ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

A piece of me: Η Αλίνα Καζαντζή βάζει ένα κομμάτι του εαυτού της σε κάθε της δημιουργία

Η σχεδιάστρια πίσω από το brand A piece of me με έδρα τη Λάρισα θεωρεί τις στοίβες με τα περιοδικά μόδας στο σπίτι της την πιο πολύτιμη περιουσία της.

A piece of me

Αυτό που κάνει το A piece of me, το brand της Αλίνας Καζαντζή, να ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως από τις ίδιες τις δημιουργίες είναι ξεκάθαρο πως η σχεδιάστρια αντιλαμβάνεται τη μόδα ως ελευθερία. Θεωρεί δεδομένο πως αυτή δεν κάνει διακρίσεις. Τα ρούχα της Αλίνας Καζαντζή είναι πράγματι για γυναίκες κάθε ηλικίας και πιθανού σωματότυπου και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να το φωνάζουν, χωρίς να χρησιμοποιούν τη "συμπερίληψη” και τη "διαφορετικότητασαν token με μοναδικό σκοπό το marketing.

A piece of me: Η Αλίνα Καζαντζή βάζει ένα κομμάτι του εαυτού της σε κάθε της δημιουργία

Μιλούν οι γραμμές - προορισμένες να ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση εκείνης που τα φοράει, τα bold χρώματα και τα prints για γυναίκες που αγαπούν να κάνουν statement εμφανίσεις. Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν έκπληξη όταν γνωρίζει κανείς την Αλίνα η οποία απ’ όταν θυμάται τον εαυτό της, ασχολείται με τη μόδα, είτε αυτό σημαίνει να μελετά τα outfits της μαμάς της με τα παιδικά της μάτια, είτε να συλλέγει περιοδικά μόδας με μανία.

Μία σύγχρονη κοιτίδα μόδας στην πόλη της Λάρισας από μία νέα γυναίκα που λατρεύει τη μόδα

Η Αλίνα, έχοντας δεδομένη αγάπη της για τη μόδα και το ρούχο, σπούδασε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά και πολύ πριν αποφοιτήσει ξεκίνησε να εργάζεται ως store manager σε γνωστή αλυσίδα ρούχων. Εκεί εφήρμοσε στην πράξη όλα όσα είχε διδαχθεί όσον αφορά το managment και το marketing και έμαθε πράγματα που αφορούσαν την εμπορικότητα, το merchandising. Στα 28 της, μετά από μία επιτυχημένη πορεία στη συγκεκριμένη αλυσίδα αποφάσισε πως αυτός ο κύκλος είχε ολοκληρωθεί και πως ήταν έτοιμη να ανοίξει τη δική της boutique στην Λάρισα.

Το 2012 λοιπόν, η Αλίνα Καζαντζή έγραψε το επόμενο και πιο σημαντικό μέχρι στιγμής κεφάλαιο της πορείας της στη μόδα με το άνοιγμα της Tsarina Boutique, "μια boutique πρωτοπόρα”, όπως λέει η ίδια, καθώς εκπροσωπεί νέους Έλληνες σχεδιαστές σε συνδυασμό με επώνυμα brands του εξωτερικού. Το 2020, και ενώ η Tsarina συνέχιζε την επιτυχημένη πορεία της, αποφάσισε να υλοποιήσω ένα όνειρο που υπήρχε μέσα της πάρα πολλά χρόνια, να δημιουργήσει το δικό της brand. Το A piece of me που λάνσαρε την πρώτη του συλλογή τον Μάιο του 2020, εν μέσω πανδημίας. Έτσι, η Αλίνα Καζαντζή, με την Tsarina και το A piece of me έχει δημιουργήσει μία σύγχρονη κοιτίδα μόδας στη θεσσαλική γη, που όμως δεν περιορίζεται στα όρια της Λάρισας, καθώς το δίκτυο του brand της μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Γνωρίστε το brand A piece of me και τη δημιουργό του

Πότε και πώς ιδρύθηκε το brand A piece of me;

Το 2019, μετά από παρότρυνση δικών μου ανθρώπων και συνεργατών άρχισα να σκέφτομαι πως ήταν η ώρα να δημιουργηθεί το A piece of me. To όνομα υπήρχε, είχε γεννηθεί καιρό πριν. Οπότε άρχισαν όλα να παίρνουν σιγά σιγά μορφή και το 2020 το A piece of me ήταν πραγματικότητα. Το ξεκίνημα μου όμως δεν ήταν όπως το φαντάστηκα καθώς ενώ οργάνωνα την πρώτη φωτογράφιση και ήμουν έτοιμη να υλοποιήσω αυτό το όνειρο που είχα φανταστεί ταυτόχρονα ανακοινώθηκε το πρώτο lock down. Κάθε εμπόδιο όμως παρείχε πολύτιμα μαθήματα και με ώθησε να γίνω πιο ανθεκτική, προσαρμοστική και αποφασιστική.

Αν θα έπρεπε να περιγράψεις το DNA του brand A piece of me με τρεις λέξεις ποιες θα ήταν αυτές;

Στον πυρήνα του, το στυλ του brand μου μπορεί να περιγραφεί καλύτερα με τις λέξεις: Romantic, rock & bold.

apieceofme

apieceofme

Μπορείς να μας περιγράψεις το πώς οραματίζεσαι την κάθε συλλογή και εν τέλει τη δημιουργείς;

Αγαπώ την μόδα και αγαπώ ό,τι σχετίζεται με αυτή! Στον ελεύθερο χρόνο μου αγοράζω περιοδικά, είναι αγαπημένη μου συνήθεια, όσο ξεπερασμένο και αν ακούγεται. Έχω στοίβες περιοδικών, είναι η περιουσία μου !Παρακολουθώ επιδείξεις μόδας των αγαπημένων μου σχεδιαστών καθώς και φωτογραφίσεις αγαπημένων φωτογράφων. Όλα αποτελούν ερεθίσματα. Μια καθημερινή στιγμή, ακόμα και ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο ... Είμαι επίσης παθιασμένη με τη δημιουργία κομματιών, που είναι ευέλικτα και προσαρμόσιμα, επιτρέποντας στα άτομα να εκφράσουν το προσωπικό τους στυλ και να ερμηνεύσουν τα σχέδιά μου με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Ποιες είναι οι προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας νέος σχεδιαστής στην Ελλάδα και ποια είναι τα προνόμια που απολαμβάνει;

Για μένα προσωπικά το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η δημιουργία ενός ποιοτικού ρούχου. Επειδή ακριβώς είμαι στο χώρου του ρούχου αρκετά χρόνια αυτό που κάνει έναν καταναλωτή πιστό σε ένα brand είναι πόσο ικανοποιημένος είναι από αυτό που αγοράζει. Η εφαρμογή του, η ποιότητα της ραφής καθώς και η ποιότητα του υφάσματος. Το σχέδιο μπορεί να δημιουργηθεί αλλά η πρόκληση είναι να υλοποιηθεί από το πατρόν, το ύφασμα μέχρι και τη ραφή του.

apieceofme

Ποια είναι η σχέση σου με τη μόδα;

Νομίζω πως με θυμάμαι από πάντα να ασχολούμαι με την μόδα! Παρατηρούσα από παιδί τα outfits της μητέρας μου και όλων των γυναικών του κοντινού μου περιβάλλοντος. Με την κολλητή μου στο γυμνάσιο σχεδιάζαμε ρούχα και αγοράζαμε περιοδικά με μανία. Σήμερα νιώθω πως όλα οδηγούσαν σε αυτό που κάνω τώρα ακόμα.

Τι είναι για σένα το προσωπικό στιλ;

Για μένα το προσωπικό στυλ είναι ο τρόπος που εκφράζεις καθημερινά την διάθεση σου, την ψυχολογία και την αισθητική σου μέσω των ρούχων, των αξεσουάρ που συνδυάζεις για να ντυθείς.

apieceofme

apieceofme

Υπάρχει κάτι ή κάποιος που να μην έχει σχέση με τον τομέα της μόδας, αλλά να αποτελεί από τις μεγαλύτερες επιρροές σου;

Η έμπνευση έρχεται τη στιγμή της δουλειάς, οι ιδέες διαδέχονται η μια την άλλη. Η διαδικασία αυτή με ευχαριστεί και πάντα αναζητώ το καλύτερο αποτέλεσμα. Μπορώ να εμπνευστώ από απολύτως απροσδόκητα πράγματα, η αισθητική μπορεί να βρίσκεται εκεί που δεν την περιμένω. Απλά μου αρέσει να κάνω ρούχα, είναι σαν ένα θέατρο – αλλάζεις το outfit και αλλάζει η εμφάνιση σου τελείως και μαζί της αλλάζει και ο κόσμος γύρω σου.

Ποιον διάσημο σχεδιαστή (είτε εν ζωή, είτε όχι) θα προσκαλούσες σε δείπνο και πού θα τον πήγαινες στην πόλη σου;

Δεν ξέρω αν μπορώ να διαλέξω έναν σχεδιαστή! Αγαπώ πάρα πολλούς σχεδιαστές σύγχρονους αλλά και πιο κλασικούς. Τους αγαπώ για τον διαφορετικότητα τους και ίσως αναλόγως την περίοδο που διανύω επηρεάζομαι ανάλογα.

apieceofme

apieceofme

Θα μπορούσες να ξεχωρίσεις ένα look ενός ειδώλου της ποπ κουλτούρας που θεωρείς ότι είναι το καλύτερο όλων των εποχών;

Είμαι παιδί των 90’s και έχω επιρροές από Madonna και Michael Jackson. Δεν ξεχωρίζω κάποιο συγκεκριμένο look αλλά εικόνες του τώρα μου τους θυμίζουν - Δηλαδή, άσπρη κάλτσα και loafers είναι Michael Jackson.

apieceofme

apieceofme

Βιωσιμότητα, υπερκατανάλωση, γρήγορα trends. Δημιουργία, νέα ταλέντα, τεχνολογία στην υπηρεσία της μόδας. Τελικά, το μέλλον της βιομηχανίας είναι αισιόδοξο ή απαισιόδοξο;

Για μένα προσωπικά το μέλλον της μόδας είναι αισιόδοξο. Νιώθω πως διανύουμε μια περίοδο που τίποτα δεν είναι out of fashion επειδή οι επιρροές είναι από όλες τις δεκαετίες. Αναλόγως πως θα φορέσεις κάτι μπορείς να το κάνεις να φαίνεται ρούχο του τώρα. Και εισπράττω κάθε μέρα και περισσότερο ό,τι υπάρχει μια στροφή στην ποιότητα και στη μοναδικότητα, αυτό το αντιλαμβάνομαι από την καθημερινή επικοινωνία με τις πελάτισσες μου στην boutique.

apieceofme

Πού μπορούμε να βρούμε τo A piece of me;

Η έδρα μας είναι στην Λάρισα αλλά μπορείτε να μας βρείτε πλέον σε αρκετές boutiques σε όλη την Ελλάδα και εννοείται και στο site μας. Το δίκτυο μας μεγαλώνει κάθε σεζόν και είμαι πολύ χαρούμενη για την πορεία του A piece of me.

Read Next

16 Απρ 2024

Ancient Greek Sandals x Castañer: Η capsule συλλογή- ωδή στην μεσογειακή κληρονομιά

Μια συνεργασία που απογειώνει τον διαχρονικό σχεδιασμό συνδυάζοντας την ελληνική και ισπανική χειροτεχνία.

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

Περισσότερα από

Made in Greece

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.