιξε στο Μιλάνο για τη σειρά Emporio και στη συνέχεια εγκαινιάστηκε η πρώτη μπουτίκ Giorgio Armani.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, παρά τον θάνατο του Galeotti το 1985, ο Armani συνέχισε να επεκτείνει τους εμπορικούς ορίζοντες και τις συμφωνίες αδειοδότησης. Άνοιξε την Armani Japan και εισήγαγε μια σειρά γυαλιών οράσεως (1988), κάλτσες (1987), μια συλλογή δώρων (1989) και μια νέα "βασική" σειρά ανδρών και γυναικών για την Αμερική, γνωστή ως A/X Armani Exchange (1991).

Ο μεγάλος έρωτας της ζωής του

Ο Αρμάνι είχε μια μακροχρόνια σχέση με τον συνέταιρό του Σέρτζιο Γκαλεότι, ο οποίος πέθανε από μία ασθένεια που σχετίζεται με το Aids το 1985.

Τζόρτζιο Αρμάνι:" Όταν πέθανε ο Σέρτζιο ένα κομμάτι μου πέθανε μαζί του. Ακόμα δεν ξέρω πώς άντεξα έναν τόσο τεράστιο πόνο"

instagram

"Γνωριστήκαμε κοντά στο νυχτερινό κέντρο Capannina, στη Βερσίλια, όπου ήμουν για διακοπές για μερικές ημέρες. Είδα τον Σέρτζιο στο αυτοκίνητό του και ερωτεύτηκα αμέσως το τοσκανικό του χαμόγελο. Όταν πέθανε, ένα κομμάτι μου πέθανε μαζί του. Ακόμα εκπλήσσομαι που βρήκα μέσα μου την ανθεκτικότητα να αντέξω έναν τόσο τεράστιο πόνο", δήλωσε ο Αρμάνι.

"Έπρεπε να αξιοποιήσω τη δύναμη της θέλησής μου για να αντιμετωπίσω όλο τον πόνο και την οδύνη. Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε δίπλα στον Σέρτζιο στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Και όλα αυτά συνέβησαν την ώρα που η καριέρα μας απογειωνόταν, όταν γινόμασταν γνωστοί, στήναμε την εταιρεία μας, φτάναμε σε παγκόσμια φήμη. Ήταν η στιγμή που κέρδιζα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, τότε αυτό ήταν ένα τεράστιο χτύπημα για μένα".

Ο Αρμάνι είναι σήμερα σε σχέση με τον Λέο Ντελ'Όρκο, τον επικεφαλής του γραφείου ανδρικού στυλ του οίκου μόδας.

Leo Dell'Orcosplash

Giorgio Armani, Silvana Armani και Leo Dell’Orco

Αν και ο Αρμάνι φοράει ένα "υπέροχο δαχτυλίδι με διαμάντι", το ζευγάρι δεν είναι παντρεμένο και ο ίδιος "αδιαφορεί" για να χαρακτηρίσει τι ακριβώς είναι αυτό που μοιράζονται οι δύο άνδρες.

"Το ξανασκέφτομαι και συνειδητοποιώ ότι δεν έχει νόημα να είμαι ερωτευμένος και να του δίνω τόσο λίγο χώρο, γιατί απλά δεν έχω τόσο πολύ χώρο", δήλωσε. "Αλλά έχω βαθιά αγάπη για τον Λέο".

Η σχέση του με τον Versace

Ο Τζόρτζιο Αρμάνι μίλησε ακόμα για την σχέση του με τον Τζιάνι Βερσάτσε την οποία και χαρακτήρισε απόμακρη. Ο σχεδιαστής είπε χρακτηριστικά: "Τον έβλεπα στις επιδείξεις μόδας, του κουνούσα με το χέρι από μακριά και εκείνος ανταποκρινόταν. Δεν μιλούσαμε για μόδα, ζούσαμε σε χωριστούς κόσμους, αλλά ο καθένας γνώριζε την ύπαρξη του άλλου. Ο Τζιάνι ήταν επιδεικτικός και ήθελε να διασκεδάζει και να ζει στο τέρμα. Φυσικά, εκτός από αυτό, έκανε μερικάπολύ αξιόλογα πράγματα στη γυναικεία μόδα".

Η σχέση του με την Miuccia Prada

Ερωτηθείς για την σχέση του με την Miuccia Prada, ο σχεδιαστής απάντησε: "Ζει περισσότερο στον κόσμο της, παρά στον πραγματικό κόσμο. Δεν σκέφτεται το γεγονός ότι τα φορέματά της πρέπει να φοριούνται από κανονικές γυναίκες. Της αρέσουν τα φορέματα, τα φοράει, βγαίνει έξω χαμογελαστή, αλλά δεν έχει αίσθηση του τι γίνεται μετά".

Διαβάστε Επίσης

Read Next

Περισσότερα από

Stories

19 Οκτ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

19 Οκτ 2024

Βάντα Φεραγκάμο: Η σιδηρά κυρία της ιταλικής μόδας μετέτρεψε την ιταλική εταιρεία υποδημάτων του συζύγου της σε αυτοκρατορία

Η σιδηρά κυρία της ιταλικής μόδας εκπλήρωσε το όνειρό της να ντύσει τους πελάτες της από "την κορυφή μέχρι τα νύχια"

19 Οκτ 2024

Nickelodeon: Η σκοτεινή πλευρά του πιο διάσημου εφηβικού καναλιού

Στις εφηβικές σειρές "iCarly", "Zoey 101" και "Victorious" οι πρωταγωνίστριες του Nickelodeon ζούσαν μια κακοποιητική καθημερινότητα.

18 Οκτ 2024

Βάσω Παπανδρέου: Όταν το 1998 στο Ιράν αντί για τσαντόρ φόρεσε ένα υπέρκομψο καπέλο

Πώς η Βάσω Παπανδρέου έσπασε το 1998 το θεοκρατικό dress code του Ιράν.

18 Οκτ 2024

21 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου με μίνι νυφικό στο πλευρό του Νίκου Ευαγγελάτου

Ο ξέφρενος χορός της δημοσιογράφου στο κτήμα στην Χαλκίδα καιτο ζεϊμπέκικο που αφιέρωσε στον σύζυγό της.

18 Οκτ 2024

Μελίνα Μερκούρη: "Ο πρώτος άντρας που αγάπησα ονομαζόταν Σπύρος"

Σαν σήμερα στις 18 Οκτωβρίου 1920 γεννήθηκε η Μελίνα Μερκούρη, η τελευταία Ελληνίδα Θεά: Ένα αυτοβιογραφικό κείμενο από το βιβλίο της "Γεννήθηκα Ελληνίδα".

18 Οκτ 2024

Μέμα Σταθοπούλου: Η Ελληνίδα Μπριζίτ Μπαρντό νύφη στον γάμο της - Με υπέροχο λιτό νυφικό

Μία σπάνια φωτογραφία από τον γάμο της αξέχαστης ηθοποιού Μέμας Σταθοπούλου με τον εργοστασιάρχη σύζυγό της, το 1975. Εφυγε από τη ζωή σαν σήμερα σε ηλικία μόλις 56 ετών.

17 Οκτ 2024

Η πρώτη γυναίκα που θα πατήσει στο φεγγάρι θα φοράει Prada

Την υπογραφή του οίκου Prada θα έχει η στολή που θα χρησιμοποιηθεί στην αποστολή Artemis III της NASA.