2
SHARES

Πάσχα χωρίς σοκολατένια αυγά, τσουρέκια και κουλουράκια δεν γίνεται. Και παρά την παράδοση που θέλει όλους τους σπιτικούς φούρνους να παίρνουν φωτιά για να «παράγουν» τα πιο νόστιμα χειροποίητα πασχαλινά εδέσματα, υπάρχουν ιστορικές γωνιές στην Αθήνα όπου μπορείς να βρεις τσουρέκια και κουλούρια ακριβώς το ίδιο τραγανά και φρέσκα όσο θα τα έφτιαχνες κι εσύ στα σπίτι με τα χέρια σου.

Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι το γεγονός ότι το κάθε ένα κατάστημα από αυτά που σου προτείνουμε έχει και μία μαγική, κρυφή συνταγή με την οποία δημιουργεί τα δικά του, διάσημα κουλούρια. Ένας λόγους παραπάνω για να δοκιμάσεις και από τα τέσσερα.

Αφοί Ασημακόπουλοι

Το μαγαζάκι που ξεκίνησε πίσω στο 1915 στην Χαριλάου Τρικούπη της Νεάπολης Εξαρχείων παραμένει μέχρι σήμερα το ίδιο γευστικό και μυρωδάτο, όσο έναν ολόκληρο αιώνα πριν.

Από το σπιτικό ρυζόγαλο μέχρι τις υπέροχες κρέμες του και από τις καλοψημένες πίτες του μέχρι τα θρυλικά τσουρέκια, οι Αφοί Ασημακόπουλοι είναι πάντα σήμα κατατεθέν όταν μιλάμε για γλυκά στο κέντρο της Αθήνας.

Από στόμα σε στόμα και από γειτονιά σε γειτονιά έχει εξαπλωθεί η φήμη ότι εκτός από τα χαρακτηριστικά τσουρέκια για τα οποία τις ημέρες του Πάσχα σχηματίζονται ουρές, ξεχωρίζουν και τα κουλουράκια με γεύση και άρωμα Πάστα Φλώρα, κρατώντας για πάνω από 60 χρόνια την ίδια μυστική συνταγή.

Που θα τα βρεις 

Χαριλάου Τρικούπη 82, Νεάπολη, Εξαρχείων

Και στην ιστοσελίδα: http://www.asimakopouloi.com/history.aspx

Στα ζαχαροπλαστεία Αφοί Ασημακόπουλοι θα βρεις κουλουράκια με την κλασική δική τους γεύση Πάστα Φλώρα

 

Αρτοποιητής Τάκης 

Κρυμμένος τα τελευταία 40 χρόνια σε ένα μικρό στενό στο Κουκάκι, ο φούρνος του Τάκη Παπαδόπουλου διατηρεί μία τεράστια ποικιλία γλυκών και αλμυρών, με πιο χαρακτηριστά τα θεσσαλονικιώτικα κουλουράκια (γνωστά κι ως «παραδοσιακά σιμίτια» που κλέβουν πάντα την παράσταση ανάμεσα σε τραγανά σάντουιτς και σοκολατένια μπισκότα. Αν δεν αγοράσεις από εκεί τώρα που είναι Πάσχα, τότε πότε;

Που θα τα βρεις

Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη

Ο Τάκης ο Αρτοποιητής κρατά πάνω από 60 χρόνια την ίδια συνταγή

 

Παλόγλου

Στα κλασικά, παλιά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας που συνέχεια απεκτείνονται με κέντρο τα νότια και τα δυτικά προάστια, τα καταστήματα Παλόγλου φτιάχνουν αυτό που λέμε παραδοσιακά Σμυρνέικα κουλουράκια με την αγαπημένη πλούσια βουτυράτη συνταγή των παιδικών μας χρόνων. Μεγάλο μπόνους η πολύ προσιτή τιμή που τα έχει κάνει τόσο δημοφιλή.

Που θα τα βρεις

Κων/νου Παλαιολόγου 68, Παλαιό Φάληρο
Αγίας Σοφίας 111, Νέα Σμύρνη
Γρ. Λαμπράκη 98-100, Πειραιάς

Η γιαγιά Κωνσταντινίδη είχε την δική της συνταγή για κουλουράκια που εμπιστεύτηκε μόνο στα παιδιά της οικογένειας

 

Κωνσταντινίδης

Περισσότερο ταυτισμένη με το μιλφέιγ και τα προφιτερόλ η αλυσίδα ζαχαροπλαστείων Κωνσταντίδη έχει κι άλλους, λιγότερο ίσως γνωστούς άσους στο μανίκι της. Ανάμεσα τους και τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια φτιαγμένα με την συνταγή της ίδιας της γιαγιάς της οικογένειας Κωνσταντίδη, την οποία όπως φαντάζεσαι δεν αποκαλύπτουν πουθενά.

Που θα τα βρεις

Στα καταστήματα Κωνσταντινίδη σε όλη την Αθήνα 

Και στην ιστοσελίδα: http://www.konstandinidis.com/

 

TAGS