ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

#IStandWithAngelaCarini: Διάσημοι συμπαραστέκονται στην Ιταλίδα πυγμάχο Άντζελα Καρίνι που εγκατέλειψε τον αγώνα της με την intersex Ιμάνε Χαλίφ μέσα σε 43"

Διάσημοι υψώνουν τη φωνή τους- ανάμεσά τους η Τζ.Κ Ρόουλινγκ και ο Έλον Μασκ- για το γεγονός πως παίρνει μέρος σε γυναικείους αγώνες ιντερσέξ άτομο.

Βροχή πέφτουν τα σχόλια από χθες βράδυ στο X και σε άλλα μέσα κοινωνική δικτύωσης έπειτα από την αποχώρηση της Ιταλίδας πρωταθλήτριας Άντζελας Καρίνι από τον αγώνα της με την ίντερσεξ Ιμάνε Χαλίφ, η οποία ωστόσο είχε πάρει το πράσινο φως από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πυγμαχίας την είχε αποκλείσει καθώς σε εξετάσεις είχε βρεθεί πως η Χαλίφ είχε χρωμοσώματα ΧΥ και όχι ΧΧ.

Την αντίδρασή τους είχαν εκφράσει από χτες, πριν τον αγώνα ο Υπουργός Αθλητισμού και η Υπουργός Οικογένειας της Ιταλίας.

Μέσα σε μόλις 43'' η Άντζελα Καρίνι εγκατέλειψε τον αγώνα.

Μετά το πρώτο χτύπημα που δέχτηκε στο πρόσωπο η Ιταλίδα αθλήτρια ζήτησε στον προπονητή της να αποχωρήσει. Η αθλήτρια δήλωσε έπειτα σε Ιταλούς δημοσιογράφους πως: "Όλα όσα συνέβησαν πριν από τον αγώνα δεν είχαν καμία απολύτως επιρροή, δεν είμαι εγώ αυτή που θα κρίνει ποιος πρέπει να αγωνιστεί και ποιος όχι. Μπήκα στο ρινγκ, έκανα το καθήκον μου ως πυγμάχος, προσπάθησα να αγωνιστώ ανεξάρτητα από διαμάχες ή οτιδήποτε άλλο. Ήταν οι Ολυμπιακοί μου αγώνες, ήθελα να κερδίσω", είπε αρχικά και όταν ρωτήθηκε για τα χτυπήματα που δέχτηκε, απάντησε: "Στο δεύτερο που δέχτηκα στη μύτη δεν ανέπνεα πια. Πήγα στον δάσκαλο και με ωριμότητα και θάρρος είπα αρκετά. Γιατί χρειάζεται θάρρος και ωριμότητα για να σταματήσεις. Δεν είχα πια όρεξη να παλέψω".

Στα social media χρήστες έσπευσαν να την υπερασπιστούν καθώς θεωρούν πως ήταν άνισος. Σχεδόν αμέσως δημιουργήθηκε το hashtag #IstandWithAngelaCarini. Στο κύμα συμπαράσταστης έσπευσαν να συμμετάσχουν και διάσημες προσωπικότητες.

-Η Λιζ Τρας, τέως Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας έγραψε στο Χ: "Πότε θα σταματήσει αυτή η τρέλα; Οι άντρες δεν μπορούν να γίνουν γυναίκες. Δεν θα διαμαρτυρηθεί η Βρετανική Κυβέρνηση;"

-Η Τζ. Κ Ρόουλινγκ, συγγραφέας του Χάρι Πότερ, η οποία έχει 14.2 εκ. ακόλουθους έγραψε αρχικά: "διαβάστε όλη τη συζήτηση εδώ, και μετά εξηγήστε αν είστε ΟΚ με τον ξυλοδαρμό μιας γυναίκας από έναν άντρα δημοσίως, για την ψυχαγωγίας μας. Αυτό δεν είναι σπορ. (...)". Η συγγραφέας συνέχισε με πλήθος αναρτήσεων σχετικά με το θέμα. Μεταξύ άλλων είπε: "Έκλεψαν σε μια νεαρή πυγμάχο όλα όσα πάλευε να κατακτήσει, επειδή επιτράπηκε σε έναν άντρα να μπει στο ρινγκ. Η "προστασία" σας είναι απλώς ένα αστείο και θα θυμόμαστε το #Paris24 για αυτή την απίστευτη αδικία προς την Καρίνι".

-Ακόμη και ο Έλον Μασκ, ιδιοκτήτης του Χ, συμμετείχε στη συζήτηση υποστηρίζοντας την Καρίνι. Μοιράστηκε στον τοίχο του post της κολυμβήτριας Riley Gaines με μια φωτογραφία της Καρίνι και τη λεζάντα: "Οι άντρες δεν έχουν θέση στα γυναικεία σπορ".

Θέση πήρε όμως και η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζιόρτζια Μελόνι. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters η Μελόνι συναντήθηκε με την Άντζελα Καρίνι στο Παρίσι την Πέμπτη και είπε στην πυγμάχο να συνεχίσει τον αγώνα της στους Ολυμπιακούς.

"Ξέρω ότι δεν θα τα παρατήσεις, Άντζελα, και ξέρω ότι μια μέρα θα πάρεις αυτό που σου αξίζει μέσα από τη δύναμη και τον ιδρώτα. Σε μια διοργάνωση που είναι επιτέλους ισότιμη", έγραψε η Μελόνι στο X.

Η πυγμάχος δήλωσε έπειτα στο ιταλικό δελτίο ειδήσεων RAI TG1 ότι η Μελόνι της συμπεριφέρθηκε σαν μητέρα που συναντά την κόρη της και της είπε να μην εγκαταλείψει τα όνειρά της."Αυτό μου έδωσε πολλή δύναμη", είπε η αθλήτρια.

Διαβάστε αναλυτικά τι έχει συμβεί σχετικά με τις δυο intersex αθλήτριες:

Διαβάστε Επίσης

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

20 Σεπ 2024

Κώστας Πρέκας: Για πρώτη φορά γαμπρός στα 83

Ο Κώστας Πρέκας θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τη Μαίρη Βιντιάδου

20 Σεπ 2024

Ντέμι Μουρ: "Είμαι η 'Yaya', ξέρετε Yaya σημαίνει γιαγιά στα ελληνικά"

Η Ντέμι Μουρ δηλώνει ξετρελαμένη με την εγγονή της, Λουέτα. "Είναι ένα πλάσμα μαγικό" λέει η Μουρ, που το καλοκαίρι ήταν και πάλι στην Ελλάδα.

20 Σεπ 2024

Μπραντ Πιτ- Τζορτζ Κλούνεϊ: Οι δυο Λύκοι στον Λος Άντζελες- Η λαμπερή πρεμιέρα

Οι πρωταγωνιστές του Wolfs έδωσαν το λαμπερό παρών στη μεγάλη πρεμιέρα στο Λος Άντζελες.

20 Σεπ 2024

Μαρίνα Ψάλτη: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση, λίγους μήνες μετά την απώλεια του συντρόφου της, Γιάννη Φέρτη

Η 60χρονη ηθοποιός μετά τον θάνατο του συζύγου της χαμογελά και πάλι.

20 Σεπ 2024

Λιάνα Κανέλλη: Η σπάνια εμφάνιση με τον γοητευτικό γιο της Γαβριήλ – Χρήστο

Ο υιοθετημένος γιος της Λιάνας Κανέλλη αποφεύγει τη δημοσιότητα, ωστόσο σε αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση μνήμη στο Ηρώδειο πόζαρε χαμογελαστός δίπλα της.

20 Σεπ 2024

Τι θα δούμε στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ για την τηλεοπτική σεζόν 2024-2025

Ενημέρωση, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, ντοκιμαντέρ, εκπομπές, on demand τηλεθέαση στα οκτώ κανάλια της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ τα έχει όλα.

20 Σεπ 2024

Γιώργος Πατούλης: Στο Ηρώδειο με τη σύντροφό του Νάνσυ Κοίλου μετά την είδηση της εγκυμοσύνης

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Γιώργου Πατούλη με τη σύντροφό του μετά την αποκάλυψη ότι θα γίνουν γονείς.

20 Σεπ 2024

"Αθήνα 20 χρόνια μετά": Η Άννα Βίσση τραγούδησε αγκαλιά με τους Παραολυμπιονίκες

Μια λαμπερή και πολύ συγκινητική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με "άρωμα αθλητισμού" και Άννα Βίσση.