ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τελετή Λήξης: Συγκινητικός φόρος τιμής στην Ελλάδα με την ελληνική σημαία να κυματίζει στο στάδιο

Βαθιά υπόκλιση στην Ελλάδα επιφύλαξε η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων! Η ελληνική σημαία, ο Εθνικός Ύμνος και η Νίκη της Σαμοθράκης. Πώς αντιδρούν οι Έλληνες στο X (Twitter).

Βαθιά συγκίνηση προκάλεσε σε όλους τους Έλληνες η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς οι Γάλλοι απέτισαν φόρο τιμής στη χώρα μας.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τομά Ζολί ξετύλιξε και στην τελετή λήξης την φαντασμαγορική του αφήγηση. Ένας χρυσός εξερευνητής κατέβηκε από τον ουρανό για να ανακαλύψει έναν κόσμο σκοτεινό, αυτόν που υπήρχε πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατόπιν όμως εμφανίστηκε η Ιππέας, που γνωρίσαμε στην Τελετή Έναρξης, και τού παρέδωσε την ελληνική σημαία συμβολίζοντας το γεγονός πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν στην Ελλάδα για να φωτίσουν ολόκληρο τον κόσμο με το πνεύμα τους.

Εκείνη τη στιγμή στο στάδιο αντηχούσε ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας.

Τελετή Λήξης: Συγκινητικός φόρος τιμής στην Ελλάδα με την ελληνική σημαία να κυματίζει στο στάδιο

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στη σκηνή αναδύθηκε το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης.

Στη συνέχεια ακούστηκε και ο Ύμνος στον Απόλλωνα, η αρχαία παρτιτούρα του οποίου φυλάσσεται στο Μουσείο του Λούβρου, με τη βοήθεια μάλιστα ενός... κάθετου πιάνου. Ο πιανίστας Alain Roche και ο Benjamin Bernheim που τον ερμήνευσε έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Οι Έλληνες νιώθουν συγκινημένοι, καθώς καμία άλλη χώρα δεν έχει τιμήσει την Ελλάδα, όπως η Γαλλία. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίθουν θετικών σχολίων για την τελετή λήξης.

Διαβάστε Επίσης

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram