ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χρυσή η Ιμάν Κελίφ -θρίαμβος κατά του σεξισμού

Η intersex Ιμάν Κελίφ θα μείνει για πάντα στην ιστορία του αθλητισμού. "Με αυτό το χρυσό μετάλλιο, η αξιοπρέπειά μου, η τιμή μου είναι πάνω από όλα" είπε η Ολυμπιονίκης.

Λίγοι αθλητές έχουν έρθει αντιμέτωποι με τέτοια επίθεση μίσους, όπως η Ιμάν Κελίφ από την Αλγερία. Στην ουσία η αθλήτρια διαπομπεύτηκε την πιο κρίσιμη στιγμή μάλιστα της καριέρας της. Ωστόσο, τα κατάφερε και βγήκε με το κεφάλι ψηλά αποστομώνοντας τους haters.

Μετά τον τελικό δήλωσε: "Όσον αφορά το αν προκρίθηκα ή όχι, αν είμαι γυναίκα ή όχι, έχω κάνει πολλές δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης. Έχω όλα τα προσόντα για να λάβω μέρος σε αυτή τη διοργάνωση. Είμαι μια γυναίκα όπως κάθε άλλη γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα, έζησα ως γυναίκα, αγωνίστηκα ως γυναίκα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό. Οι επικριτές μου, έτσι τους αποκαλώ είναι εχθροί της επιτυχίας μου. Μετά τις επιθέσεις που δέχτηκα η νίκη μου έχει μεγαλύτερη αξία".

"Η τιμή μου είναι άθικτη τώρα" πρόσθεσε και συνέχισε: "Οι επιθέσεις που δέχτηκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν άσχημες και δεν έχουν νόημα και επηρεάζουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και νομίζω ότι τώρα ο τρόπος σκέψης των ανθρώπων έχει αλλάξει. Όσον αφορά την Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΙΒΑ), από το 2018 αγωνίζομαι κάτω από την ομπρέλα της. Με γνωρίζουν πολύ καλά, ξέρουν τι είμαι ικανή να κάνω, ξέρουν πώς έχω εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τώρα δεν με αναγνωρίζουν πια. Με μισούν και δεν ξέρω γιατί. Τους στέλνω ένα και μοναδικό μήνυμα: με αυτό το χρυσό μετάλλιο, η αξιοπρέπειά μου, η τιμή μου είναι πάνω από όλα".

Η αθλήτρια δεν παρέλειψε να κάνει και μια ανάρτηση στο Instagram: "Aπό τα όνειρα στην πραγματικότητα, το ταξίδι είναι χρυσό. Είμαι περήφανη που βρίσκομαι στην κορυφή για τη χώρα μου και για όσους πίστεψαν. Ο αγώνας δεν σταματάει ποτέ, γίνεται μόνο πιο δυνατός", έγραψε στη λεζάντα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jeux Olympiques (@jeuxolympiques)

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram