ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κάμαλα Χάρις: Πώς προφέρεται σωστά το όνομα της και τι συμβολίζει

Το μικρό της όνομα είναι "Κάμαλα" κι όχι "Καμάλα"- ο συμβολισμός του στην ινδική κουλτούρα ίσως αποκαλύπτει και το μυστικό επιτυχίας της κ. Χάρις.

«Μια γυναίκα δράσης»: Γιατί τα sneakers της υποψήφιας αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις έγιναν viral

Πονοκέφαλο προκαλεί στα μίντια και στον κόσμο το πού τονίζεται το μικρό όνομα της Αντιπροέδρου των Δημοκρατικών, η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν να κατακτήσει και το χρίσμα για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Δεν είναι ούτε "Καμάλα", ούτε "Καμέλα" όπως προφέρουν κάποιοι το όνομά της, αλλά Κάμαλα. Το ζήτημα ξεκαθαρίζουν τα παιδιά.

Η ίδια η Χάρις είχε ξεκαθαρίσει το ζήτημα στο βιβλίο της "The Truths We Hold": "Πρώτον, το όνομά μου προφέρεται "Κάμαλα” […]. Σημαίνει ''άνθος λωτού'', το οποίο είναι σημαντικό σύμβολο στην ινδική κουλτούρα. Ένας λωτός μεγαλώνει κάτω από το νερό, το λουλούδι του υψώνεται πάνω από την επιφάνεια, ενώ οι ρίζες του είναι γερά φυτεμένες στον πυθμένα του ποταμού".

Και συνεχίζει: "Ο συμβολισμός είναι ότι το λουλούδι του λωτού επιπλέει πάνω στο νερό, αλλά ποτέ δεν βρέχεται πραγματικά" δήλωσε η Χάρις σύμφωνα με την Washington Post. "Οι ρίζες του βρίσκονται μες στη λάσπη, που σημαίνει ότι είναι γειωμένο. Κάποιος πρέπει πάντα να θυμάται από πού προέρχεται".

Οι δικές της ρίζες βρίσκονται από την πλευρά της μητέρας της στην Ινδία και από την πλευρά του πατέρα της στην Τζαμάικα.

Η Χάρις έχει συγκεντρώσει αρκετές "πρωτιές" στην καριέρα της, καθώς έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα και γυναίκα ασιατικής καταγωγής που έχει αναλάβει σχεδόν κάθε ρόλο που έχει αναλάβει: εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο, γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνιας, γερουσιαστής της Καλιφόρνιας και αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών.

Διαβάστε Επίσης

Κάμαλα Χάρις: Πώς προφέρεται σωστά το όνομα της και τι συμβολίζει

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

16 Σεπ 2024

Κιάρα Μαστρογιάννι: H μοναχοκόρη δύο θρύλων του σινεμά είναι η νέα μούσα του οίκου Celine

Η 52χρονη Κιάρα Μαστρογιάννι είναι καρπός του έρωτα και μοναχοκόρη δύο θρύλων του σινεμά, της Κατρίν Ντενέβ και του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι.

Περισσότερα από

News

16 Σεπ 2024

Άβα Γαλανοπούλου: Η 57χρονη ηθοποιός χαμογελά ξανά από καιρό

Η σπάνια εμφάνιση της ηθοποιού που αγαπήσαμε μέσα από τις κωμικές σειρές της τηλεόρασης

16 Σεπ 2024
16 Σεπ 2024

Ελευθερία Ντεκώ: Ποια είναι γυναίκα,που θα "φωτίσει" σήμερα το ναό του ιερού του Ποσειδώνα στο Σούνιο;

Σήμερα πραγματοποιείται η νέα φωταγώγηση του ιερού του Ποσειδώνα στο Σούνιο παρουσία του πρωθυπουργού. Και την φωταγώγηση ανέλαβε η διεθνώς αναγνωρισμένη πρωτοπόρος της τέχνης του φωτισμού, Ελευθερία Ντεκώ.

16 Σεπ 2024

Nτίνος Καρύδης: Η αδημοσίευτη φωτογραφία με την κόρη του Σμαράγδα

Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

16 Σεπ 2024
16 Σεπ 2024

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή ο Ντίνος Καρύδης- Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο Ντίνος Καρύδης.

15 Σεπ 2024

Η Mαρί Σαντάλ: Καλεσμένη σε δείπνο στο Λονδίνο - Κλασική και chic

Η Mαρί Σαντάλ μοιράζει το χρόνο ανάμεσα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Ελλάδα