ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

Τα μαγιό του brand MAAN ορίζονται από τις μίνιμαλ γραμμές που σέβονται την πολυμορφία της γυναικείας σιλουέτας, την αγάπη για τη λεπτομέρεια και τα υψηλής ποιότητας υφάσματα και υλικά. Κομψά αλλά ταυτόχρονα ανέμελα μαγιό για γυναίκες που συνδυάζουν αβίαστα την κουλτούρα με την περιπέτεια και την πολυτέλεια με την ελευθερία και φυσικά sustainable. Όλες οι συλλογές παράγονται 100% τοπικά και ηθικά, χρησιμοποιώντας τα υψηλότερης ποιότητας υλικά για να διασφαλιστεί η μακροζωία και η ανθεκτικότητα των μαγιό.

Η σχεδιάστρια και δημιουργική διευθύντρια του MAAN Μαριλένα Ανδρεάδη, απόφοιτη του Central St. Martin's με μακρά και ποικίλη εμπειρία στον χώρο της μόδας, εμπνέεται από τη ζωή στις Κυκλάδες, τον ατελείωτο ελληνικό ήλιο και την απρόσκοπτη αίσθηση του "fuss-free island life”. Αυτή η τρυφερή και αισιόδοξη οπτική απέναντι στη ζωή και το περιβάλλον, δεν θα μπορούσε παρά να οδηγήσει την Μαριλένα στη δημιουργία μιας οπτικής ταυτότητας που να εκφράζει όλα εκείνα που συνθέτουν τη φιλοσοφία του MAAN.

Έτσι, για τη συλλογή S/S ‘24 η creative director Μαριλένα Ανδρεάδη μαζί με τη δημιουργική της ομάδα, τολμούν κάτι διαφορετικό: ένα καλοκαιρινό open call στην Αντίπαρο, τη σχεδιαστική βάση του brand, αναζητώντας γυναίκες και κορίτσια με αυτοπεποίθηση, αγάπη για τη ζωή στο νησί και μια ακόρεστη δίψα για ανακάλυψη. Έτσι δημιουργήθηκε το Friemily της MAAN, με 24 ξεχωριστούς χαρακτήρες όλων των ηλικιών και σωματότυπων, που φορούν τα μαγιό της συλλογής και φωτογραφίζονται από τον Γιώργο Μαυρόπουλο σε αγαπημένα μέρη του νησιού.

Ένας ύμνος στη γυναίκεια σιλουέτα

Από την παραλία του Camping μέχρι τη La Luna, και από τη Χώρα στο Λιμάνι και το Time Marine, μέχρι το Beach House, το Μικρό Σωρό και την Παναγιά, η συλλογή αποτυπώνει την αυθεντικότητα μιας ζεστής Αυγουστιάτικης ημέρας. Τα Κυκλαδίτικα χρώματα, τις εναλλαγές του ήλιου με τις σκιές, τα λευκά σπίτια και τα απλωμένα μαγιό στην αυλή, τα καΐκια, τη θάλασσα, τα μικρά παιδιά σε παιχνίδια εξερεύνησης. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, κάθε μέλος της ΜΑΑΝ Friemily φέρει μια μοναδική αύρα, ξεδιπλώνοντας το δικό του μανιφέστο ομορφιάς.

Η συλλογή αυτή λειτουργεί ως ένας πολυμορφικός καμβάς που εξυμνεί τη γυναικεία σιλουέτα, τον αισθησιασμό, την ανεξαρτησία του πνεύματος. Η παλέτα του 2024 αντανακλά τη γνήσια ομορφιά του φυσικού τοπίου, ενσωματώνοντας το γαλάζιο του ουρανού, τη γήινη απόχρωση της τερακότας και τη διαχρονική κομψότητα του μαύρου. Μοτίβα που θυμίζουν χάρτες των διασκορπισμένων νησιών του Αιγαίου, σε συνδυασμό με οριζόντιες ρίγες σε δύο εκδοχές: τις έντονες candy stripes, σε ένα συνδυασμό από πορτοκαλί, κίτρινο, και μαύρο, και τις πολύχρωμες, λεπτές roman stripes, συμπληρώνουν τη χρωματική γκάμα.

Σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως βάτες που δίνουν σχήμα και όγκο στους ώμους, γεωμετρικά straps που πλαισιώνουν την πλάτη και ολόσωμα με ντεκολτέ τύπου halter, όλα από υψηλής ποιότητας υφάσματα φτιαγμένα από 100% ανακυκλωμένες ίνες, πιστοποιημένες από το Global Recycled Standard (GRS) και το OEKO-Tex συμπληρώνουν τον χαρακτήρα της συλλογής.

Γνωρίστε το brand ΜΑΑΝ και τη δημιουργό τους

Πότε και πώς ιδρύθηκε το brand MAAN;

Τα πρώτα μαγιό ΜΑΑΝ εμφανίστηκαν το καλοκαίρι του 2016. Mετά από χρόνια εμπειρίας στον χώρο της μόδας και την ελληνική παραγωγή ενδυμάτων, αποφάσισα να ιδρύσω το δικό μου brand, επιλέγοντας να εστιάσω στα μαγιό. Η απόφαση αυτή επηρεάστηκε έντονα από την αγάπη μου για το ελληνικό καλοκαίρι, καθώς και την εμπιστοσύνη μου προς τους συνεργάτες και τους προμηθευτές που είχα επιλέξει.

