ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: 10 viral στιγμές από το Παρίσι που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι μας χάρισαν μοναδικές συγκινήσεις και αξέχαστες στιγμές. Από αθλητικούς θριάμβους, στιλ, memes, προτάσεις γάμου και πρότυπα γυναικείας ενδυνάμωσης, ως αξιοπερίεργα και αστεία στιγμιότυπα.

Από την φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης που δίχασε το κοινό ως την Τελετή Λήξης που ενθουσίασε τους Έλληνες το Paris 2024 έγινε ένα καλειδοσκόπιο με αθλητικά ρεκόρ, συγκινητικά και ανθρώπινα στιγμιότυπα, φιλίες, παραδείγματα ευ αγωνίζεσθαι, δράματα, αποτυχίες, αστείες στιγμές, προτάσεις γάμου, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Γιατί και οι Ολυμπιακοί δεν είναι τίποτα άλλο από το καθρέφτισμα της ζωής.

Σταχυολογήσαμε ορισμένες από τις ωραιότερες στιγμές των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μας:

1. Καν’ το όπως ο Γιουσούφ

Ο σκοπευτής της καρδιάς μας. Ο Γιουσούφ Ντίκετς έγινε αμέσως viral με το απίθανα cool στιλ του κατά τη διάρκεια των αγώνων. Χωρίς εξοπλισμό και με το ένα χέρι στην τσέπη κατόρθωσε να προκριθεί και να κερδίσει τελικά το ασημένιο μετάλλιο στους Αγώνες στο μικτό ομαδικό αγώνισμα 10 μέτρων με αεροβόλι πιστόλι. Μετά την νίκη τους πολλοί Ολυμπιονίκες μιμήθηκαν την κίνησή του, τη στιγμή που συνειδητοποιούσαν πως κέρδισαν! Ο Γιουσούφ έγινε meme και καθιέρωσε μια κίνηση- σύμβολο της κουλ νίκης. Ωστόσο, σύμφωνα με δική του δήλωση, ο ίδιος μόνο έτσι δεν αισθανόταν κατά τη διάρκεια του αγώνα. "Εκείνη τη στιγμή, όλοι λένε ότι φαινόμουν πολύ ήρεμος, αλλά στην πραγματικότητα, μαίνονταν καταιγίδες μέσα μου. Νομίζω ότι η πόζα μου στη σκοποβολή αντιπροσώπευε πολύ καλά το Ολυμπιακό πνεύμα: το δίκαιο παιχνίδι, η απλότητα, η σαφήνεια και η φυσικότητα. Γι’ αυτό τράβηξε τόση προσοχή".

2. Το sisterhood στα καλύτερά του: Η Σιμόν Μπάιλς και η Τζόρνταν Τσάιλς υποκλίνονται στη χρυσή Ρεμπέκα Αντράντε από τη Βραζιλία

Συγκλόνισαν η υπεραθλήτρια Σιμόν Μπάιλς και η Τζόρνταν Τσάιλς όταν την ώρα της απονομής των μεταλλίων της υποκλίθηκαν στην συναθλήτριά τους, Ρεμπέκα Αντράντε από τη Βραζιλία που κατέκτησε το χρυσό. Η Μπάιλς, σταρ της ενόργανης έχει κατακτήσει τέσσερα μετάλλια στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι (!) κι όμως υποκλίθηκε σε μια άλλη αθλήτρια γιορτάζοντας μαζί της τη δική της νίκη, τη δική της στιγμή.

Οι αθλήτριες βρισκόντουσαν στο βάθρο των νικητών, όταν αποφάσισαν να τιμήσουν την Αντράντε δείχνοντας μεγαλοψυχία και ολυμπιακό ήθος. Μία ακόμα υπέροχη στιγμή στους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες, μια εικόνα που θα μείνει για πάντα. Μια ιστορική στιγμή. Διπλά ιστορική μάλιστα, καθώς οι Αντράντε, Μπάιλς και Τσάιλς αποτέλεσαν το πρώτο καθολικά μαύρο βάθρο γυμναστικής -- σε άνδρες ή γυναίκες -- στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

3. Ο Snoop Dogg παντού

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι δεν χρειαζόντουσαν φέτος μασκότ, είχαν μία σε ανθρώπινο μέγεθος: τον Snoop Dogg. Ο σταρ είτε μόνος του είτε παρέα με την κολλητή του Μάρθα Στιούαρτ παρακολούθησαν πολλούς αγώνες σε διάφορα αθλήματα στηρίζοντας τις ΗΠΑ.

Θα μείνει στην ιστορία το βλέμμα του την ώρα που εκτελεί το πρόγραμμά της η Σιμόν Μπάιλς, αλλά και τον λογαριασμό του στο X στον οποίο κατέγραφε με χιούμορ όσα γινόντουσαν στη διοργάνωση. Για την Τελετή Λήξης βρέθηκε στο Λος Άντζελες τραγουδώντας με την Billie Eilish, Dr. Dree και τους Red Hot Chilli Peppers.

4. Ξιφασκία: Η Νάντα Χαφέζ αποκαλύπτει ότι είναι 7 μηνών έγκυος

"Σε αυτόν τον αγώνα δεν ήμασταν δύο, ήμασταν τρεις" δήλωσε η Νάντα Χαφέζ από την Αίγυπτο αποκαλύπτοντας την προχωρημένη εγκυμοσύνη της. Κι αν κάποτε η εγκυμοσύνη και ο πρωταθλητισμός δεν μπορούσαν να χωρέσουν στην ίδια πρόταση, η αθλήτρια κατέρριψε ένα ακόμη ρεκόρ στον αθλητισμό αποδεικνύοντας πως όλα γίνονται με δύναμη κι επαγγελματισμό.

Η Νάντα Χαφέζ έχει μια εντυπωσιακή πορεία στον αθλητισμό, έχοντας ήδη συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και του 2021. Η συμμετοχή της το 2024 ήταν η τρίτη της στους Αγώνες.

5. Η Ιμάν Κελίφ κέρδισε το χρυσό και έκανε σκόνη όσους την λοιδόρησαν

Η intersex Ιμάν Κελίφ δέχθηκε ένα από τα χειρότερα κύματα σεξιστικής βίας και μάλιστα την ώρα που έδινε τη μάχη της στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η αθλήτρια βρέθηκε στο επίκεντρο διαμάχης επειδή έχει "ανδρικά χρωμοσώματα". "Είμαι γυναίκα. Μια γυναίκα όπως κάθε άλλη γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα, έζησα ως γυναίκα, αγωνίστηκα ως γυναίκα - δεν υπάρχει αμφιβολία", είπε η 25χρονη. Και πρόσθεσε: "Υπάρχουν εχθροί της επιτυχίας φυσικά. Και αυτό δίνει στην επιτυχία μου μια ιδιαίτερη γεύση εξαιτίας αυτών των επιθέσεων".

6. Η ψυχούλα που δεν ήξερε ότι είναι in να δαγκώσει το μετάλλιο της

Τον γύρο του διαδικτύου έκανα οι εικόνες από την τελετή απονομής για το αγώνισμα της δοκού ισορροπίας. Η Τζου Γιακίν και οι δύο Ιταλίδες συναθλήτριές της, Αλίς Ντ' Αμάτο και Μανίλα Εσποζίτο, βρισκόντουσαν στο βάθρο όταν η νεαρή αθλήτρια από την Κίνα είδε τις δύο Ιταλίδες να δαγκώνουν τα μετάλλιά τους, ένα εθιμοτυπικό των ολυμπιακών που η ίδια αγνοούσε. Η έκφρασή της έγινε viral καθώς προσπαθούσε να καταλάβει τι κάνουν οι άλλες αθλήτριες και αν θα πρέπει να ακολουθήσει και η ίδια το παράδειγμά τους. Τελικά το ακολούθησε με τον πιο συνεσταλμένο τρόπο.

7. A DJ saved my life: Όταν άναψαν τα αίματα στον τελικό του beach volley μεταξύ Καναδά και Βραζιλίας ο DJ έπαιξε το Imagine του Τζον Λένον

Αυτός είναι ο DJ της δεκαετίας. Άναψαν τα αίματα στον τελικό του Beach Volley στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι μεταξύ της ομάδας του Καναδά και της Βραζιλίας. Οι παίκτριες άρχισαν να λογομαχούν έντονα δίπλα στο φιλέ με τον διαιτητή να προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα. Το περιστατικό συνέβη στο τρίτο σετ όταν οι Καναδές κέρδισαν πόντο και μείωσαν σε 11-8.

Ένταση επικράτησε λοιπόν ανάμεσα στις Βραζιλιάνες Πατρίσια Σίλβα Ράμος και Εντουάρντα Σάντος Λισμπόα και οι Καναδές Μελίσα Ουμάνα-Παρέδες και Μπράντι Γουίλκερσον, που έχουν σημειώσει απίστευτες επιδόσεις και μας έχουν χαρίσει πολύ ωραίους αγώνες.

