ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Πήραν την ψυχή της»: Αμερικανίδα στρατιωτικός αυτοκτόνησε αφού έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού

Αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν βίασαν ομαδικά την 30χρονη -τότε- Μόργκαν Ρόμπινσον πριν από δύο χρόνια.

«Πήραν την ψυχή της»: Αμερικανίδα στρατιωτικός αυτοκτόνησε αφού έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού

Μία φοβερή αποκάλυψη, που έχει αφήσει άφωνη την αμερικανική κοινή γνώμη, έκανε η μητέρα μίας νεαρής Αμερικανίδας στρατιωτικού, μέλος της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ, η οποία έβαλε τέρμα στη ζωή της αφού δεν κατάφερε να διαχειριστεί τους δαίμονες που την ακολουθούσαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Ντέμπι Ρόμπινσον, μητέρα της 32χρονης Μόργκαν Ρόμπινσον, αποκάλυψε στo τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι η κόρη της πήρε την απόφαση να αυτοκτονησει καθώς δύο χρόνια νωρίτερα είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού από συναδέλφους της στο Αφγανιστάν.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα ανώτερο στέλεχος της Εθνοφρουράς της επιτέθηκε σεξουαλικά και την παρενόχλησε σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις το διάστημα που η μονάδα της βρισκόταν στο Κουβέιτ. Όταν η Μόργκαν ανέφερε τις επιθέσεις, οι ανώτεροί της «δεν έκαναν τίποτα» για να τιμωρήσουν τον δράστη ούτε για να την προστατέψουν, σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας της.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Ντέμπι Ρόμπινσον η κόρη της μετά μετατέθηκε στο Αφγανιστάν. Εκεί έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από άλλους στρατιώτες

Μια αφοσιωμένη στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ αυτοκτόνησε έπειτα από σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από συναδέλφους της, σύμφωνα με τη μητέρα της άτυχης κοπέλας η οποία καταγγέλλει εγκληματική αδράνεια από πλευράς της διοίκησης του στρατιωτικού σώματος. Αυτή τη φορά ήταν υπερβολικά τρομαγμένη και απογοητευμένη από το σύστημα για να καταγγείλει το περιστατικό. Τέσσερις μήνες μετά τον βιασμό της, η νεαρή γυναίκα έβαλε τέλος στη ζωή της.

Ο στρατός των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της Ρόμπινσον. Η έκθεση που έλαβε η μητέρα της, σε παράγραφο που δεν ήταν «μαυρισμένη», ανέφερε πως «η Λοχίας Ρόμπινσον υπέφερε από «σεξουαλικό, σωματικό και ψυχολογικό τραύμα» κατά την προσωρινή στάθμευση της μονάδας της στο εξωτερικό, και ότι οι συνέπειες αυτού του τραύματος συνέβαλαν στον θάνατό της. «Δεν καταλάβαινα πώς ήταν δυνατόν να κάθονται εκεί και να μου δίνουν αυτό το έγγραφο κοιτώντας με στα μάτια», λέει η μητέρα της αδικοχαμένης εθροφρουρού.

Οκτώ μήνες μετά τον θάνατο της κοπέλας, ο αξιωματικός που φέρεται να επιτέθηκε στην Ρόμπινσον στο Κουβέιτ έλαβε μια γραπτή επίπληξη, κάτι που η μητέρα της θεωρεί ουσιαστικά κοροϊδία.

Σύμφωνα με το CBS, ο στρατός ανέφερε σε δήλωση ότι διεξήχθη ενδελεχής έρευνα για την καταγγελία σεξουαλικής επίθεσης και λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα εις βάρος του εμπλεκόμενου αξιωματικού. «Παραμένουμε αφοσιωμένοι στον στόχο της εξάλειψης των σεξουαλικών επιθέσεων στον στρατό, μέσω της αποτελεσματικής αντίδρασης στις καταγγελίες και την επιβολή αρμόζουσαν τιμωρίας στους υπεύθυνους» δήλωσε η σύμβουλος σε θέματα πολιτικών του Στρατού Ελίζαμπεθ Βαν Γουινκλ.

Δείτε στο βίντεο την μητέρα της Μόργκαν να μιλάει για τη βασανιστική εμπειρία της κόρης της:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.

Περισσότερα από

Stories

14 Μαϊ 2024

Slimane - Νίκος Αλιάγας: Όταν ο Αλιάγας βρισκόταν επί σκηνής με τον Slimane, τον Γάλλο που "μάγεψε" στη Eurovision

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παρουσιαστής εδώ και πολλά χρόνια στο γαλλικό "The Voice: La Plus Belle Voix".

14 Μαϊ 2024

Όταν η Σαρλίζ Θερόν ζήτησε "προστασία" στα γυρίσματα του Mad Max, μετά τις απειλές του Τομ Χάρντι

Οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια σκληρή διαμάχη στα γυρίσματα της ταινίας "Mad Max: Fury Road".

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

14 Μαϊ 2024

Ρίτα Χέιγουορθ: "Οι άνδρες κοιμούνται με τη Τζίλντα και ξυπνούν μαζί μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τη διάσημη φράση τηςπιο επιθυμητής κοκκινομάλλας του Χόλιγουντ που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1918. και πέθανε στις14 Μαΐου 1987.

13 Μαϊ 2024

Η ανατριχιαστική ιστορία της Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ των ABBA που έγινε πείραμα στα χέρια των Ναζί

Η τρομακτική, αληθινή ιστορία της Άνι που κατάφερε να γλιτωσεί όταν δραπέτευσε στη Σουηδία.

13 Μαϊ 2024

"Μια φιλενάδα μου είπε κάποτε ότι δεν πρέπει να μαλώνω ποτέ με κάποιον που δεν αγαπάω"

Από τους πιο ποθητούς άντρες του Χόλιγουντ, με άπειρους έρωτες, έναν γάμο, εννιά παιδιά και ξέχειλο ταλέντο. Η παρανοϊκή γοητεία του Τζακ Νίκολσον εμπνέει.

13 Μαϊ 2024

Ο μοναχογιός της Ντόρις Ντέι ήταν ο στόχος του Τσάρλς Μάνσον στην στυγερή δολοφονία του 1969

Η απίστευτη ιστορία πίσω από την μαζική δολοφονία που συγκλόνισε το Χόλιγουντ του 60'.

12 Μαϊ 2024

John Lennon: Το πιο συγκινητικό τραγούδι που έχει γραφτεί ποτέ για τη μητέρα δεν μιλάει για μία σχέση αγάπης

Δεν μιλούν όλα τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για τη μαμά για έναν τρυφερό δεσμό αγάπης και αφοσίωσης. Η ιστορία πίσω από το τραγούδι του John Lennon "Mother"

12 Μαϊ 2024

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού Θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

12 Μαϊ 2024

Κάθριν Χέπμπορν: Τα τέσσερα Όσκαρ, ο Σπένσερ Τρέισι και η αυτοκτονία που στιγμάτισε την ζωή της

Φεμινίστρια, ασυμβίβαστη, καλλιεργημένη και ανεξάρτητη η Κάθριν Χέπμπορν που μαγνήτιζε τους θεατές υπήρξε role model για τις γυναίκες.