Αν θα έπρεπε να περιγράψεις το DNA του brand MAAN με τρεις λέξεις ποιες θα ήταν αυτές;

Fuss-free, Earth-friendly, Ageless.

Μπορείς να μας περιγράψεις το πώς οραματίζεσαι την κάθε συλλογή και εν τέλει τη δημιουργείς;

Η έμπνευση πηγάζει πάντα από το ελληνικό τοπίο και τη γυναικεία σιλουέτα. Διατηρώντας τις κλασικές χαρακτηριστικές γραμμές μας, σε κάθε συλλογή τις ενισχύουμε με μικρές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, νέα χρώματα και prints. Η επιλογή της παλέτας της κάθε συλλογής γίνεται μέσω μιας μεθόδου ανάλυσης των χρωμάτων, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες αποχρώσεις που κολακεύουν κάθε επιδερμίδα και αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός (μαλλιά και μάτια).

Ποιες είναι οι προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας νέος σχεδιαστής στην Ελλάδα και ποια είναι τα προνόμια που απολαμβάνει;

Οι προκλήσεις είναι πολλές. Η ελληνική παραγωγή ήταν περιορισμένη τα τελευταία χρόνια οπότε ήταν πολύ δύσκολο να βρεις τους κατάλληλους συνεργάτες που θα φέρουν εις πέρας αυτό που έχεις σχεδιάσει, όπως ακριβώς το έχεις οραματιστεί. Επίσης είναι ένας χώρος όπου η προσφορά είναι πολύ μεγαλύτερη από την ζήτηση οπότε είναι δύσκολο κανείς να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Φαντάζομαι ότι αν κανείς πετύχει τον στόχο του απολαμβάνει την αντίστοιχη ικανοποίηση.

Ποια είναι η σχέση σου με τη μόδα;

Παρακολουθώ την επικαιρότητα φυσικά, αλλά δεν επηρεάζομαι ιδιαίτερα από παροδικά trends.

Τι είναι για σένα το προσωπικό στιλ;

Προσωπικό στυλ είναι να βρεις τον εαυτό σου και αυτό να φαίνεται στον τρόπο που ντύνεσαι.

Υπάρχει κάτι ή κάποιος που να μην έχει σχέση με τον τομέα της μόδας, αλλά να αποτελεί από τις μεγαλύτερες επιρροές σου;

Η μεγαλύτερη επιρροή μου είναι ο σύζυγός μου, "my MAAN".

Ποιον διάσημο σχεδιαστή (είτε εν ζωή, είτε όχι) θα προσκαλούσες σε δείπνο και πού θα τον πήγαινες στην πόλη σου;

Τον Martin Margiela, θα τον πήγαινα στην Αντίπαρο.

maan

Θα μπορούσες να ξεχωρίσεις ένα look ενός ειδώλου της ποπ κουλτούρας με μαγιό που θεωρείς ότι είναι το καλύτερο όλων των εποχών;

Την Leandra Medine, την Blanca Miro και την Margarita Missoni, με μαγιό μας από την capsule collection ISA ARFEN x MAAN σε συνεργασία με τη Serafina Sama. Check them out here.

Βιωσιμότητα, υπερκατανάλωση, γρήγορα trends. Δημιουργία, νέα ταλέντα, τεχνολογία στην υπηρεσία της μόδας. Τελικά, το μέλλον της βιομηχανίας είναι αισιόδοξο ή απαισιόδοξο;

Εξαρτάται πολύ από όλους μας και πως αποφασίζουμε να αγοράζουμε!

Πού μπορούμε να βρούμε τα MAAN;

Πλουτάρχου 58, Κολωνάκι, Attica πολυκαταστήματα, maanislandwear.com

Read Next

26 Απρ 2024

Agapis Jewellery: Η Αγάπη Σμπώκου σχεδιάζει κοσμήματα που ακολουθούν τον φυσικό ρυθμό της Φύσης

Τα Agapis Jewellery μέσα από μία πορεία 12 χρόνων έχουν γίνει συνώνυμο της καλαισθησίας. Τώρα αποκτούν το πρώτο τους κατάστημα.

16 Απρ 2024

Ancient Greek Sandals x Castañer: Η capsule συλλογή- ωδή στην μεσογειακή κληρονομιά

Μια συνεργασία που απογειώνει τον διαχρονικό σχεδιασμό συνδυάζοντας την ελληνική και ισπανική χειροτεχνία.

Περισσότερα από

Made in Greece

15 Απρ 2024

A piece of me: Η Αλίνα Καζαντζή βάζει ένα κομμάτι του εαυτού της σε κάθε της δημιουργία

Η σχεδιάστρια πίσω από το brand A piece of me με έδρα τη Λάρισα θεωρεί τις στοίβες με τα περιοδικά μόδας στο σπίτι της την πιο πολύτιμη περιουσία της.

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.