ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τρεις παιδικές θεατρικές παραστάσεις για μικρούς, τις οποίες θα απολαύσουν και οι μεγάλοι

Οι γονείς θα περάσουν όμορφα μαζί με τα παιδιά τους σε αυτές.

Τρεις παιδικές θεατρικές παραστάσεις για μικρούς, τις οποίες θα απολαύσουν και οι μεγάλοι

Συναντήστε τα αγαπημένα σας κουτάβια σε μια ηρωική μουσική περιπέτεια.

Βασισμένο στην επιτυχημένη σειρά κινουμένων σχεδίων της Nickelodeon το PAW Patrol Live! “Αγώνας Διάσωσης» έρχεται στην Αθήνα στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του, ανεβάζοντας στη σκηνή τα αγαπημένα μας κουτάβια για μια μουσική περιπέτεια γεμάτη δράση και ενέργεια!

Όταν η Δήμαρχος Γκούντγουεϊ εξαφανίζεται την ημέρα του Μεγάλου Αγώνα τα κουτάβια σπεύδουν να τη σώσουν. Συναντήστε τον Ράιντερ, τον Τσέις, τον Μάρσαλ, τον Ρόκυ, τον Ράμπλ, τη Ζούμα, τη Σκάι και την Έβερεστ για πρώτη φορά από κοντά στο κλειστό γήπεδο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ του Παλαιού Φαλήρου!

Οι χαρακτήρες του PAW Patrol Live! φθάνουν με την παράσταση «Αγώνας Διάσωσης», και αποδεικνύουν ότι «δουλειά δύσκολη, ομάδα σύσσωμη»! Τα αγαπημένα μας κουτάβια παραδίδουν μαθήματα ενσυναίσθησης, καλής συμπεριφοράς, αγωγής του πολίτη και κοινωνικών δεξιοτήτων. Τα σκυλάκια μπορούν και επιλύουν κάθε πρόβλημα που προκύπτει καθώς κάθε χαρακτήρας χρησιμοποιεί τις μοναδικές του δεξιότητες και το ομαδικό πνεύμα που τον διακρίνει.

Η παράσταση αποτελείται από δύο μέρη με διάλειμμα, και εξοικειώνει το κοινό με το παραδοσιακό Γιαπωνέζικο κουκλοθέατρο Bunraku, μέσω μιας καινοτόμου ενδυματολογικής προσέγγισης που ζωντανεύει τους χαρακτήρες στη σκηνή με τα οχήματα και τα σακίδιά τους. Με τη χρήση του Bunraku, οι ηθοποιοί ενδύονται τις κούκλες και παράλληλα τις χειρίζονται επιδέξια, δημιουργώντας την απόλυτη ψευδαίσθηση ρεαλισμού, κάνοντας τα κουτάβια να μοιάζουν αληθινά! Το καστ των PAW Patrol τραγουδάει και χορεύει, πράγμα που δημιουργεί ευχάριστες και ρεαλιστικές ομοιότητες μεταξύ της παράστασης και της τηλεοπτικής σειράς. Η υπέροχη μουσική, το ολοκαίνουργιο, έξυπνο σενάριο και οι ταλαντούχοι ηθοποιοί εισάγουν τα μικρά παιδιά στο παιδικό θέατρο και στο ζωντανό θέαμα. Το παραδοσιακό σκηνικό σε συνδυασμό με ένα υψηλής τεχνολογίας video wall, μεταφέρει τους θεατές σε ένα αυθεντικό PAW PATROL περιβάλλον, που περιλαμβάνει τοποθεσίες από την τηλεοπτική σειρά, όπως την Ακτή της Ελπίδας, τον Πύργο Ελέγχου, το Νησί της Φώκιας, το αγρόκτημα της Γιούμι και το Βουνό του Τζέικ. Ειδικά διαδραστικά βίντεο δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να συμμετάσχουν στην παράσταση, να βρουν στοιχεία μαζί με τα Κουτάβια, να ακολουθήσουν τη Δήμαρχο Γκούντγουεϊ και πολλά άλλα.

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη σύμπραξη των VStar Entertainment Group, Nickelodeon and TEG Life Like Touring.

Συναντήστε λοιπόν, τα αγαπημένα σας κουτάβια σε μια ηρωική μουσική ανεπανάληπτη περιπέτεια!!! Η αυθεντική παράσταση των PAW Patrol της παγκόσμιας περιοδείας έρχεται τον Οκτώβριο στην Αθήνα!

Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά, με διάλειμμα.

Χώρος: ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ

26/10/2018 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19:00

27/10/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ 11:00

27/10/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ 14:00

27/10/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ 17:00

28/10/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ 20:00

28/10/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ 10:00

28/10/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ 13:00

28/10/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ 16:00

28/10/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ 19:00

Τιμές εισιτηρίων από 14 ευρώ

Τρεις παιδικές θεατρικές παραστάσεις για μικρούς, τις οποίες θα απολαύσουν και οι μεγάλοι

Ε Λ Ε Ν Η

του Ευριπίδη

Η αλήθεια μέσα στις πλάνες

Κεντρική Σκηνή

14.10.2018 – 21.4.2019

Μετά την «Τριλογία της Ουτοπίας» (Όρνιθες, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Φάουστ), η σκηνοθέτρια και θεατροπαιδαγωγός Τζωρτζίνα Κακουδάκη σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, παρουσιάζει το 3o μέρος της «Τριλογίας της Πραγματικότητας»: το έργο του Ευριπίδη Ελένη / η αλήθεια μέσα στις πλάνες (1ο μέρος: Αντιγόνη / το δικαίωμα να έχω γνώμη του Σοφοκλή, 2ο μέρος: Νεφέλες / η εκπαίδευση που έχω, η εκπαίδευση που θέλω του Αριστοφάνη).