Ωστόσο και οι δύο ομάδες είχαν αποσυντονιστεί από την ένταση και προσπαθούσαν να ανακτήσουν την αυτοκυριαρχία τους για να αρχίσει και πάλι το παιχνίδι. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή ο DJ έπαιξε το Imagine του Τζον Λένον και οι αθλήτριες άρχισαν να χαμογελούν με το μουσικό του σχόλιο και να ηρεμούν. Τελικά μπήκαν και πάλι στον αγώνα.

8. H πιο viral φωτογραφία των Ολυμπιακών: Άνθρωπος στέκεται στον αέρα

Μια φωτογραφία του Βραζιλιάνου ολυμπιονίκη σέρφερ Gabriel Medina, που αιωρείται στον αέρα πάνω από ένα κύμα, έγινε viral νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Ο δείκτης του είναι στραμμένος προς τον ουρανό, καθώς απαθανατίζεται να πανηγυρίζει το ρεκόρ 9,90 που έσπασε στο μονό κύμα στον πέμπτο γύρο του τρίτου γύρου του σερφ ανδρών τη Δευτέρα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σέρφινγκ του 2024 στο Παρίσι διεξήχθησαν στο νησί Ταϊτή της Γαλλικής Πολυνησίας.

9. 7 προτάσεις γάμου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών (και μια χαμένη βέρα)

Υπάρχει πιο ρομαντική πόλη για να κάνεις πρόταση γάμου; 2 σε 1 σκέφτηκαν κάποιοι αθλητές που άδραξαν την ευκαιρία των Ολυμπιακών για να απογειώσουν όχι μόνο την αθλητική τους πορεία, αλλά και την προσωπική τους ζωή. Ούτε μία ούτε δύο, αλλά επτά προτάσεις γάμου είχαμε στους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες!

Με θέα τον Πύργο του Άιφελ έκανε τη δική του πρόταση ο Αμερικάνος Payton Otterdahl, στην κοπέλα του Maddy Nilles. Το ίδιο και ο κωπηλάτης Justin Best με την σύντροφό του Lainey Duncan. Έπειτα ήταν οι αθλητές Huang Yaqiong and Liu Yuchen από την Κίνα- μια πρόταση που έγινε εντός γηπέδου αμέσως μόλις κέρδισε το μετάλλιο η Huang.

Η πιο cool πρόταση έγινε από την γαλλίδα Alice Finot που μπορεί να μην έφυγε με το μετάλλιο έφυγε όμως αρραβωνιασμένη, αφού αμέσως μόλις τελείωσε την κούρσα της γονάτισε και ζήτησε από τον Ισπανό τριαθλητή Bruno Martínez Bargiela,να την παντρευτεί. Οι σύντροφοι των ιστιοπλόων Sarah Steyaert και Charlotte Picon τούς είχαν πει πως αν κερδίσουν το χρυσό ή το ασημένιο θα τις παντρευτούν. Κέρδισαν μεν το χάλκινο, οι σύντροφοί τους όμως τις περίμεναν στη στεριά κρατώντας από ένα δαχτυλίδι. Και τέλος, οι Pablo Simonet και Maria Campoy από την Αργεντινή. Κρίμα που έφυγε η Σελίν Ντιόν να τούς τραγουδούσε ένα τραγούδι.

Από την άλλη ο Gianmarco Tamberi έχασε τη βέρα του στην τελετή έναρξης των αγώνων, όταν έπεσε μες στον Σηκουάνα. Ο ίδιος ζήτησε μια τρυφερή συγγνώμη στη γυναίκα του με ένα ξεχωριστό ποστ. Και είπε πως αν ήταν να γίνει, δεν θα μπορούσε να σκεφτεί πιο ρομαντικό μέρος, από τον Σηκουάνα.

10. H ήττα- νίκη του Anthony Ammirati

Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει πως ο αθλητής στο άλμα εις ύψος θα έχανε τόσο πρωτότυπα. Ο Ammirati αποκλείστηκε όταν την μπάρα λόγω της σωματικής του διάπλασης. Φανταζόμαστε πως δεν είναι καθόλου χαριτωμένο για τον ίδιο, είναι όμως αξιοπερίεργο και ασύνηθες. Ο ίδιος δέχθηκε πάντως πρόταση να συμμετάσχει σε ταινία ερωτικού περιεχομένου.

Και κάτι δικό μας

Μπορεί για τους άλλους λαούς να μην είναι viral, όμως για εμάς είναι: η φιλία του Τεντόγλου με τον Καραλή είναι ό,τι πιο φωτεινό. Δυο νέοι ταλαντούχοι αθλητές, Ολυμπιονίκες καλύτερα, που ξέρουν να κάνουν χιούμορ, να χαίρονται με τις νίκες ο ένας του άλλου και να χαρίζουν σε όλους μας υπέροχες στιγμές.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram