ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ποιος είναι επιτέλους ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, το νέο sex symbol του Χόλιγουντ που σαρώνει τα βραβεία;

Ο ηθοποιός πίσω από τον σκληρό-ευαίσθητο σεφ της σειράς The Bear έχει προλάβει να διανύσει μια κινηματογραφική ζωή ο ίδιος- το αλκόολ, το διαζύγιο και η μεγάλη επιτυχία.

The Bear

Πέρσι ήταν αναμφισβήτητα η χρονιά του: Emmy, Χρυσή Σφαίρα και Critics Choice Awards αλλά και μια provocative καμπάνια για τον Calvin Klein. Ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ βρίσκεται στο απόγειο της φήμης του, χάρη στον ρόλο του σεφ Carmen 'Carmy' Berzatto στη σειρά The Bear, ο τρίτος κύκλος της οποίας μόλις άρχισε να προβάλλεται στη χώρα μας (διαθέσιμη στο Disney+).

Ένας φουτουριστικός Τζέιμς Ντιν; Ας τον πούμε έτσι. Πάντως ο ηθοποιός δεν έχει και λίγα κοινά με τον ήρωά του: αλκόολ, ψυχικά τραύματα και ίσως μια ευαίσθητη ψυχή καλά κλειδωμένη σε ένα μάτσο look.

"Καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωπο είναι ερωτευμένοι με την Carmy (σ.σ: τον ήρωα που υποδύεται). Νομίζω ότι κι εγώ είμαι λίγο ερωτευμένος με τον Carmy", αστειεύτηκε ο Γουάιτ.

Το γυναίκειο ιδίως κοινό τον αποθέωσε στα περσινά Emmy όταν ανέβηκε στη σκηνή να παραλάβει το βραβείο του. Λίγες μέρες πριν είχε κερδίσει και τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του. Μάλιστα τότε αφιέρωσε το βραβείο του στις κόρες του, την Έζερ και την Ντολόρις, μολονότι πλέον, είναι υποχρεωμένος από δικαστική απόφαση να κάνει ένα είδος αλκότεστ πριν τις επισκεφθεί.

O Γουάιτ ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Άντισον Τίμλιν με την οποία χώρισαν τον Σεπτέμβριο του 2022, αν και εμφανίστηκαν μαζί στις περσινές Χρυσές Σφαίρες. Η ηθοποιός, μετά τον χωρισμό τους, είχε δηλώσει στο instagram ότι τελικά είναι πολύ δύσκολο να μεγαλώνεις μόνη σου τα παιδιά. "Είναι τόσο γ*** δύσκολο. Είσαι συνέχεια καλυμμένη με σκ* στο πάτωμα κλαίγοντας. Δεν είναι αυτή η φυσική τάξη των πραγμάτων. Είναι εξαντλητικό και κυρίως πολύ μοναχικό" είχε πει η κοπέλα.

Ωστόσο, οι φίλοι του διεύψευσαν τις φήμες πως το διαζύγιο ήταν αποτέλεσμα απιστίας του. Λίγους μήνες μετά τον επίσημο χωρισμό τους, ο Γουάιτ φιλούσε ένα μοντέλο, την Άσλεϊ Μουρ στο Λος Άντζελες, όπου ζει εκείνος και η πρώην σύζυγός του. Ακολούθησε η τραγουδίστρια Rosalia στην καρδιά του.

Σήμερα το όνομα του προκαλεί παροξυσμό, καθώς το στιλ του φαίνεται να βρίσκει απήχηση στις γυναίκες. Το νέο "κακό", ευαίσθητο παιδί καλεί το γυναικείο κοινό. Ιδίως από τα μπίλμπορντ που έχουν διακοσμηθεί με τη νέα καμπάνια του Calvin Klein, στην οποία πρωταγωνιστεί.

Τα πρώτα του βήματα

Ο Γουάιτ γεννήθηκε το 1991 από την Ελουίζ και τον Ρίτσαρντ Γουάιτ, αμφότεροι ηθοποιοί του θεάτρου, και μεγάλωσε στη γειτονιά Carroll Gardens του Μπρούκλιν. Έχει επίσης μια μικρότερη αδελφή, την Άνναμπελ, η οποία σπούδασε κινηματογράφο, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Ο ίδιος είχε ξεκινήσει τη διαδρομή του ως χορευτής πριν συνειδητοποιήσει ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός.

"Είχα πολλή ενέργεια και όχι πολλή συγκέντρωση ως παιδί", έχει πει ο Γουάιτ. 'Γι' αυτό οι γονείς μου με έβαζαν σε αθλητικές δραστηριότητες. Έκανα ποδόσφαιρο, πάλη, μπέιζμπολ, λακρός, χορό'.

Στο δημοτικό έκανε μπαλέτο, κλακέτες και τζαζ, αλλά έπεσε πάνω σε κάτι μαθήματα υποκριτικής όταν ήταν 12 ετών. Άρχισε να παίρνει μικρούς ρόλους σε ταινίες και διαφημίσεις, προτού πάρει τον ρόλο του αλκοολικού Phillip 'Lip' Gallagher στην αμερικανική εκδοχή του Shameless, μιας σειράς για μια δυσλειτουργική, φτωχή οικογένεια που ζει στην κατατρεγμένη από το έγκλημα South Side του Σικάγο.

Ο Γουάιτ παρέμεινε στη σειρά για δέκα χρόνια και, αμέσως μετά, πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά The Bear του Hulu (σ.σ: στην Ελλάδα μεταδίδεται μέσω Disney+ στη Vodafone TV). Έχει πει ότι η απώτερη φιλοδοξία του είναι να ακολουθήσει τους γονείς του στη σκηνή και να παίξει στο Μπρόντγουεϊ. Για το σκοπό αυτό, βρίσκεται σε συζητήσεις για παραγωγές που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Πολλοί έχουν περιγράψει το ύφος του τέλεια: "μοιάζει συνεχώς σαν να πέθανε μόλις ο σκύλος του". Ο ίδιος λέει ότι τον ελκύουν οι ρόλοι των μοναχικών ανδρών. Και μάλλον αποδίδει η προσέγγισή του, αφού το 2003 σάρωσε τα βραβεία.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram