ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ancient Greek Sandals x Castañer: Η capsule συλλογή- ωδή στην μεσογειακή κληρονομιά

Μια συνεργασία που απογειώνει τον διαχρονικό σχεδιασμό συνδυάζοντας την ελληνική και ισπανική χειροτεχνία.

capsule_συλλογη

Βαρκελώνη, 15 Απριλίου 2024 - Για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2024, τo ελληνικό brand Ancient Greek Sandals και το ισπανικό brand Castañer, γνωστά παγκοσμίως για την καινοτομία και τη δεξιοτεχνία τους, ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας capsule συλλογής που απογειώνει τη μεσογειακή τους κληρονομιά καθώς και την αγάπη τους για το σύγχρονο design.

Η capsule συλλογή αποτελείται από 15 μοναδικά γυναικεία και αντρικά σχέδια, διαφορετικού στυλ και αισθητικής, με κοινό χαρακτηριστικό την κλασική, χειροποίητη σόλα εσπαντρίγιας Castañer, που κατασκευάζεται στην Ισπανία, ενώ το δερμάτινο άνω μέρος του σανδαλιού παραπέμπει εμφανώς σε iconic σχέδια των Ancient Greek Sandals. Τα δερμάτινα σχέδια παρουσιάζουν γνωστές τεχνικές του brand όπως η πυρογραφία, τα λουριά, τα cut-out στοιχεία, οι πλεξούδες, τα κεντήματα με χάντρες αλλά και τα ανάγλυφα σχέδια.

Κάθε σανδάλι της συλλογής Ancient Greek Sandals x Castañer έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με μεγάλη προσοχή και φροντίδα, προσφέροντας το ιδανικό στυλ για κάθε περίσταση – από το σχέδιο Mykonos με τα χαρακτηριστικά πολλαπλά λουράκια έως το σχέδιο Tinos με την κλασική πλατφόρμα Castañer.

"Στα Ancient Greek Sandals πάντοτε θαυμάζαμε την ικανότητα του brand Castañer να γιορτάζει την κληρονομιά του δημιουργώντας ταυτόχρονα συλλογές που είναι μοντέρνες και δημοφιλείς. Αυτή η συνεργασία ήταν ιδανική – και τα δύο brands έχουν ισχυρή σχεδιαστική ταυτότητα, ενώ παράλληλα τιμούν την παραδοσιακή δεξιοτεχνία σε κάθε τους δημιουργία. Το αγαπημένο μου σχέδιο από τη συλλογή είναι το σανδάλι Ίος – ένα κλασικό lace-up σανδάλι που κρατάει καλά το πόδι, έχει εύκαμπτο πάτο και αντιολισθητική σόλα, ιδανικό τόσο για την πόλη όσο και για τη ζωή στο νησί", Χριστίνα Μαρτίνη, συν-ιδρύτρια και σχεδιάστρια των Ancient Greek Sandals.

"Ήταν τόσο εύκολη η συνεργασία μας με την ομάδα των Ancient Greek Sandals. Και τα δύο brands συνεχίζουν να χρησιμοποιούν και να διασώζουν παραδοσιακές τεχνικές που υπάρχουν εδώ και αιώνες. Έχουμε πολλά κοινά στοιχεία στο DNA μας, και αυτό ήταν εξαιρετικά σημαντικό για εμάς", Rafael Castañer, συν-ιδρυτής και σχεδιαστής του brand Castañer.

Tinos, Mykonos, Delos και Milos – τέσσερα σχέδια που αποτελούν το πιο "μεσογειακό" γκρουπ αυτής της συλλογής. Συνδυάζοντας το δέρμα με την κλασική ψάθινη πλέξη των Castañer, αυτή η ομάδα προσφέρει μια πλούσια γκάμα σχεδίων για κάθε στυλ γυναίκας. Και τα τέσσερα μοντέλα είναι διαθέσιμα σε φυσικό χρώμα αλλά και πλατινέ αποχρώσεις.

Ancient Greek Sandals x Castañer:  Η capsule συλλογή- ωδή στην μεσογειακή κληρονομιά

To μοντέλο Gaudos είναι ο τέλειος συνδυασμός της φιλοσοφίας και των δύο brands. Τα δερμάτινα φτερά αλλά και οι φτερωτές αγκράφες παραπέμπουν στον μύθο του επιδέξιου υποδηματοποιού από την Κρήτη που δημιουργούσε τα σανδάλια των θεών του Ολύμπου. Ta φτερά, σήμα κατατεθέν των Ancient Greek Sandals, καθώς και τα δερμάτινα στοιχεία συνδυάζονται στο μοντέλο Gaudos με την κλασική, μεσαία πλατφόρμα των Castañer.

gaudos_σανδαλια

Η ψηλή πλατφόρμα κάνει επίσης αισθητή την παρουσία της στη συλλογή. Το σχέδιο Antigone, σε μαύρο και πλατινέ, αναδεικνύει την εμφάνισή προσφέροντας τη μέγιστη άνεση.

dalos_σανδαλια

Η συλλογή ολοκληρώνεται με τα φλατ σχέδια, ιδανικά για όσους ανταποκρίνονται στην απαιτητική καθημερινότητά με απαράμιλλο στυλ. Τα Ancient Greek Sandals φέρνουν τη γνώριμη αισθητική τους μέσα από τέσσερα γυναικεία και αντρικά μοντέλα – Ios και Zante για τις γυναίκες, Samos και Thasos για τους άντρες.

σανδαλια_delos

σανδαλια_delos

Με μοναδική αφοσίωση στις παραδοσιακές τεχνικές αλλά και τις χειροποίητες δεξιότητες του κάθε τόπου, τόσο το brand Castañer όσο και τα Ancient Greek Sandals κατασκευάζουν τα υποδήματά τους εξ ολοκλήρου στο χέρι σε μικρής κλίμακας, οικογενειακά εργαστήρια. Μια πολύτιμη παράδοση που αντιμετωπίζει κάθε παπούτσι ως έργο τέχνης.

Η capsule collection Ancient Greek Sandals x Castañer για τη σεζόν SS 2024, θα διατίθεται στα καταστήματα από τα μέσα Απριλίου 2024.

Read Next

15 Απρ 2024

A piece of me: Η Αλίνα Καζαντζή βάζει ένα κομμάτι του εαυτού της σε κάθε της δημιουργία

Η σχεδιάστρια πίσω από το brand A piece of me με έδρα τη Λάρισα θεωρεί τις στοίβες με τα περιοδικά μόδας στο σπίτι της την πιο πολύτιμη περιουσία της.

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

Περισσότερα από

Made in Greece

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.