Η παράσταση εμπνέεται από το έργο Ελένη και την καινοτομία του Ευριπίδη να φτιάξει ένα υβρίδιο μεταξύ τραγωδίας και κωμωδίας, υποθέτοντας ότι η Ελένη δεν πήγε ποτέ στην Τροία και κατέληξε στην Αίγυπτο. Βασισμένοι λοιπόν σε αυτό το υποθετικό «Αν», τοποθετούμε την Ελένη και τον Μενέλαο σε ρόλους παικτών ενός παιχνιδιού διαφυγής.

Μέσα από τη λύση των γρίφων του, οι παίκτες θα ταυτιστούν με τους ήρωες του Ευριπίδη, και θα έρθουν αντιμέτωποι και αυτοί με τα «μεγάλα» ηθικά διλήμματα της αρχαίας τραγωδίας και ερωτήματα που αφορούν τα χαρακτηριστικά και τα προνόμια των ηρώων τους, αλλά και της συνθήκης που βρίσκονται.

Η Ελένη του Ευριπίδη αποτελεί μια καίρια επιλογή, μιας και αποτελεί τμήμα της διδακτέας ύλης της Γ' Γυμνασίου, και μπορεί να συμπληρώσει τις γνώσεις και τους προβληματισμούς των μαθητών γύρω από τον βασικό πυρήνα της θεματικής του έργου.

Συντελεστές της παράστασης

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Σκηνικά - Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού

Επιμέλεια Κίνησης: Φαίδρα Σούτου
Μουσική Σύνθεση: Αγγελική Γρηγοροπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ίρις Κατσούλα

Θεατροπαιδαγωγικό υλικό: Ηρώ Ποταμούση

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Αγγελικη Γρηγοροπούλου, Αλέξανδρος Σιάτρας, Νατάσα Σφενδυλάκη, Βασίλης Ψυλλάς

Συνεργαζόμενος φορέας: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Η παράσταση παίζεται τις καθημερινές σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε αυλές σχολείων και άλλων κοινωφελών οργανισμών, σε ανοιχτούς χώρους και στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και συνοδεύεται από θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για τους θεατές.

ΧΩΡΟΣ

Θέατρο Νέου Κόσμου: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος 10€

Π Ι Ν Ο Κ Ι Ο

Παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Κάρλο Κολόντι

Για 17η χρονιά συνεχίζουμε τη δράση «Θέατρο Αλληλεγγύης για παιδιά», με την κινητή μας μονάδα θεάτρου, που δίνει δωρεάν παραστάσεις σε νοσοκομεία, ιδρύματα, προσφυγικούς καταυλισμούς, ειδικά σχολεία και όπου μπορεί να βρίσκονται ευαίσθητες ομάδες παιδιών.

Έχοντας δώσει πάνω από 2000 δωρεάν παραστάσεις σ’ αυτούς τους χώρους όλα αυτά τα χρόνια, είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι και συνεχίζουμε παρ’ όλες τις δυσκολίες.
Αυτό το πρόγραμμα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που γίνεται από επαγγελματικό θέατρο ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια σε σταθερή και καθημερινή βάση. Η ιδέα μας είναι να προσφέρουμε τη χαρά του θεάτρου σε παιδιά που βρίσκονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα ή βιώνουν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, έχουν δηλαδή πολύ μεγαλύτερη ανάγκη για ψυχαγωγία.

Έχουμε επιλέξει για φέτος τον Πινόκιο, το παραμύθι του Κάλο Κολόντι, για τις αξίες που πρεσβεύει, την ειλικρίνεια, την αγάπη, την ανιδιοτέλεια, το θάρρος, την όρεξη για ζωή και περιπέτεια. Αλλά κυρίως επειδή είναι μια ιστορία γνωστή σε κάθε παιδί, απ’ όποια χώρα, απ’ όποιον τόπο κι αν έρχεται. Έτσι η παράσταση μπορεί να επικοινωνήσει με κάθε μικρό θεατή, ξεπερνώντας το εμπόδιο της γλώσσας, αφού στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό και τη δύναμη της δράσης, της εικόνας, της μουσικής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή: Άντρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης

Σκηνικά - Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου

Μουσική: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργουδάκη

Ενορχήστρωση: Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Μακρής, Παύλος Παυλίδης, Ηλέκτρα Σαρρή

ΧΩΡΟΣ

Θέατρο Νέοου Κόσμου: Φουαγιέ

ΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ

Κυριακή 4, 11, 18 & 25 Νοεμβρίου, 12:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος 5€ (προαιρετικά)

Η παράσταση παίζεται καθημερινά σε νοσοκομεία, ιδρύματα, δομές αλληλεγγύης και σχολεία, ενώ θα παρουσιαστεί και στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για λίγες παραστάσεις με χαμηλό (προαιρετικό) εισιτήριο.

Read Next

30 Απρ 2024

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

Περισσότερα από

Life

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.